نیاز محور کردن تحقیقات کاربردی باید در اولویت قرار گیرد
یونس پناهی معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت در گفتوگو با خبرنگار آموزش و پژوهش گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، درباره تحقیقات کاربردی در حوزه سلامت گفت: از زمان معاونت بنده ۸ برنامه تحولی در وزارت بهداشت پیگیری شده است.
وی افزود: یکی از اولویتهای در وزارت بهداشت بر مبنای پاسخگو بودن و مسئله محور شدن در راستای نیازهای جامعه برای تمام تحقیقات کاربردی است.
پناهی تصریح کرد: در معاونت تحقیقات و فناوری سطح کشور نیازهای تحقیقاتی که کشور به آنها نیاز دارد را فهرست بندی کرده ایم و سپس متناسب باز زیرساختها و هیئت علمیهای دانشگاههای علوم پزشکی کشور در قالب برنامههای ماموریت محور آنها را پخش کردهایم.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت ادامه داد: برای مثال، رسیدگی به موضوع اعتیاد را به عنوان یک مسئله به دانشگاه توانبخشی و سلامت اجتماعی واگذار کردیم و بیماریهای قلب و عروق را به دانشگاه بندر عباس و شیراز و بیماریهای تنفسی را به دانشگاه اهواز و مسائل مربوط به تغذیه و ایمنی را به دانشگاه شهیدبهشتی و مشهد سپردیم که این یکی از سیاستهای ما بود و باید حتما تحقیقات در راستای آن مسئله محور شوند.
پناهی گفت: یکی دیگر از برنامهها لیست کردن نیازهای حوزه دارو و تجهیزات پزشکی متناسب با زیرساختهای دانشگاههای علوم پزشکی بود و دانشگاه علوم پزشکی در این زمینه محصولات فراوانی را عرضه کرده است.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با بیان اینکه برای تحقق شعار سال بر مبنای تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرینی دانشگاههای علوم پزشکی را حمایت کردیم، تاکید کرد: در این زمینه برای ارتقای شرکتهای دانشگاه بنیان حمایتهای زیادی انجام داده ایم؛ چرا که یک شرکت دانش بنیان حتما باید فروش داشته باشد و اشتغال آفرینی کند.
** اشتغال آفرینی ۳۱ درصدی شرکتهای دانش بنیان در حوزه سلامت
پناهی بیان کرد: حدود ۲۵ درصد تمام شرکتهای دانش بنیان در حوزه سلامت و حدود ۲۷ درصد آنها فروش کل را انجام میدهند و ۳۱ درصد اشتغال آفرینی میکنند؛ بنابراین این موضوع یکی از سیاستهای جدی ما در حوزه وزارت بهداشت است که حتما باید فناوران محصولات خود را در راستای نیازهای مردم و جامعه تولید کنند.
انتهای پیام/