دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در گفت‌وگو با آنا مطرح شد؛

تسهیلات ۴ میلیارد تومانی به برگزیدگان فراخوان ﺣﻤﺎﯾﺖ ﺍﺯ ﺷﺮﮐﺖﻫﺎﯼ ﻧﻮﺁﻭﺭ دﺍﻧﺸﮕﺎﻩ ﺁﺯﺍﺩ ﺍﺳﻼﻣﯽ + فیلم

تسهیلات ۴ میلیارد تومانی به برگزیدگان فراخوان ﺣﻤﺎﯾﺖ ﺍﺯ ﺷﺮﮐﺖﻫﺎﯼ ﻧﻮﺁﻭﺭ دﺍﻧﺸﮕﺎﻩ ﺁﺯﺍﺩ ﺍﺳﻼﻣﯽ + فیلم
مدیرعامل صندوق غیردولتی پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد درباره جزئیات طرح حمایت از پنجمین فراخوان شرکت‌های دانش بنیان توضیح داد. 
کد خبر : ۸۲۱۴۹۰

عسکری غلامزاده مدیرعامل صندوق غیردولتی پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار آموزش و پژوهش خبرگزاری آنا درباره پنجمین فراخوان حمایت از شرکت‌های دانش بنیان گفت: صندوق پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی همانند سال گذشته قصد دارد در راستای عدالت، اطلاع رسانی و خدمات دهی به جغرافیای کشور فراخوان پنجم را پیش ببرد و مدت ارسال طرح‌ها تا ۱۷ دی تعیین شده است. 

** اختصاص ۴۰ میلیارد ریال اعتبار به طرح‌های دانش بنیان

وی افزود: مبلغ این فراخوان مجموعا ۴۰ میلیارد ریال به صورت قطعی در قالب تسهیلات و مشارکت مدنی است که بستگی به ورودی طرح‌ها دارد و احتمالا در فراخوان طرح‌هایی داشته باشیم که بیشتر از این مبلغ هستند؛ بنابراین در خارج از فراخوان شرایط تامین منابع و حمایت‌ها را فراهم خواهیم کرد. 

غلامزاده تصریح کرد: به اقتضای ۴ فراخوانی که در سال ۱۴۰۰ داشته ایم به این جمع بندی رسیدیم که بهتر است محدودیتی برای انتخاب طرح‌ها مشخص نکنیم؛ بنابراین در فراخوان فعلی سقفی از نظر تعداد و رقمی که باید در هر مورد از تسهیلات و مشارکت مدنی اتفاق بیفتد، تعیین نکرده ایم. 

مدیرعامل صندوق غیردولتی پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد ادامه داد: خدمات صندوق پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی عمدتا از منابع داخلی است. در واقع، صندوق علمی و شکوفایی و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری منابع را جذب و سپس خدمت رسانی می‌کنند. 

گوشتیران
قالیشویی ادیب

غلامزاده گفت: صندوق پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی از روز اول فعالیت خود در سال ۱۳۹۹ تا کنون تنها از منابع داخلی صندوق برای طرح‌های دانش بنیانی حمایت کرده است. 

** اختصاص بودجه ۵۰ میلیارد تومانی دولت به دانشگاه آزاد برای اولین بار

مدیرعامل صندوق غیردولتی پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: در بودجه سال ۱۴۰۱ کشور ۵۰ میلیارد تومان منابع برای صندوق در قالب جدول تبصره ۱۴ حمایت‌ دیده شده است، اما توفیق نداشته ایم تاکنون که ۹ ماه از سال گذشته این بودجه را دریافت کنیم. 

غلامزاده افزود: تاریخچه و اندازه صندوق پژوهش دانشگاه آزاد اسلامی مشخص است و کاری که در بحث شناساندن ماهیت و ظرفیت این صندوق به نهاد‌های حاکمیتی از قوه قضائیه، مجلس شورای اسلامی، دولت کرده ایم این بوده که کتابچه حمایت صندوق را در سال ۱۴۰۰ منتشر کرده ایم و انتظار داریم که در ۳ ماه باقی مانده تا پایان سال دولت بودجه ۵۰ میلیارد تومانی را به ما اختصاص دهد تا برای اولین بار این بودجه به دانشگاه آزاد اختصاص داده شود. 

** حمایت‌های مشارکت مدنی در پنجمین فراخوان طرح شرکت‌های دانش بنیان

وی درباره حمایت‌های مشارکت مدنی در پنجمین فراخوان طرح شرکت‌های دانش بنیان گفت: اعطای تسهیلات از سوی نهاد مالی رابطه نزدیکی با متقاضی ندارد، یعنی تسهیلاتی پرداخت می‌شود، در زمان مقرر باید عودت پیدا کند و تضامینی از این بابت از طرف نهاد مالی اخذ می‌شود، اما مشارکت مدنی این گونه نیست، بلکه عمدتا نهاد مالی در پروژه کوتاه مدت و در هزینه‌های سهیم می‌شود که عمدتا از جنس هزینه‌های در گردش هستند و قاعده‌ای که برای آن نهاد مالی دارد بعد اتمام پروژه و قرارداد از محل سود ترتیب شده پیش بینی و دریافت می‌شود. در این مدل ارتباط نزدیک‌تر است و ارزش افزوده و ریسک نسبت به نهاد مالی عمدتا بیشتر است و تضامینی که نهاد مالی نسبت به اصل سرمایه یا سود پیش بینی شده از سرمایه دریافت می‌کند نسبت به تسهیلات منعطف‌تر است و از آن طرف هم ارزش افزوده‌ای که نسبت به تسهیلات دریافت می‌کند بیشتر خواهد بود. 

مدیرعامل صندوق غیردولتی پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی تاکید کرد: خواستگاه این فراخوان زیست بوم نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی است البته در این فراخوان علاوه بر زیست بوم نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی، به فرصت‌های بیرونی نیز توجه خواهیم داشت. 

غلامزاده با اشاره به مبلغ حمایت از طرح ها اظهار کرد: ۴ میلیارد تومان ریال را به صورت قطعی در دست داریم و برای طرح‌هایی که می‌توانند از غربال ارزیابی‌ها به سلامت خارج شوند، از حیث منابع مشکلی در جهت خدمت دهی نداریم و اگر تمام شاخص طرح‌ها از قبیل فنی، بازار و اقتصادی دیده شده باشد، می‌توانیم خارج فراخوان هم مورد حمایت قرار دهیم. 

وی با اشاره به اولویت بندی طرح‌ها در فراحوان حمایت از شرکت‌های دانش بنیان اظهار کرد: صندوق‌های پژوهش و فناوری تخصصی و استانی از حیث جغرافیایی در حوزه فعالیت‌ها محدودیت دارند، مثلا انتظارمان از صندوق تجهیزات پزشکی یا حوزه صادراتی این است که در آن حوزه تمرکز داشته باشد و عمده خدمات خود را در آن راستا حمایت کنند.

اعطای تسهیلات ۴ میلیاردی به برگزیدگان پنجمین فراخوان ﺣﻤﺎﯾﺖ ﺍﺯ ﺷﺮﮐﺖﻫﺎﯼ ﺯﯾﺴﺖ‌ﺑﻮﻡ ﻧﻮﺁﻭﺭﯼ دﺍﻧﺸﮕﺎﻩ ﺁﺯﺍﺩ ﺍﺳﻼﻣﯽ + فیلم

** صندوق پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد در ارائه خدمت محدودیتی ندارد 

مدیرعامل صندوق غیردولتی پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه صندوق پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی از حیث جغرافیا و فعالیت محدودیتی ندارد، تاکید کرد: موضوعی که در این زمینه بر اساس سیاست کلان دانشگاه آزاد اسلامی و تاکید ریاست دانشگاه تایید و تبیین شده این است که فناوری یا کسب و کار که حلی از مسائل کلان کشور نداشته باشد را در دستور کار خود یا اولویت اول قرار نخواهیم داد. 

** لزوم توجه به نیاز‌های زیست بوم از سوی فناوران

غلامزاده اظهار کرد: پژوهشگری که در حوزه فناوری فعالیت می‌کند باید نیاز‌های کشور و زیست بوم را مدنظر قرار دهد و در آن راستا گام بردارد؛ چرا که برخی فناوران  محصولاتی در حوزه فناوری دارند و فناوری را ارتقا می‌دهند، اما بعضا مسائلی که روی آن تمرکز کرده اند شامل مشکلات کشور یا نمود عینی آنها نیست؛ بنابراین در رنگ کردن و رتبه بندی اولویتمان این است که حتما مسائل مردم ایران مورد توجه و حمایت قرار بگیرد. 

وی ادامه داد: اولویت در فراخوان خود طرح است که باید مهم بودنش را نشان دهد، اما هر چه از تهران یا مرکز دور می‌شویم جذب منابع و میزان منابع موجود کم می‌شود، به ترتیب اولی انتظار این است که اگر بخواهیم ترتیب را رعایت کنیم در فضایی که منابع کم یا سر سخت است تمرکز بیشتری داشته باشیم؛ لذا استان‌ها هیچ فرقی برای ما نمی‌کنند. برنده اصلی فراخوان سوم ما که از جنس مشارکت مدنی بود از شهرستان خمین بود، باید بتوانیم برای فناوران و مناطق کم برخوردار تامین منابع کنیم. 

مدیرعامل صندوق غیردولتی پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی گفت: زیست بوم نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی شامل اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی تا شرکت‌های مستقر شده در دانشگاه است، فضا را در اختیار شرکت‌ها قرار می‌دهیم که مشروط به برنده شدن ارتباطی با زیست بوم نوآوری برقرار کنند، اما قطعا برنده شدن در فراخوان شرط لازم بوده و کافی نیست و قبل آن حتما باید ارتباط با زیست بوم را شکل دهند.

* اعلام فراخوان‌های صندوق پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد

غلامزاده درباره اعلام نتایج فراخوان چهارم صندوق پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی گفت: فراخوان‌های قبلی به نتیجه رسیده اند و فراخوان اولی که اعطای حمایت کرده ایم نه تنها اعلام برندگان شده باشند، بلکه نتایج این تامین و تخصیص منابع را شاهد هستیم و طرح اول ما در استان تهران بود که در حوزه خدمات مالی فعالیت می‌کند و نتیجه آن را کمتر از ۳ سال گذشته می‌بینیم. 

وی افزود: برخی نهاد‌های مالی مطابق سیاست‌های موجود صرف تامین منابع برای آن‌ها موضوعیت دارد و الزاما اینکه تامین منابع در راستایی که ادعا می‌شود مصرف می‌شود یا خیر، شاید برایشان موضوعیت نداشته نباشد و صندوق پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد از چنین منابع نیست و بر اساس برنامه‌های پنجم تعریف شده دانشگاه آزاد صندوق یکی بال‌های دانشگاه است که در آن راستا فعالیت خواهد کرد؛ بنابراین طرح‌های مدعی شده در آن راستا باید باشند و حتما آن‌ها را نظارت می‌کنیم؛ بنابراین طرحی نداریم که مورد نظارت قرار نگرفته باشد. 

غلامزاده با بیان اینکه در فراخوان طرح شرکت‌های دانش بنیان شناسایی و ارزیابی طرح برتر و دقیق و سرعت مناسب را داریم، تاکید کرد: در ثمر نشستن طرح‌ها آن‌ها را رها نمی‌کنیم و از باب نظارتی در کنارشان هستیم. 

مدیرعامل صندوق غیردولتی پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی درباره وضعیت اعتباری این صندوق گفت: با تغییر در اعضای هیئت مدیره و اضافه شدن دکتر جاوید به دانشگاه آزاد اسلامی ظرفیت خوبی در حوزه صندوق پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد ایجاد شده است و در صندوق یک افزایش سرمایه را داریم و قرار است که به میزان ۴۵۰ میلیارد تومان آن را افزایش دهیم و دو ملک از محل املاک با ارزش کارشناس رسمی ۱۰۰ میلیارد تومان و ۱۳۹ میلیارد تومان که دانشگاه در کمیسیون دانشگاه با دستور دکتر طهرانچی تصویب شده است. 

غلامزاده افزود: امیدواریم تا پایان سال از محل منابع نقدی شاهد افزایش سرمایه صندوق باشیم. البته نسبت به تامین منابع مالی و سرویس دهی و خدمت رسانی خوش بین هستم. 

** حمایت بانک‌ها از صندوق پژوهشی در صورت افزایش تامین اعتبار 

مدیرعامل صندوق غیردولتی پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد در پایان درباره همکاری با بانکها برای جذب اعتبار گفت: بانک‌ها معمولا منابع را اهرم می‌کنند و در حال حاضر هم منابع فعلی صندوق زیاد نیست که بانک‌ها نسبت به سرمایه گذاری رغبت کنند؛ بنابراین با تعاملاتی که با بانک‌های دولتی و غیر دولتی داشته ایم آن‌ها اذعان کرده اند که با شرط افزایش سرمایه صندوق حمایت‌هایی خواهند کرد. 

غلامزاده اظهار کرد: یکی از مشکلاتی که بعضا در فراخوان‌ها اتفاق می‌افتد این است که شیوه نامه اجرایی و معیار‌های رنکینگ طرح‌ها برای متقاضیانی که قصد شرکت در فراخوان را دارند اطلاع رسانی نمی‌شود. سال گذشته و امسال در دستور کارمان بوده که هیچ خدمتی در ذیل فعالیت انجام نداده ایم که برای آن شیوه نامه و معیار‌ها در آن‌ها نباشد و عینا برای تمام فراخوان‌ها به خصوص فراخوان پنجم ذکر شده است و از شرکت کنندگان طرح حتما تعهدنامه مطالعه شیوه نامه فراخوان را دریافت می‌کنیم.

مدیرعامل صندوق غیردولتی پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد در پایان گفت: بخش تسهیلات ما دو مرحله طی ۶ ماه است که نرخ تسهیلات ۱۱ درصد است و ۶ ماه تنفس دارد و مدت بازپرداخت ۱۸ ماه است و هر ۳ ماه یکبار بازپرداخت اتفاق می‌افتد.

گفتنی است؛ پنجمین فراخوان ﺣﻤﺎﯾﺖ ﺍﺯ ﺷﺮﮐﺖﻫﺎﯼ ﺯﯾﺴﺖ‌ﺑﻮﻡ ﻧﻮﺁﻭﺭﯼ دﺍﻧﺸﮕﺎﻩ ﺁﺯﺍﺩ ﺍﺳﻼﻣﯽ ﺩﺭ ﮐﻞ ﮐﺸﻮﺭ ﻭ ﺩﺭ ﺣﻮﺯﻩﻫﺎﯼ مختلف فناوری، ﺑﺎ ﺍﻋﻄﺎﯼ ۴۰ ﻣﯿﻠﯿﺎﺭﺩ ﺭﯾﺎﻝ ﺗﺴﻬﯿﻼﺕ به صورت وام (با نرخ ۱۱%، ۶ ماه تنفس و ۱۸ ماه بازپرداخت) و مشارکت مدنی ﺭﺳﻤاً ﺁﻏﺎﺯ شدﻩ ﺍﺳﺖ.

ﻣﻬﻠﺖ ﺍﺭﺳﺎﻝ ﻃﺮﺡ ﺩﺭ ﺍﯾﻦ ﻓﺮﺍﺧﻮﺍن ۱۷ دی ۱۴۰۱ ﺑﻮﺩﻩ ﻭ ﻣﺘﻘﺎﺿﯿﺎﻥ ﻣﯽﺑﺎﯾﺴﺖ ﺟﻬﺖ ﺁﺷﻨﺎﯾﯽ ﺑﺎ ﺷﯿﻮﻩﻧﺎﻣﻪ ﺍﺟﺮﺍﯾﯽ ﻓﺮﺍﺧﻮﺍﻥ ﻭ ﻫﻤﭽﻨﯿﻦ ﺩﺍﻧﻠﻮﺩ ﻓﺮﻡ ﺧﺎﻡ ﺗﮑﻤﯿﻞ ﻃﺮﺡ؛ ﺑﻪ ﺳﺎﯾﺖ ﺻﻨﺪﻭﻕ ﺑﻪ ﻧﺸﺎنی Azadfund.ir مرﺍﺟﻌﻪ ﻧﻤﺎﯾﻨﺪ. فرم‌های تکمیل شده می‌بایست به رایانامه info@azadfund.ir ارسال شود.

Video Player is loading.
Current Time 0:00
/
Duration ۰:۰۰
Loaded: ۰%
0:00
Progress: ۰%
Stream Type LIVE
Remaining Time -۰:۰۰
 
۱x

انتهای پیام/

ارسال نظر