دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
04 دی 1401 - 06:38
دانشجویان چگونه از مرکز رشد استفاده کنند؟

کاهش ریسک تیم‌های استارت‌آپی با حمایت مراکز رشد

کاهش ریسک تیم‌های استارت‌آپی با حمایت مراکز رشد
فعال حوزه فناوری گفت: مراکز رشد می‌توانند با ایجاد بستری مناسب در راستای افزایش ضریب موفقیت هسته‌های نوپا و حمایت از کارآفرینان فاقد سرمایه، ریسک تیم‌های استارت‌آپی را کاهش دهند.
کد خبر : 821165

علیرضا مشکین در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا با بیان اینکه مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد دماوند با هدف تبدیل دستاورد‌های تحقیقاتی، ایده‌های نوین و یافته‌های علمی صاحبان ایده به کسب و کار تجاری راه‌اندازی شده است، اظهار کرد: این مرکز در راستای حمایت از افراد صاحب ایده و توسعه کارآفرینی شکل گرفت؛ چراکه در اکثر کشور‌ها مراکزی به‌نام مرکز رشد یا انکوباتور ایجاد شده است.

وی اضافه کرد: مراکز رشد در پارک‌های علم و فناوری یا دانشگاه‌ها ایجاد می‌شوند تا کارآفرین بتواند با دریافت حمایت‌های لازم، دستاورد‌های تحقیقاتی، ایده‌های نوین و یافته‌های علمی خود را به کسب و کار تجاری تبدیل کند.

رئیس مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد دماوند عنوان کرد: براساس آمار‌های جهانی معمولاً ۹۰ درصد استارت‌آپ‌ها دچار شکست می‌شوند و در این زمینه مرکز رشد می‌تواند با ایجاد بستر مناسب در راستای افزایش ضریب موفقیت هسته‌های نوپا و حمایت از کارآفرینان فاقد سرمایه، ریسک تیم‌های استارت‌آپی را کاهش دهد.

مشکین درباره اینکه اقدامات و فعالیت‌های مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد دماوند در سال ۱۴۰۱ چگونه بوده است؟ چنین پاسخ داد: از ابتدای سال تعداد ۱۱ جلسه شورای سرای نوآوری و مرکز رشد برگزار شده که عمدتاً برای بررسی درخواست جذب، پذیرش هسته‌ها و واحد‌های فناور تشکیل شده است.

وی تبیین کرد: اکنون ۶ هسته و ۱۰ واحد فناور در سرای نوآوری و مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد دماوند فعال هستند و مرکز رشد در سال ۱۴۰۱ در سه نمایشگاه حضور فعال داشته است.

رئیس مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد دماوند در پاسخ به این سؤال که دانشجویان چگونه می‌توانند از مرکز رشد استفاده کنند؟ گفت: دانشجویانی که متقاضی استقرار در مرکز رشد هستند، ابتدا تقاضای استقرار خود را به مدیر مرکز رشد ارائه می‌دهند، سپس تقاضای استقرار آن‌ها مورد بررسی قرار گرفته و پس از طی مراحلی در صورت تصویب نهایی در شورای مرکز رشد دانشگاه، می‌توانند از امکانات و خدمات اداری، خدمات آزمایشگاهی، کارگاهی و اطلاع‌رسانی، آموزش و خدمات مشاوره‌ای و بازاریابی استفاده کنند.

مشکین برنامه‌های آینده مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد دماوند اینگونه برشمرد: این مرکز فعالیت خود را از سال ۱۳۹۴ آغاز کرده و سال ۱۳۹۹ موفق به دریافت مجوز اصولی شد و سال ۱۴۰۰ به مرکز رشد سطح دو ارتقا پیدا کرد.

وی افزود: یکی از ضعف‌های مرکز رشد در سال‌های گذشته دوربودن فضای مرکز رشد از دسترسی دانشجویان بوده که سال جاری فضای اداری و فضای کار اشتراکی مرکز رشد به مجتمع یک دانشگاه منتقل شده و دسترسی را برای دانشجویان و استادان بسیار ساده کرده است.

رئیس مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد دماوند از اهداف مرکز رشد در سال جاری را جذب هسته‌ها و واحد‌های فناور، کمک به دانش‌بنیان شدن محصولات واحد‌های فناور مستقر در این دانشگاه، تلاش برای اخذ گواهی فن نماد محصولات، برگزاری رویدادها، جشنواره‌ها و مسابقات در این حوزه است.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب