از بیمه تکمیلی و اجرای طرح پویش دروندانشگاهی تا راهاندازی کانون بازنشستگی
گروه استانهای خبرگزاری آنا؛ یکی از طرحهای مهارتافزا که در واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی سراسر کشور اجرا میشود، طرح پویش دروندانشگاهی با هدف ارتقای سطح مهارت و افزایش جمعیت فارغالتحصیلان شاغل است.
طرح پویش دروندانشگاهی، گامی پویا و افقی روشن برای اشتغال دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی است و در راستای اجرای این پویش، مسئولان دانشگاه آزاد، راهبردهایی مانند تحول در برنامهریزی درسی با توجه به نیازهای اقتصادی و اجتماعی کشور و متناسب سازی تحصیل و اشتغال را در دستور کار قرار دادهاند.
خبرنگار خبرگزاری آنا به دنبال سفر داریوش جاوید معاون توسعه و مدیریت منابع دانشگاه آزاد اسلامی به سمنان و بازدید وی از ظرفیتهای این دانشگاه و بررسی نیازهای معاملاتی و مالی واحدهای دانشگاهی این استان، جزئیات و روند اجرای طرح پویش دروندانشگاهی را مورد واکاوی قرار داده و از معاون دانشگاه جویا شده است.
تلاش داریم بازنشستگان را به بیمه تکمیلی اضافه کنیم و مقرر شده تجلیل از بازنشستگان هم با ساماندهی به صورت متمرکز پیگیری شود.
گفتوگوی خبرنگار آنا با جاوید با محور طرح پویش دروندانشگاهی، چگونگی جذب دانشجو با اجرای این طرح به سیستم دانشگاه و برنامههای ترسیم شده برای رفاه کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی را در ادامه میخوانیم.
** دانشجویان فعالیتهای مهارتی را همزمان با تحصیل فرامیگیرند
آنا: لطفا درباره کلیات طرح پویش درون دانشگاهی، زمان ابلاغ این طرح و اهدافی که با عملیاتی شدن آن، پیگیری و اجرا میشود، توضیح دهید.
جاوید: یکی از طرحهایی که توسط دانشگاه آزاد اسلامی در دو سه سال اخیر مطرح شده است، طرح پویش و تقویت ارتباط دانشجویان با صنعت بود که در این طرح دانشجویان در کنار مباحث علمی، درسی، فعالیتهای مهارتی را همزمان با تحصیل و در صنعت فرامیگیرند.
در طرح پویش دروندانشگاهی اما به دنبال آنیم تا از ظرفیت و تواناییهای دانشجویانی که در دانشگاه آزاد اسلامی مشغول تحصیل هستند، متناسب با رشته تحصیلی آنان بهرهمند شویم و شهریهها را از محل فعالیتشان در دانشگاه تأمین کنیم.
نام طرح به این دلیل پویش دروندانشگاهی نهاده شد که دانشجویان در کنار کسب دانش در دانشگاه آزاد، مهارت کافی را هم آموزش ببینند. این طرح با چارچوب و دستورالعمل خاص ابلاغ شد و عملیاتی شدن آن گامی مهم در راستای اشتغالزایی در کشور است.
آنا: با اجرای طرح پویش دروندانشگاهی تا چه اندازه احتمال جذب دانشآموختگان در سیستم دانشگاه آزاد اسلامی وجود دارد؟
جاوید: دانشگاه آزاد اسلامی ۴ دهه فعالیت مطلوب را پشت سر گذاشته و بسیاری از کارکنان آن در شُرف بازنشستگی هستند؛ بنابراین با توجه به اینکه در سالهای پیش رو با یک خلأ نیروی انسانی مواجه خواهیم شد با اجرای این طرح- که گامی تحول آفرین در به فعلیت رساندن استعدادهای بالقوه دانشجویان مستعد، علاقهمند و توانای دانشگاه آزاد اسلامی است- در حوزههای مختلف و متناسب با رشته تحصیلی، تخصص و تجربه، امکان تکمیل کادر نیروی انسانی مورد نیاز دانشگاه آزاد اسلامی از بین خیل عظیم دانش آموختگان پرورش یافته در دامن این دانشگاه فراهم و مهیا میشود و از طرفی این طرح در ایجاد فرصتهای شغلی و اشتغالزایی برای جوانان این مرز و بوم بسیار بااهمیت خواهد بود.
** بروکراسیهای اداری تقلیل مییابد
آنا: در بخش تأمین منابع مالی غیرشهریهای دانشگاه آیا برنامهای در دست اجراست؟
جاوید: مصوبات خوبی در این راستا اجرایی شده است و منتقل کردن کمیسیون معاملات مرکزی سازمان مرکزی دانشگاه به استانها برای اخذ مجوزهای لازم، یکی از عمده دلایل سفر به استانها و اکنون به استان سمنان بوده که با این فرآیند، شرایط تسهیل و بروکراسیهای اداری تقلیل مییابد.
در استان سمنان طرحهای خوبی مصوب شد و هدف این است که طرحهای بالقوه را به بالفعل تبدیل کنیم. انتظار سازمان مرکزی دانشگاه در بخش تأمین درآمد غیرشهریهای دوبُعدی است که یکی از راهها بالفعل کردن سرمایهها و دیگری استفاده از ظرفیت دانشبنیانهاست. به طور کل در بخش تحقق و تأمین درآمدهای غیرشهریه ای، همکاری و همافزایی اعضای هیئت علمی و کارکنان بسیار مثمر است.
** راهاندازی کانون بازنشستگی در مراحل پایانی
آنا: در بخش تأمین مسائل رفاهی کارکنان مانند تعاونی مسکن، چه برنامهای در دست اجراست و آیا برنامه ویژهای برای ارتقای سطح رفاه کارکنان تدوین شده است؟
جاوید: مسئله معیشت و اقتصاد خانوار کارکنان و اعضای هیئت علمی همواره از مهمترین دغدغههای مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی است. خوشبختانه اتفاقات خوبی در حال رخ دادن است. راهاندازی کانون بازنشستگی در مراحل پایانی است.
به دنبال افزایش سقف تعهدات بیمهای هستیم، از اول بهمن ۱۴۰۱ حق بیمه تکمیلی کارکنان به صورت متوازن پرداخت خواهد شد.
با ساماندهی اماکن رفاهی تلاش میکنیم که اعضای هیئت علمی و کارکنان دانشگاه آزاد هم در استفاده از امکانات رفاهی کل کشور سهیم باشند. تمام بیمارستانها، درمانگاهها و کلینیکهایی که مختص دانشگاه آزاد هستند، تحت پوشش بیمه تکمیلی قرار خواهند گرفت. تلاش داریم بازنشستگان را به بیمه تکمیلی اضافه کنیم. مقرر شده تجلیل از بازنشستگان با ساماندهی به صورت متمرکز پیگیری شود.
در ارتباط با تعاونی مسکن ملی در چند جلسه گذشته، تصمیماتی اتخاذ و طبق مصوبات، مقرر شد تا دانشگاه آزاد زمینی را در اختیار تعاونی مسکن قرار دهد و برای اعضا مسکن ساخته شود. رئیس مرکز عمرانی دانشگاه متعهد شد، این طرح ظرف ۱۸ تا ۲۴ ماه محقق شود. اکنون مشکل تغییر کاربری وجود دارد. تلاش همه اعضای سازمان، هیئت رئیسه مرکزی و همه مسئولان و هیئت امنا این است که این خدمات رفاهی در اختیار کارکنان قرار گیرد.
آنا: با توجه به اشکالاتی که در روند پوشش بیمه تکمیلی دانشگاهیان وجود دارد، آیا برای بیمه تکمیلی جامع برنامههایی در دست اقدام دارید؟
جاوید: درباره بیمه تکمیلی با توجه به اینکه پرداخت حق بیمه تکمیلی در استانها متوازن نبود، این امر موجب بروز نارضایتیهایی شد که طرحی در این راستا تدوین شده است و به دنبال افزایش سقف تعهدات بیمهای هستیم، از اول بهمن ۱۴۰۱ حق بیمه تکمیلی کارکنان به صورت متوازن پرداخت خواهد شد.
آنا: و کلام آخر...
جاوید: تمام دغدغه دانشگاه ارتقای سطح رفاه همکاران است. آینده دانشگاه آزاد بسیار روشن است. با توجه به اینکه این مرکز علمی از بودجه دولتی ارتزاق نمیکند و با مشکلات زیادی مواجه است؛ اما موفق شد از چالشهای متعددی عبور کند؛ چالشهایی مانند کرونا، افزایش مراکز عالی، کاهش هرم جمعیت جوان در دانشگاهها و.... عمده چالشهای دانشگاه آزاد در گذشته بود که این مرکز از این موانع عبور کرد.
امسال تعداد دانشجویانی که انتخاب واحد داشتهاند حدود یک میلیون و ۲۴۰ هزار نفر است و همه موارد گفتهشده، اتفاقات خوب این حوزه است. تا سال ۱۴۰۳ و ۱۴۰۴ تعداد زیادی از کارکنان بازنشسته خواهند شد و به هرم نسبی یک به پنجاه میرسیم و همه این موارد افق روشنی برای دانشگاه آزاد است.
گفتوگو: محدثه عباسی / محمدهادی ملائیان
انتهای پیام/