وزیر کار: رتبه کشور در شاخص جهانی فناوری به ۵۳ رسیده است
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری آنا، مراسم بزرگداشت هفته پژوهش و فناوری و تقدیر از آثار برتر علمی در حوزه ماموریتهای مجموعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، صبح امروز سه شنبه، با حضور سید صولت مرتضوی، وزیر تعاون، کار و رفاه و علیرضا منادی سفیدان رئیس کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی و جمعی دیگر از مسئولان در محل ساختمان مرکزی وزارت کار برگزار شد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در این مراسم، طی سخنانی، ضمن تبریک هفته پژوهش گفت: مساله پژوهش ریشه در فرهنگ دینی و ریشه در تاریخ و تمدن ایران اسلامی دارد.
وی افزود: پژوهش یعنی رفع نقص نسبی، یعنی ندانسته ها را به دانسته ها تبدیل کنیم. پژوهش برای تزکیه نفس، تعلیم و تربیت و حکمت آموزی است.
مرتضوی مساله پژوهش را دارای توجه ویژه در کشور دانست و ادامه داد: اساسا این علما هستند که بستر رشد یک جامعه و یک جهان را فراهم می کنند.
این مقام مسئول تاکید کرد: از لحاظ کمیت تعداد مراکز علمی،صندلی های دانشگاهی، تعداد اساتید برجسته ی ما، تعداد پژوهشگران و پژوهشگاه ها به شدت افزایش پیدا کرده است و از نظر کیفیت بر اساس رتبه بندی های بین المللی تعداد مقالات و اسناد علمی از رتبه ی 54 به رتبه ی 15 رسیده است.
وی علت تعالی، رشد، فرزانگی و فرهیختگی یک جامعه و جهان را علمای یک کشور برشمرد و عنوان کرد: ما در دوران رژیم سابق با یک رکود علمی مواجه بودیم اما امروز به روایت اسناد نهادهای بین المللی چه کمی و کیفی پیشرفت های فراوانی را داشتیم.
مرتضوی اظهار داشت: در بعد فناوری بر اساس شاخص فناوری در سال 2022، در بین 132 کشور به رتبه 53 رسیده ایم و طبق این گزارش، ایران جزو سه کشور برتر در بهبود جایگاه در این زمینه است و بعضی از گزارشات حاکی از این است که ایران در یک سال از رتبه 60 به 53 رسیده است. برای مثال ما در حوزه نانو چهارمین کشور هستیم و در حوزه شیمی و ریاضیات و فیزیک در جایگاه دهم جهان قرار داریم.
این مقام مسئول بیان کرد: با وجود منابع متنوع، میزان درآمد کشور متناسب با امکانات نیست. ما به عنوان دومین کشور دارای ذخایر گاز و نفت، در درآمدزایی در این حوزه رتبه 22 جهان را داریم که دارای معایب و محاسنی است. محاسن برای این که منابع حفظ می شود و معایب به این علت که درآمد ما کاهش پیدا کرده است .
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به صادرات نفت فرآوری نشده اشاره کرد و اضافه کرد: اگر نفت تولیدی کشور را فرآوری کنیم و بنا بر تعبیر دانشمندان تبدیل به محصولات هایتک کنیم درآمد زیادی کسب خواهیم کرد. تحریم های ظالمانه ما را مجبور کرده است که بعضا صادرات نفت را با پوشش نظامی انجام دهیم اگر همین نفت صادر شده را تبدیل به بنزین و گازوئیل کنیم قطعا با کمترین زحمت می توانیم تامین کننده کشورهای همسایه باشیم.
مرتضوی اعلام کرد: مهندس اوجی در جلسه هیئت دولت اشاره داشتند که هر مترمکعب گاز را 50 سنت صادر می کنیم و به پتروشیمی ها به قیمت 5 تومان می فروشیم و در مصرف داخلی رقم ناچیزی گرفته می شود. اگر پالایشگاه را گسترش داده، امکان صادرات را افزایش دهیم و مصرف کشور را مدیریت کنیم تولید ناخالص داخلی افزایش پیدا می کند.
انتهای پیام/