دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
سرپرست دانشگاه آزاد آذربایجان‌غربی مطرح کرد؛

دانشگاه بهترین محیط برای تضارب آرا، ابراز عقاید و تعامل افکار

دانشگاه بهترین محیط برای تضارب آرا، ابراز عقاید و تعامل افکار
مهدی زواری اظهار کرد: دانشگاه به عنوان محیطی آزاد، بهترین محیط برای تضارب آرا، ابراز عقاید و تعامل افکار است.
کد خبر : 819059

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از ارومیه، مهدی زواری سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه در مراسم گرامیداشت روز دانشجو با اشاره به بیانات رهبر انقلاب در خصوص جایگاه دانشگاه گفت: از دانشگاه همیشه و در همه جا این انتظار است که محل جوشش و اوج دو جریان حیاتى علم و تحقیق و آرمان گرایی‌ها و آرمان خواهی‌ها باشد.

وی با بیان اینکه ۱۶ آذرماه سال ۱۳۳۲ به واسطه‌ی شهادت سه تن از دانشجویان دانشگاه تهران برای همیشه در تقویم ایران اسلامی ماندگار شده است افزود: این ۳ شهید از دانشجویانی بودند که هنگام اعتراض به دیدار رسمی ریچارد نیکسون، معاون رئیس‌جمهور وقت آمریکا، در ۱۶ آذر ۱۳۳۲ در صحن دانشگاه تهران به مقام رفیع شهادت نائل آمدند.

سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه با اشاره بر نقش و جایگاه جنبش‌های دانشجویی تصریح کرد: تاریخ جنبش‌های دانشجویی به درازای تشکیل دانشگاه‌ها در کشورمان است و از همان ابتدا جنبش‌های دانشجویی در زمینه‌های مختلف سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی ورودی فعال داشته اند.

دانشگاه بهترین محیط برای تضارب آرا، ابراز عقاید و تعامل افکار

زواری با تاکید بر اینکه جنبش دانشجویی دارای ۲ عنصر در لفظ خود است عنوان کرد: عنصر اول جوانی بوده و تلاش برای پیشرفت و تعالی، آمادگی برای ایثار و عدم تعلقات مادی و مواردی از این قبیل از ویژگی‌های بارز جنبش‌های دانشجویی است.

وی ادامه داد: عنصر دوم جنبش‌های دانشجویی وجود دانشگاه به عنوان یک محیط آزاد برای تضارب آرا، ابراز عقاید، تعامل افکار و جریانات آزاد فکری است که در نهایت این دو عنصر منجر به شکل گیری و تحرکات جنبش‌های دانشجویی می‌شود.

سرپرست واحد ارومیه با تاکید بر اینکه مدیران سیاسی کشور نیز از میان همین دانشجویان برگزیده می‌شوند اظهار کرد: جنبش‌های دانشجویی همواره به دلیل اینکه وابسته به قشر مشخصی از جامعه نبوده اند اثرگذاری‌های لازم در زمینه‌های مختلف را داشته اند.

دانشگاه بهترین محیط برای تضارب آرا، ابراز عقاید و تعامل افکار

زواری با اشاره بر اینکه قبل از پیروزی انقلاب اسلامی، جنبش‌های دانشجویی که یکی متعلق به جریان مارکسیستی و دیگری مربوط به ملی گرایی بودند خاطرنشان کرد: هیچ یک از این پایگاه‌ها ظرفیت و توان پاسخگویی به مطالبات آرمان گرایی ملت ایران را نداشتند و در واقع نقطه عطف حرکت‌های دانشجویی توسط جریانات پیرو خط و مکتب امام (ره) شکل گرفت و اسلام ناب به دانشگاه‌ها نفوذ کرد.

این مقام دانشگاهی با تاکید بر اینکه دو عنصر استکبار ستیزی و عدالت طلبی، فارغ از همه صف بندی‌های سیاسی، ویژگی مشترک تمام جنبش‌های دانشجویی از زمان بعد از پیروی انقلاب اسلامی بوده است افزود: در واقع فلسفه جریان ۱۶ آذر نیز به وجود این دو عنصر تاکید می‌کند.

وی اظهار کرد: امروزه استکبار و نظام سلطه با رنگ و بویی دیگر به ویژه از طریق هجمه رسانه‌ای در فضای مجازی به توطئه‌های خود ادامه می‌دهد و از جنبش‌های دانشجویی انتظار می‌رود با تبیین حوادث و رخداد‌ها در جامعه، از وقوع حوادثی نظیر اغتشاشات اخیر در کشور جلوگیری کنند.

دانشگاه بهترین محیط برای تضارب آرا، ابراز عقاید و تعامل افکار

زواری در پایان مطرح کرد: در واقع جنبش‌های دانشجویی با آگاهی و بصیرت لازم، می‌توانند به عنوان راوی اول در حوادث و رخداد‌های اجتماعی، سیاسی و فرهنگی وارد میدان شوند و به نوعی تفکر و راه صحیح اندیشه را در جامعه تزریق کنند.

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های آزاد اسلامی آذربایجان‌غربی نیز با تبریک روز دانشجو با اشاره به روایتی از امام علی (ع) گفت: در اهمیت جایگاه علم و دانش همین کافی است که افرادی که شاید علمی هم نداشته باشند خود را به علم، سواد و دانش نسبت می‌دهند.

حجت الاسلام سجاد بیگی افزود: تمام افراد از نسبت دادن سواد و دانش به خودشان خرسند می‌شوند و در مذمت جهل و بی‌سواد از آن تبری می‌جویند و این مهم به اهمیت علم و دانش و جایگاه تعلیم و تربیت در جامعه تاکید می‌کند.

به گزارش آنا مراسم روز دانشجو در واحد ارومیه با اجرای برنامه‌های متنوع ادامه پیدا کرد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب