صفر تا صد کمکهای درمانی کمیته امداد به مددجویان
گروه جامعه خبرگزاری آنا؛ سلامت و درمان یکی از موضوعات دارای اهمیت در نهاد عمومی مانند کمیته امداد امام خمینی (ره) است، از یک سو وجود فقر در میان این جامعه و از سویی دیگر نیز سالمندی این طیف از جامعه موجب شده تا نهادی مانند کمیته امداد بیش از پیش به مددجویان خود توجه کند، امروز با
مجتبی احمدلو مدیرکل بهداشت و درمان کمیته امداد امام خمینی (ره) گفت وگویی داشتیم تا درباره آخرین اقدامات بهداشتی و درمانی کمیته امداد با او صحبت کنیم. میتوانید مشروح این گفتگو را در ادامه بخوانید.
**چتر حمایتی بیمهها بر سر تمامی مددجویان
کمیته امداد امام خمینی (ره) در حوزه بهداشت و درمان چه خدماتی را به مددجویان خود ارائه میدهد؟
ما در حوزه بهداشت، درمان و بیمه جامعه هدف کمیته امداد، اهداف مشخصی را دنبال میکنیم و مددجویانی که تحت پوشش کمیته امداد قرار دارند برای دریافت خدمات بیمه پایه به سازمانهای بیمهای معرفی میشوند و از خدمات ما بهرهمند خواهند شد.
در واقع آن دسته از مددجویانی که در روستاها زندگی میکنند از طریق صندوق بیمه روستاییان، کشاورزان و عشایر تحت پوشش قرار میگیرند، در این بین برخی از مددجویان ما نیز از طریق فرزندان خود بیمه بوده و برخی از زنان مددجو نیز به واسطه والدینشان از خدمات بیمهای سازمان تأمین اجتماعی بهره مند میشوند.
در مجموع ما حدود ۸۰۰ هزار بیمه شده در سازمان تأمین اجتماعی داریم و دیگر مددجویان ما نیز از خدمت سازمان بیمه سلامت بهره مند میشوند. اما با این حال باید تأکید کنم که ما هیچ مددجویی نداریم که از خدمات بیمهای بهرهمند نباشد و تمامی آنها تحت پوشش خدمات درمانی و بهداشتی این نهاد عمومی قرار دارند.
**۴۰۰ هزار نفر خدمات موردی از کمیته امداد دریافت میکنند
در حال حاضر چند از مددجویان از خدمات درمانی شما استفاده میکنند؟
حدود ۲.۵ میلیون خانوار تحت پوشش کمیته امداد قرار دارند که با اعضای خانواده آنها، این جمعیت به ۵ میلیون نفر میرسد. از طرفی هم حدود ۴۰۰ هزار نفر به صورت موردی از کمیته امداد خدمات دریافت میکنند که با این توصیف ما شاهد یک خانواده ۵ میلیون و ۴۰۰ هزار نفری هستیم.
**کمکهای کمیته امداد به بیماران صعبالعلاج
خدمات درمانی شما به مددجویان کمیته امداد از چه نوعی بوده و آیا مددجویان شما از خدمات بیمههای تکمیلی بهرهمند هستند؟
اگر بخواهم به موضوع درمانی و خدمات این مددجویان اشاره کنم باید تأکید کنم به تمام مددجویان این نهاد به اندازه اعتبار، هزینههای کمک درمان پرداخت میکنیم.
این هزینهها میتواند به خرید سمعک، واکر، عینک، ویلچر و هزینههای بصری و .. اختصاص یابد. کمیته امداد همچنین به افرادی که بسترگرا هستند نیز خدماتی مانند خرید یا تعویض سوند، پانسمان زخم بستر و هزینههای نگهداری در منزل ارائه میشود، بهطوریکه ما امروز با هیچ بیمه تکمیلی قرارداد نداریم، اما تمام این هزینهها را پرداخت میکنیم. در سال گذشته ۵۰۰ عینک، ۲۹۴ عدد ویلچر و ۸۰ دستگاه اکسیژن ساز برای مددجویان خریداری کرده ایم.
اعتبار ما اجازه این را نمیدهد که ما با بیمههای تکمیلی قرارداد ببندیم، چراکه پوشش درمانی این تعداد از مددجویان مبلغ قابل توجهی نیاز دارد و ما قادر به تأمین آن نیستیم. اما مجموع اقداماتی را در پیش خواهیم گرفت تا بیماران صعبالعلاج و خاص که سالمندان و معلولان را در بدنه خود دارند، نیز از خدمات ما بهرهمند شوند و کمکهای کمیته امداد به بیماران خاص و صعبالعلاج نسبت به دیگر بیماران بیشتر است.
**هزینههای درمانی بخشهای خصوصی را پرداخت میکنیم
در بحث پرداختی بیماران در مراکز درمانی خصوصی و دولتی توانسته اید اقداماتی را به نفع مددجویان در پیش بگیرید؟
رویکرد دولت نگاه به محرومین سیاست توجه به امر بهداشت و درمان مددجویان و محرومان جامعه است، به طوری که توانستیم برای اولین بار پس از پیروزی ابتدای انقلاب اسلامی ایران، فرانشیز (خودپرداخت) بیماران کمیته امداد و بهزیستی که با نظام ارجاع (پزشک خانواده) به مراکز دولتی مراجعه میکنند، رایگان کنیم. در فرانشیز مراجعات سرپایی سهم بیمار را از ۳۰ درصد به ۱۵ درصد کاهش دادیم. قرار است این مبلغ را سازمان بیمه سلامت پرداخت کند و بخشی دیگر از آن از محل یارانه تحول سلامت پرداخت شود. ما به دنبال این هستیم که هزینههای پرداختی بیمار به کمترین میزان برسد. این اتفاق و رخداد در مصوبات دولتها از ابتدای انقلاب نبوده است، اما به لطف خدا در شورای عالی بیمه توانستیم موافقت آن را بگیریم و دولت نیز ابلاغ این مصوبه را به امسال ارجاع داد.
این مصوبه مربوط به بخش خصوصی نیست، اما به هر دلیل امکانات بخش دولتی پاسخ نیازهای مردم را نمیدهد. وقتهای طولانی، خرابیهای دستگاهها و.. موجب میشود تا بیمار ما به مراکز خصوصی مراجعه کنند.
اگر بیمار در بخش دولتی بستری و درمان شود؛ هزینههای آن بسیار پایینتر از بخش خصوصی است، اما اگر به ناچار یا دلایل اورژانسی بیماری به مرکز خصوصی مراجعه کند، ما هزینههای بخش خصوصی را آن مقداری که اعتبارات ما کمک کند، پرداخت میکنیم، اما هزینههای بخش خصوصی آنقدر بالاست که کمکهای ما خیلی چشمگیر نیست.
**نمیگذاریم هزینههای درمان مددجویان را آزار دهد
آیا شما مستقلاً دارای بیمارستان یا مراکز درمانی ویژهای برای مددجویان هستید؟
از سال ۱۳۷۶ تا انتهای سال ۱۳۹۸ یک نهاد حمایتی بودیم که یکی از اقدامات ما ارائه خدمات درمانی به مددجویان بود. به این صورت که مانند سازمان تأمین اجتماعی، بیمه سلامت و نیروهای مسلح، ما نیز یکی از همین بیمهها بودیم و خرید خدمت شهری و حتی روستایی ارائه میدادیم. در آن حالت ما بیمار را به بیمارستانهای طرف قرارداد معرفی میکردیم، حال فرقی نمیکرد بیمارستان خصوصی باشد یا دولتی یا خصولتی، اما ما متناسب با نیاز خود خدمات ارائه میدادیم.
از سال ۱۳۹۸ به بعد هیأت اُمنای کمیته امداد مصمم شدند بیمههای پایه را به سازمان بیمه سلامت محول کنند که این امر رخ داد. پس از آن بود که مددجویان شهری ما از بیمه سلامت خدمات میگیرند. پس ما مستقیما مانند دیگر بیمههای پایهای از سال ۱۳۹۸ خریدار خدمت نیستیم،، اما از آنجایی که مددجویان حتی زمان مراجعه به مراکز دولتی باید به دلایلی پول پرداخت کنند، ما فرانشیز را در بستری به ۱۵ کاهش دادیم، اما هزینههای غیربیمهای را همچنان باید مردم پرداخت کنند. اگر داروی خاصی یا آزمایشی یا دارویی تحت پوشش بیمه نباشد، آن بخش مابه التفاوت همچنان بر دوش مردم است. در این حالت ما با مراکز درمانی و بیمارستانها رایزنی میکنیم و تعهد میدهیم این هزینههای اضافی از بیماران را ما پرداخت میکنیم تا فشاری به مددجوی ما نیاید، حتی اگر مددجوی ما این هزینه را از جیب خودش پرداخت کند، میتواند در این حالت این هزینهها را از ما دریافت کند.
آیا کمیته امداد در بحث کمک به زوجین نابارور اقداماتی داشته است؟
در بحث زوجین نابارور، ما براساس توجه به حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، تمام خدمات ناباروری در بخشهای دولتی و خصوصی را تحت پوشش قرار داده ایم، این پوششها کامل است و سازمانهای بیمه گر نیز اعتبارات خوبی را دریافت کرده اند و مکلفند خدمات ناباوری را پوشش دهند.
اگر زوجین نابارور به ما مراجعه کنند براساس قانون ما این بیماران را به مراکز درمانی دولتی وخصوصی معرفی میکنیم، حتی سازمان تأمین اجتماعی و بیمه سلامت خسارات درمان ناباروری را به بیماران پرداخت میکند، قاعدتاً با اجرای قانون جوانی جمعیت نباید هیچ زوج جوان ناباروری برای درمان با مشکلات مالی دست و پنجه نرم کند.
سالمندانی که از کمیته امداد خدمت درمانی میگیرند!
شما چه خدماتی به بیماران صعب العلاج و خاص سالمند ارائه میدهید؟
در کمیته امداد امام خمینی (ره) برای بیماران خاص و نادر که رقم آنها به ۸۵ هزار نفر میرسد کمک هزینه درمان علاوه بر کمکهای صندوق بیماران خاص به این بیماران پرداخت میکند، در میان این بیماران سالمندان و معلول نیز وجود دارد و ما کمکهزینههای درمان این افراد را به نسبت سایر بیماران افزایش داده ایم و مساعدتهای بیشتری به این بیماران صورت میگیرد. در کل ماهانه ۲۵۰ هزار تومان کمک هزینه پرستاری به بیماران بسترگرا در منزل به مددجویان سالمندان به عنوان هزینه کمک مراقبت و نگهداری از سالمند پرداخت میشود.
۶۲۸ هزار و ۴۸۹ سالمند در حوزه شهری، ۹۲۷ هزار و ۵۷۲ نفر در مناطق روستایی و ۲۹۷ مددجوی سالمند در مناطق عشایری تحت پوشش کمیته امداد خمینی (ره) قرار دارند که در مجموع این آمار به ۱ میلیون و ۵۵۶ هزار و ۳۵۸ نفر میرسد.
در رده سنی سالمندان بین ۶۰ تا ۷۴ ساله حدود یک میلیون و ۱۷ هزار و ۵۴۷ نفر در کمیته امداد تحت پوشش قرار دارند و ۴۹۳ هزار و ۶۸۹ نفر از سالمندان بین ۷۵ تا ۹۰ سال دارند و ۴۵ هزار و ۱۲۲ نفر نیز از ۹۰ سال به بالاتر هستند.
انتهای پیام/