دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا گزارش می‌دهد؛

پاییز سیاه جنگل‌های گیلان

پاییز سیاه جنگل‌های گیلان
آن طور که جانشین فرمانده یگان حفاظت سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری می‌گوید: عملیات اطفای حریق در جنگل‌های استان گیلان روز گذشته به پایان رسیده است، اما این روز‌ها حال و هوای جنگل‌های گیلان مثل پاییز‌های دیگر نیست.
کد خبر : 817250

به گزارش خبرنگار گروه جامعه خبرگزاری آنا، چهار روز بود که جنگل‌های استان گیلان دچار حریق بودند. این حریق در فصل پاییز به‌عنوان فصلی پرباران رخ داده و وقوع آن از پاییزی خشک حکایت دارد. این روز‌ها حال و هوای جنگل‌های گیلان مثل پاییز‌های دیگر نیست. به جای آن همه رنگ در دل این جنگل‌ها، شاهد رنگ سرخ آتش در پهنه‌های مختلف هستیم. آسمانی که دیگر نمی‌بارد، برگ‌های خشک کف جنگل را مستعد حریق می‌کند و اگر آتش‌سوزی در مناطق صعب العبور رخ دهد، شرایط اطفا سخت‌تر می‌شود.

**وقوع حریق در جنگل‌های روبار

آن طور که علی محمدی مقدم جانشین فرمانده یگان حفاظت سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری به آنا می‌گوید: عملیات اطفای حریق در جنگل‌های استان گیلان روز گذشته به پایان رسیده است.

به گفته وی، فرمانده یگان حفاظت سازمان منابع‌طبیعی و آبخیزداری اطلاعات دقیقی از جزئیات این حریق را در اختیار رسانه‌ها قرار داده است.

حامد اختری مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان نیز در گفتگو با آنا وسعت حریق در اراضی جنگلی رودبار را ۴۵ هکتار اعلام می‌کند.

وی با اشاره به اینکه دو بالگرد برای کمک به عملیات اطفا در منطقه حضور داشتند، چهار شهرستان استان را درگیر آتش‌سوزی اعلام می‌کند.

به گفته اختری آتش سوزی جنگل در مناطق کوهستانی و صعب العبور شهرستان رودبار رخ داده و جنگل‌های شمام و سلانسر در رستم آباد شهرستان رودبار دچار حریق شدند.

پاییز سیاه جنگل‌های گیلان

**وزش باد گرم موسمی دلیل آتش سوزی

اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها درباره عمدی بودن آتش سوزی در جنگل‌های گیلان در فضای مجازی مطرح می‌شود، اما سرهنگ رضا اکبری فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری در گفتگو با رسانه‌ها درباره دلایل بروز آتش سوزی در جنگل‌های گیلان، بحثی از عمدی بودن حریق را مطرح نمی‌کند. 

وی وزش باد‌های گرم موسمی، دمای بالا و رطوبت پایین را عامل بروز مشکل در جنگل‌های منطقه اعلام کرده و ادامه می‌دهد: در سال آبی جاری در سه استان شمالی بارندگی نداشتیم. 

به گفته اکبری، حریق رستم آباد در شهرستان رودبار که پنج روز گذشته آغاز شده است. اطفای حریق در این منطقه در چند مرحله صورت گرفت، اما با توجه به وزش باد و وضعیت توپوگرافی این منطقه که در دره و با شیب زیاد قرار دارد، آتش دوباره شعله‌ور شده است.

فرمانده یگان حفاظت سازمان منابع طبیعی با اشاره به اعزام دو فروند بالگرد در روز چهارم آذرماه به منطقه، شرایط جغرافیایی و صعب العبور بودن محل آتش سوزی را عاملی برای کندی عملیات اطفای حریق معرفی می‌کند.

وی اضافه می‌کند: اگرچه حریق در منطقه کنترل شده است، اما در حال حاضر نیرو‌های حفاظت برای پایش و لکه‌گیری در منطقه حضور دارند.

پاییز سیاه جنگل‌های گیلان

**بروز ۱۴ فقره آتش سوزی در گیلان

بر اساس آمار‌های ارائه شده توسط اکبری، طی آذرماه در استان گیلان ۱۴ فقره آتش‌سوزی اتفاق افتاده است که از این میان چهار فقره در شهرستان رودبار، یک فقره در رضوان‌شهر، دو فقره در تالش، یک فقره در رودسر، دو فقره در آستارا، دو فقره در ماسال، یک فقره در سیاهکل و یک فقره در املش رخ داده است.

وی ادامه می‌دهد: مازندران جزء استان‌هایی است که بیشترین میزان حریق در آن رخ داده است. از ابتدای آذر تاکنون حدود ۹ فقره آتش‌سوزی در مازندران اتفاق افتاده که از این میزان سه فقره در کلاردشت، دو فقره در بهشهر، یک فقره در رامسر، یک فقره در چالوس، یک فقره در عباس آباد و یک فقره در ساری رخ داده است و در مجموع ۱۵ هکتار حریق به‌صورت سطحی درگیر حریق شدند البته تمام آتش‌سوزی‌ها در ساعات اولیه مهار و کنترل شدند.

به گفته فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی از ابتدای آذرماه، در استان گلستان نیز چهار فقره حریق رخ داد که سه فقره در شهرستان گالیکش و یک فقره در مینودشت اتفاق افتاد. این آتش‌سوزی‌ها نیز به‌صورت سطحی بود و مناطقی که دچار حریق شده بودند، مساحتی کمتر از یک هکتار داشتند. در این مناطق با کمک ۵۰ نفر از نیرو‌های حفاظتی حریق کنترل و اطفاء شد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب