دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
02 آذر 1401 - 16:34
تصور تأمین هزینه‌های مردم توسط دولت موجب تنبلی شده است

فراز و فرود ارزش پولی ملی از نگاه قدیری ابیانه

فراز و فرود ارزش پولی ملی از نگاه قدیری ابیانه
تحلیلگر مسائل سیاسی و اقتصادی با بیان اینکه هرچه درآمد ارزی بیشتر باشد، پشتوانه پول افزایش یافته و ارزش آن بیشتر می‌شود، گفت: تصوری که دولت می‌تواند و باید نیازهای مردم را برآورده کند، موجب تنبلی شده است.
کد خبر : 816350

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا از شاهرود، محمدحسن قدیری‌ابیانه در جمع استادان بسیجی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود با بیان اینکه ریشه فتنه‌ها و اغتشاشات اقتصادی است، اظهار کرد: ضدانقلاب آمارهای غلط منتشر می‌کند تا مردم را ناامید و در آنها تصور اشتباه ایجاد کند و این تصور موجب می‌شود توقعات بالا برود و مردم به این باور برسند که حکومت می‌تواند احتیاجات آنها را تمام و کمال برطرف کند، اما نمی‌کند.

وی اضافه کرد: حتی طرفداران و مدافعان سرسخت انقلاب نیز گاهی این شبهه را دارند که چرا وضعیت اینگونه است؟

سفیر پیشین ایران در مکزیک و استرالیا عنوان کرد: با اینگونه القائات نقش دولت در اذهان عمومی خیلی پررنگ می‌شود و همه مطالبه‌گر می‌شوند، در حالی که واقعیت درآمد دولت چیز دیگری است.

قدیری ابیانه یادآور شد: متأسفانه تریبون‌ها توقع‌زایی می‌کنند که دولت باید این و آن را بدهد؛ اما سؤال اینجاست که دولت از کجا بیاورد؟

وی با برشمردن برخی شاخص‌ها افزود: قبل از انقلاب اسلامی امید به زندگی ۵۲ سال بود، اما اکنون این شاخص به ۷۶ سال رسیده، در حالی که سن بازنشستگی بالا نرفته، اما در دنیا امید به زندگی که بالا می‌رود سن بازنشستگی هم بالا می‌رود.

سفیر پیشین ایران در مکزیک و استرالیا مطرح کرد: به‌عنوان مثال آلمان سن بازنشستگی را به ۶۷ سال و آمریکا به ۶۷ سال و ۸ ماه رسانده و ما حتی سن بازنشستگی را کمتر از ۳۰ سال می‌کنیم و به ۲۵ سال می‌رسانیم و افراد کم‌تجربه و بی‌تجربه را وارد کار می‌کنیم و کوله‌باری از تجربه از بین می‌رود.

**انتقاد از تعداد بالای بازنشستگان در ایران

قدیری ابیانه بیان کرد: در دنیا به ازای هر هفت شاغل یک نفر بازنشسته است و در ایران تعداد بازنشستگان بیش از شاغلین است و باید توجه کرد که با بازنشستگی افراد، دولت کوچک نمی‌شود، چراکه بدون اینکه کار کنند از دولت حقوق می‌گیرند.

وی توضیح داد: در ایران ۴ میلیون حقوق‌بگیر داریم، ۴ و نیم میلیون بازنشسته و در این راستا هشت و نیم میلیون حقوق‌بگیر داریم.

تصور تأمین هزینه‌های مردم توسط دولت موجب تنبلی شده است

سفیر پیشین ایران در مکزیک و استرالیا افزود: بنابراین به‌ناچار دولت‌ها مجبور بوده‌اند پول بدون پشتوانه چاپ کنند و در نتیجه ارزش پول ملی پایین آمد و به این ترتیب قیمت‌ها افزایش یافت و تورم ایجاد می‌شد و قدرت خرید مردم ضعیف شد.

قدیری ابیانه با بررسی چالش‌های دولت جدید مطرح کرد: دولت جدید بابت سود اوراق مشارکتی که دولت‌های قبل گردن گرفته‌اند ماهانه ۱۰ تا ۱۲ هزار میلیارد تومان باید پرداخت کند.

وی خاطرنشان کرد: دولت نباید برای نجات شرایط اقتصادی پول بی‌پشتوانه چاپ کند، همچنین هرچه درآمد ارزی بیشتر باشد، پشتوانه پول افزایش یافته و ارزش آن بیشتر می‌شود، در مقابل هرچه هزینه‌های ارزی ما بیشتر شود ارزش پول پایین‌تر می‌آید؛ بنابراین باید هزینه ارزی کاهش و درآمد ارزی بالا برود.

سفیر پیشین ایران در مکزیک و استرالیا با توصیه به مردم برای خرید جنس داخلی گفت: هرچه از اجناس داخلی بخریم به نفع اقتصاد، اشتغال و ارزش پول ملی است و مقام معظم رهبری نیز توصیه می‌کنند که در خرید جنس داخلی تعصب داشته باشید.

این تحلیلگر سیاسی و اقتصادی اظهار کرد: هرچقدر اسراف کنیم، پول از دستمان خارج می‌شود، به‌عنوان مثال با صرفه‌جویی در مصرف برق، بنزین و ... قادر خواهیم بود به چند برابر قیمت بفروشیم.

قدیری ابیانه مطرح کرد: قاچاق نفت، گازوئیل و بنزین ده‌ها برابر به قاچاقچیان سود می‌رساند و میزان مصرف گاز ما به اندازه نصف کل گاز اروپا است، این درحالی است که گاز کارخانه‌ها را قطع می‌کنیم تا گاز منازل را تأمین کنیم.

وی بیان کرد: تصوری که دولت می‌تواند و باید نیازهای مردم را برآورده کند موجب تنبلی شده است. ساعت مفید کاری در ادارات ما به طور متوسط ۲۲ دقیقه است، در حالی که در کره‌جنوبی ۹ و نیم ساعت است! که اگر این ساعت مفید افزایش یابد واقعاً چقدر می‌تواند تأثیرگذار باشد.

سفیر پیشین ایران در مکزیک و استرالیا تبیین کرد: هلند از قطره قطره آب استفاده و لبنیات جهان را تأمین می‌کند، اما همه نشسته‌ایم و فقط می‌گوییم دولت.

قدیری ابیانه عنوان کرد: بازخورد افرادی که عنوان می‌کنند باید دولت هزینه‌های مردم را تأمین کند این می‌شود که جوان ما با تلنگری به خیابان می‌رود یا کارمندی که تصور می‌کند مسئولان همه دزدند به خود اجازه می‌دهد که دزدی کند، در نتیجه دزدی به جای زیرمیزی، رومیزی شده است!

وی تشریح کرد: به جای اینکه هر روز از دولت بپرسیم چه کاری برای ما کرد باید از خود بپرسم که من چه کرده‌ام؟

سفیر پیشین ایران در مکزیک و استرالیا با انتقاد از صدا و سیما در تنویر افکار عمومی، خواستار تبیین آمارهای مربوط به دولت در این رسانه شد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب