دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در گفت‌وگو با آنا مطرح شد؛

اجرای ۸ هزار و ۷۰۰ قرار داد پژوهشی با دستگاه‌های مختلف کشور

اجرای ۸ هزار و ۷۰۰ قرار داد پژوهشی با دستگاه‌های مختلف کشور
مدیرکل دفتر ارتباط با صنعت و جامعه وزارت علوم گفت: سال گذشته ۸ هزار و ۷۰۰ قرارداد پژوهشی با دستگاه‌های مختلف اجرا شده و افزایش آن‌ها نشانه استفاده هدفمند از علم است. 
کد خبر : 815735

محمدسعید سیف مدیرکل دفتر ارتباط با صنعت و جامعه وزارت علوم در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا درباره نحوه استفاده بهینه از پایان نامه‌ها گفت: پایان‌نامه‌ها و رساله‌ها حجم زیادی از توان پژوهشی دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها را به خود اختصاص می‌دهند.

وی افزود: اگر پژوهش‌ها و پایان‌نامه‌ها مرتبط با دغدغه‌ها و مسائل روز کشور باشند، می‌تواند به ارتقای بهره‌وری و بهبود وضعیت صنعتی، کشاورزی و... کمک کند.

** دانشگاه‌ها بین پایان نامه‌های تقاضامحور و ایده‌ای تفاوت قائل شوند

استاد دانشگاه صنعتی شریف تصریح کرد: در زمینه هدفمندی پایان‌نامه‌ها با ۳ موضوع روبه‌رو هستیم؛ مورد اول خود دانشگاه‌ها هستند که باید سعی کنند تفاوتی میان پایان‌نامه‌های تقاضامحور و پایان‌نامه‌هایی که صرفاً بر اساس ایده و علاقه شخصی نوشته می‌شود، قائل شوند و در حقیقت مشوقی باشند برای دانشجویان و اساتیدی که در حوزه‌های تقاضامحور کار می‌کنند.

مدیرکل دفتر ارتباط با صنعت و جامعه وزارت علوم ادامه داد: مورد دیگر، وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های اجرایی هستند که برای سرمایه‌گذاری‌های بلندمدت در علم و فناوری، برنامه جدی نداشته‌اند و حمایت‌های لازم در این زمینه شکل نگرفته است، درحالی‌که خودِ دستگاه‌های اجرایی نیز بر این امر واقف هستند که مشکلات متعددی در حوزه بهره‌وری، رقابت‌پذیری و کیفیت محصولاتشان وجود دارد.

سیف اضافه کرد: موضوع سوم که در سال‌های اخیر موردتوجه قرار گرفته مأموریت‌گرایی دانشگاه‌ها است؛ اگر دانشگاه‌های کشور روی موضوعات استراتژیک که دغدغه جامعه هستند متمرکز شوند، قطعا می‌توانند بسیار مؤثرتر باشند و در این زمینه سعی داریم با کمک وزارتخانه‌ها به‌خصوص وزارت کشور و با هماهنگی استانداری‌ها، برای دانشگاه‌هایی که در تهران و مراکز استان‌ها قرار دارند و همچنین دانشگاه‌های کوچک‌تر، مأموریت‌ها و موضوعات محوری تعریف کنیم تا بتوانند باعث بهبود وضعیت اشتغال و اقتصاد مردم استان و منطقه خود شوند. 

وی با بیان اینکه در راستای ماموریت‌ها می‌توان پایان‌نامه‌ها و فعالیت‌های پژوهشی را نیز بسیار موثرتر و هدفمند مورد استفاده قرار داد، تاکید کرد: آمار‌ها نشان می‌دهد سال گذشته، حدود هشت هزار و هفتصد قرارداد پژوهشی با دستگاه‌های اجرایی در حال اجرا بوده است؛ وجود هر قرارداد نشان می‌دهد که یک مسئله در کشور وجود داشته و از طریق روش علمی بررسی و راه‌حل و نتیجه مطلوب ارائه شده، هر چه تعداد این قرارداد‌ها افزایش پیدا کند، نشان‌دهنده این است که ما از علم روز استفاده می‌کنیم و سعی داریم کیفیت و توانمندی صنعت خود را ارتقا دهیم. 

** اعلام آمادگی جامعه علمی برای استفاده حداکثری از پایان نامه‌ها در راستای تحقق فرمان رهبری 

مدیرکل دفتر ارتباط با صنعت و جامعه وزارت علوم اضافه کرد: جامعه دانشگاهی نیز در تمام این سال‌ها برای ارائه توانمندی خود به جامعه و به‌طور ویژه در راستای تحقق فرمان رهبری، بار‌ها اعلام آمادگی کرده است و اکنون نیز امکان استفاده حداکثری از پایان‌نامه‌ها و رساله‌های تحصیلات تکمیلی برای رفع نیاز‌های علمی وجود داشته و امیدواریم با تعامل بهتر و کامل‌تر با صنایع و دستگاه‌های اجرایی بتوانیم این مسیر را طی کنیم.

 

 

قاسم شجاع

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب