خروج نخبگان از کشور باعث کاهش ذخیره ژنهای هوشمند میشود
محمد علی زلفی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در گفتوگو با خبرنگار گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا درباره مهاجرت نخبگان گفت: بحث مهاجرت نخبگان بسیار جدی است و در سال ۸۳ مقاله ای در این زمینه نوشته ام که به جای فرار مغزها و مهاجرت نخبگان از کلمه مهاجرت ژن ها در آن استفاده کرده ام.
او افزود: این مقاله در مجله رهیافت چاپ شده و در سال ۸۳ در جمع مقام معظم رهبری متن نوشته را سخنرانی کردم و حضرت آقا در همانجا دستور شکل گیری بنیاد ملی نخبگان را صادر کردند و اولین مسئول تاسیس بنیاد ملی نخبگان هم خودم بودم.
وزیر علوم ادامه داد: برای اینکه مسئولان کشور را متوجه کنم که بر اثر خروج نخبگان چه ضایعه ای ایجاد می شود و عمق فاجعه کجاست؟ بحث مهاجرت ژن ها را بیان کردم.
زلفی گل تاکید کرد: برخی ژن ها در بحث مهاجرت نخبگان و نبوغ مستعد رشد علمی هستند و بستر ژنتیکی بسیار مهم است. وقتی نخبگان از کشور خارج شوند درصد ذخیره ژن های هوشمندی که می توانند در آینده دانشمندان و عالمان و هنرمندان و ورزشکاران را تشکیل دهند کاهش می یابد و کشورهای نخبه پذیر درصد ذخیره ژن های هوشمندشان افزایش می یابد و به مرور جامعه آنها جامعه نخبه می شود.
وزیر علوم بیان کرد: کشورهای نخبه پذیر سطح بالا و کشورهای نخبه گریز سطح پایین را دارند و دست نیازشان به سمت کشورهای نخبه پذیر است.
انتهای پیام/