دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
11 دی 1401 - 09:59
دبیر اسبق اتحادیه علمی دانشجویی مهندسی برق:

امیدآفرینی مانع از افتادن جوانان نخبه در دام مهاجرت می‌شود

امیدآفرینی مانع از افتادن جوانان نخبه در دام مهاجرت می‌شود
یزدانی گفت: باید بستری برای امیدآفرینی در نخبگان ایجاد کنیم تا در دام مهاجرت گرفتار نشوند و نیز رغبت و انگیزه برای ماندن و خدمت به کشور داشته باشند.
کد خبر : 823281

کمیل یزدانی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب، بالاتر از تمام واژه به علم و پژوهش تأکید فرمودند، خاطرنشان کرد: این امر نشان‌دهنده اهمیت ویژه موضوع است. باید به دنبال تحقق حکمرانی دانش‌بنیان باشیم.

وی افزود: دانش‌بنیان شدن تولید و اقتصاد از دانش‌بنیان شدن سیستم حکومتی‌مان عبور می‌کند و نمی‌توانیم یکسری نخبه‌های علمی را در حوزه‌های مختلف مستقر کنیم بدون اینکه افراد بالادستی یا افرادی که در سطوح مختلف مدیریتی‌شان، شناخت کافی نسبت به نخبگی این افراد نداشته باشند. همچنین از زحماتی که افراد نخبه برای دستیابی به یک وجاهت علمی کشیده‌اند اطلاع و شناخت نداشته باشند. طبیعتاً پتانسیل‌ها و توانمندی آن افراد دیده نمی‌شود.

یزدانی یکی از ضعف‌های مهم در صنعت را همین موضوع دانست و گفت: دانش‌آموختگان دانشگاه‌های سطح یک کشور در جای‌جای صنعت، جا گرفته‌اند، اما بعد از یک مدت سیستم آن‌ها را در خود حل می‌کند. دلیل این امر فضای مدیریتی حاکم بر آن صنعت یا فضای مدیریتی حکمرانی است که شناخت کافی را از حوزه نخبگی ندارد.

وی ادامه داد: هرچند در این رابطه در نگارش اسناد بالادستی موفق ظاهرشده‌ایم مانند ‫سند راهبردی کشور در امور نخبگان که به‌عنوان یک سند بالادستی برای به‌کارگیری نخبگان در سطوح مدیریتی کشور تنظیم‌شده است. معاونت علمی، فناوری و دانش‌بنیان ریاست جمهوری، بنیاد ملی نخبگان، شورای عالی انقلاب فرهنگی و تمامی نهاد‌های مرتبط مانند وزارت علوم موظف شده‌اند که ذیل آن سند، راهبرد مطلوبی را برای جایگزینی نخبگان علمی در سطوح مختلف حکمرانی اتخاذ کنند.

یزدانی نتیجه استفاده نکردن از این ظرفیت را افتادن نخبگان در دام فضای مهاجرت دانست و گفت: خروج از کشور باید به‌صورت موقت و برای انتقال یک تجربه، دانش و فناوری صورت بگیرد. اگر به‌قصد مهاجرت باشد، اندوخته‌ای را از بین می‌برد که نمی‌توان بهایی برای آن قائل شد.

وی افزود: واقعیت این است که ارزش افرادی که بالغ‌بر ۲۵ سال از سیستم آموزش کشور سرویس‌هایی را دریافت کردند علاوه بر زحمات خود و خانواده‌شان بوده به دلیل وجود اکوسیستم و زیست بومی بوده که آن‌ها را پرورش داده است تا در این فضا رشد کنند.

یزدانی در پایان با اشاره به اینکه با رویکرد فعلی، متخصصانی را که کشور‌های درحال‌توسعه یا توسعه‌یافته برای پیشبرد اهدافشان به آن نیاز دارند، رایگان در اختیارشان قرار می‌دهیم، خاطرنشان کرد: باید بستری را ایجاد کنیم که نخبگان در دام مهاجرت گرفتار نشوند و رغبت و انگیزه برای ماندن و خدمت به کشور داشته باشند.

انتهای پیام/۴۱۶۷/

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب