علت عدم دخالت ساترا در تعرفهگذاری خدمات در حال ارائه از سوی «VOD»ها چیست؟
محمدحسن خلعتبری در پاسخ به پرسش خبرنگار گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا در خصوص تسهیلات در نظر گرفته شده برای بازیسازان به منظور دریافت مجوز بازیهای رایانهای اظهار کرد: برای هر کدام از نهادهای تنظیمگر حوزههای فعالیت مشخصی وجود دارد که برخی از این حوزهها کاملاً در ارتباط با شرح وظایف آن تنظیمگر و برخی دیگر تفاوت جزئی با سازوکار آن نهاد دارد. سازمان تنظیم مقررات رسانههای صوت و تصویر فراگیر در حوزه تنظیمگر صنعت گیم با بنیاد ملی بازیهای رایانهای همکاری میکند.
وی افزود: برای تنظیمگری جامع در صنعت گیم سازمان ساترا تفاهمنامهای با بنیاد ملی بازیهای رایانهای امضا کرده که هنوز عملیاتی نشده است. ساترا جلسات متعددی را با حضور مدیران بنیاد ملی بازیهای رایانهای برگزار کرده است و میکوشیم که هرچه سریعتر موارد تعیین شده در تفاهمنامه این سازمان با بنیاد ملی بازیهای رایانهای اجرایی شود.
**تفاهمنامه ساترا و بنیاد ملی بازیهای رایانههای هنوز به مرحله اجرا نرسیده است!
معاون توسعه بازار و کسب و کار ساترا درباره عدم اجرای تفاهمنامه این سازمان با بنیاد ملی بازیهای رایانهای بیان کرد: بنیاد ملی بازیهای رایانهای با استفاده از سازوکاری خاص ترندهای صنعت گیم در کشور را شناسایی و مطابق آن گزارشهای جامعی از روند توسعه این صنعت منتشر میکند. بنیاد ملی با بررسی دقیق این گزارشها نقش تنظیمگری خود در صنعت گیم را ایفا و برای هدایت این صنعت در مواردی مداخله میکند. این مجموعه برای رفع چالشهای صنعت بازیهای رایانهای طرحها و برنامههای مختلفی را اجرا میکند که برخی از این برنامهها مرتبط با ساترا است و هم اکنون تعامل مطلوبی بین بنیاد ملی بازیهای رایانهای و ساترا وجود دارد.
خلعتبری در مورد نقش ساترا برای تنظیمگری تعرفههای در حال ارائه از سوی VODها عنوان کرد: در سراسر دنیا تنظیمگر نمیتواند سرویسدهنده فعال در بخش خصوصی را ملزم به ارائه خدمت با تعرفهای مشخص کند مگر اینکه سرویسدهندهای خاص با تعرفهگذاری نامتعارف قصد برهم زدن فضای رقابتی موجود در بازار را داشته باشد. در تمامی کشورهای دنیا همه افرادی که از یک سرویس نمایش ویدئو استفاده میکنند از جنبه اقتصادی در سطح یکسانی قرار ندارند و از همین رو سرویسدهندگان مجاز به برهم زدن فضای رقابتی بازار حوزه فعالیت خود نیستند.
**علل عدم ورود مستقیم ساترا به مسئله تعرفه خدمات VODها
وی ادامه داد: هم اکنون در حوزه VODها میتوان دو سرویسدهنده را به دلیل کسب سهم بیش از ۴۰ درصدی بازار به عنوان پلتفرمهای مسلط در نظر گرفت. ساترا هنوز به جمعبندی لازم برای تعرفهگذاری قطعی برای پلتفرمها نرسیده است. دلایل متعددی برای عدم دخالت مستقیم ساترا در این زمینه وجود دارد که یکی از آنها ادعای پلتفرمها در خصوص برخورداری از سهم کمتر از ۴۰ درصد بازار و دیگر آماده نبودن فضا و جو حاکم بر جامعه برای تعرفهگذاری دستوری است. بررسیها نشان میدهد نمیتوانیم با قاطعیت بگوییم در حال حاضر بیش از ۵۰ درصد سهم بازار VODها در اختیار پلتفرمی خاص است بنابراین این سرویسدهنده، بازیگر مسلط بازار نیست.
**جریمه پلکانی پلتفرمهای پرتخلف
معاون توسعه بازار و کسب و کار ساترا تأکید کرد: در صورتی که سهم بازار پلتفرمهای ارائهدهنده سرویسهای ویدئویی به بالای ۴۰ درصد برسد قطعاً ساترا برای تنظیمگری تعرفهها برنامهریزی و اقدام میکند. از سویی اگر ساترا شکایتهای متعددی از سوی کاربران در خصوص پایین بودن خدمات VODها در مقایسه با هزینههای دریافتی از سمت این پلتفرمها دریافت کند یا در صورتی که مشخص شود VODها سرویسهای را که مدعی ارائه آنها هستند ارائه نمیکنند قطعاً اقدامات لازم را انجام میدهد. رسیدگی به این گونه تخلفات به صورت پلکانی است و پس از طی چند مرحله اگر آن پلتفرم همچنان به تخلف خود ادامه دهد محکوم به لغو مجوز فعالیت میشود.
انتهای پیام/4144
انتهای پیام/