حاکمشدن ارزشهای معنوی و دینی در دانشگاه دشمنان را ناکام میکند
به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا از لنجان، حجتالاسلام حسن عارضی مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان در بازدید از مجموعه مدارس سمای لنجان با بیان اینکه در دانشگاه اسلامی باید روشها و نگاهها اصلاح شود، اظهار کرد: دانشگاه اسلامی باید منطبق با آیه «سَنُریهِمْ آیاتِنا فِی الْآفاقِ وَ فی أَنْفُسِهِمْ محیط حَتَّی یَتَبَیَّنَ لَهُمْ أَنَّهُ الْحَقُّ» باشد، یعنی دانشجو باید با یادگیری حکمت، دیدن درست و خوب عمل کردن، معرفتی صحیح از زندگی را به دست آورد. مسئولان موظف هستند در محیط دانشگاه، ارزشهای معنوی و دینی را حاکم کنند که این همان عاملی است که دشمن را ناکام میکند.
وی با تشریح انواع درجات ایمان عنوان کرد: در آیه شریفه ۹۸ در سوره مبارکه انعام آمده است «وَ هُوَ الَّذی أَنْشَأَکمْ مِنْ نَفْسٍ واحِدَةٍ فَمُسْتَقَرٌّ وَ مُسْتَوْدَع» ما شما را از انسان آفریدیم؛ اما شما دودسته میشوید: مستقر و مستودع، خداوند متعال مؤمنین را بر سرشت ایمان آفریده و ایمانشان را مستقر قرار داده است. یک دستهای هم هستند که خدای متعال ایمان را در آنان عاریه وامانت گذاشته که اگر بخواهد ایمان را در آنان تمام کرده و اگر هم بخواهد این ایمان را از آنان سلب میکند.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان با بیان اینکه ایمان عاریهای با وسوسه از دست میرود، اضافه کرد: مؤمنی که ایمانش مستقرشده به مانند جبل راسخ است که وسوسهها او را نمیتواند تغییر دهد. ازاینرو دانشگاه در تبدیل ایمان عاریهای به ایمان مستقر نقش مهمی ایفا میکند و این مهم نیاز به برنامهریزی در حوزه فرهنگی دانشجویی دارد.
عارضی بیان کرد: دین و ایمان به علم جهت میدهد. علم و ایمان در زندگی انسان نقشآفرین بوده و هر یک اثری سازنده و ویژه دارند. علم به انسان روشنایی و توانایی میبخشد، ابزار میسازد، سرعت داده و از طرفی ایمان به انسان عشق و امید میدهد، مقصد زندگی را روشن میسازد و برای حرکت انسان را نشان میدهد.با هم اندیشی نگاه فرهنگی را وسعت بیشتری میدهیم. اصلیترین و اولیترین نقش و وظیفه فرهنگ، تربیت انسان صالح است. از همین رو دانشگاه باید با نگاه فرهنگی متفاوت، روزآمد و پیش رو بوده و در توسعه فرهنگی جامعه نقشی پویا و فعال داشته باشد.
وی با ابراز خرسندی از توجه به آموزش مهارتهای دهگانه در مجموعه مدارس سما تبیین کرد: مهارتهای دهگانه اعم از تفکر خلاق، مهارتهای ارتباط بین فردی، تصمیمگیری، خودآگاهی، حل مسئله، تفکر انتقادی، ارتباط مؤثر، همدلی، مقابله با هیجان و نیز مقابله با استرس بهعنوان هسته مرکزی همه مهارتهای زندگی باید موردتوجه همه مراکز آموزشی قرار گیرد. توجه دانشگاه آزاد اسلامی لنجان به این مهارتها قابلتقدیر است.
**کمال انسان در گرو تربیت صحیح است
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد لنجان نیز کمال انسان را در گرو تربیت صحیح دانست و گفت: آموزش و تربیت شایسته نونهالان در خانواده و سپس مدرسه، وسیلهای برای رسیدن آنان به نهایت شرف انسانی بوده و شکوفایی استعدادها و توانایی آیندهسازان در راستای نیل به توسعه اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی از وظایف متولیان تعلیم و تربیت است.
سیدمسعود داودی با تأکید بر تربیت نیروهای کارآمد و دارای مهارت در مدارس سما تشریح کرد: نقش تعلیم و تربیت بهعنوان یکی از عوامل اساسی رشد و توسعه جوامع انسانی بر هیچکس پوشیده نیست. ارتقای آموزش از شاخصههای مهم پیشرفت و توسعه بوده ازاینرو توسعه کمی و کیفی هنرستانهای فنی و حرفهای سما در شهرستان لنجان و تربیت نیروهای کارآمد، صالح و دارای مهارت از مأموریت مهم مدارس سما است.
وی با بیان اینکه تربیت دانشآموز و دانشجوی کارآمد میتواند ثروت و ارزشافزوده جامعه را اضافه کند، ادامه داد: مجموعه مدارس سمای لنجان از طریق روشهای نوین و استاندارد، مهارتآموزی را افزایش داده و در راستای اهداف سند تحول بنیادین آموزشوپرورش، گام برمیدارد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد لنجان با تأکید بر توسعه کیفی مجموعه مدارس سمای لنجان عنوان کرد: توجه به کیفیت مدارس، مرحله مهمی از تحولات آموزش است و اکنون یکی از محورهای اصلی تعلیم و تربیت به شمار میرود ازاینرو این واحد دانشگاهی با تجهیز مدارس به فناوریهای نوین آموزشی، تجهیزات کارگاهی و آزمایشگاهی؛ مشاوره و راهنمایی معلمان، برنامهریزی در راستای تقویت همکاری و مشارکت اولیای دانشآموزان، افزایش کیفی مدارس خود را در برنامههای خود قرار داده است.
انتهای پیام/