دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
12 آبان 1401 - 15:00
مشکلات زیست محیطی خراسان جنوبی از زبان رئیس سازمان محیط زیست؛

سلاجقه: نمی‌توانیم درباره گردوغبار با افغانستان تعامل کنیم

سلاجقه: نمی‌توانیم درباره گردوغبار با افغانستان تعامل کنیم
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست درباره گفت‌وگو با کشورهای همسایه در زمینه پدیده گردوغبار در خراسان جنوبی اظهار کرد: از آنجایی که یک دولت مستقر در کشور افغانستان وجود ندارد نمی‌توانیم وارد تعاملات اجرایی شویم.
کد خبر : 812638

به گزارش گروه جامعه خبرگزاری آنا، علی سلاجقه ظهر پنج شنبه در جمع خبرنگاران خراسان جنوبی اظهار کرد، خراسان جنوبی از نظر اقلیمی در وضعیت خشک و نیمه خشک قرار دارد و به این جهت از نظر گرد و غبار و بارش های با شدت زیاد و مدت قبل با مخاطراتی رو به رو است.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه مناطق حفاظت شده خراسان جنوبی گنجینه های طبیعی هستند، بیان کرد: با توجه به شرایط ویژه استان همین گنجینه هایی که تاکنون حفظ شده چه گونه های گیاهی و چه گونه های جانوری بسیار ارزشمند است.

سلاجقه با تأکید بر اینکه مناطق تحت حفاظت خراسان جنوبی باید با تجهیزات خاص پایش شود، ادامه داد: خراسان جنوبی از نظر صنعتی مشکلی در بحث آلاینده ها ندارد و پایش ها به صورت مستمر صورت می‌گیرد.

وی گفت: صنایع سیمان و… استان به طور نسبی از نظر میزان آلایندگی در وضعیت خوبی دارد.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی اظهار کرد: از نظر محیط زیست طبیعی، خراسان جنوبی در مرز شکندگی قرار دارد و باید مراقبت های لازم صورت گیرد.

سلاجقه با اشاره به اینکه تلاش ها بر این است که در بحث پایش ها از دانش بنیان ها نیز استفاده کنیم، ادامه داد: پایش ها چه از نظر سرشماری و یا شناسایی معارضان و شکارچیان متخلف میتواند از طریق پرنده هایی چون پهبادها و کوادکوپتر ها صورت گیرد.

وی افزود: در یکی دو هفته آینده ادارات محیط زیست استان ها به تجهیزات پیشرفته و با کیفیت عالی انفرادی ِ حفاظتی برای محیط بانان تجهیز می شوند.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی گفت: تالاب های کشور را امروزه به صورت مرکزی و در تهران پایش می کنیم.

سلاجقه در زمینه حفاظت از گونه های جانوری در معرض خطر انقراض اظهار کرد: برای هر کدام از این گونه های در لیست قرمز طرح جامعی تدوین می شود.

وی اظهار کرد: تکثیر در اسارت و بعد رها سازی گونه های جانوری در معرض خطر انقراض یکی از راهکارهایی است که در این زمینه انجام می شود که نمونه آن منطقه توران استان سمنان است.

رئیس حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی بیان کرد: در ستاد گرد و غبار کشور برنامه های جامعی به صورت ملی و بین المللی برای مقابله با پدیده گرد و غبار تدوین شده است.

سلاجقه با تأکید بر اینکه سالیانه برای ۳۰۰ هزار هکتار باید کار بیابان زدایی انجام شود (مجری طرح سازمان منابع طبیعی است)، اظهار کرد: در این قسمت یک برنامه ۱۰ ساله برای کشور داده شده است ولی یک منفی از نظر دریافتی دارد.

وی بیان کرد: منفی هفت هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان، اعتباری است که در قالب تکالیفی که انجام شده باید پرداخت می شد تا منابع طبیعی و آبخیرداری بتواند کارهای خود برای بیابان زدایی را انجام دهد که این موضوع در بودجه ۱۴۰۲ دیده می شود.

وی در زمینه گفت و گو با کشورهای همسایه در زمینه پدیده گرد و غبار در خراسان جنوبی اظهار کرد: از آنجایی که یک دولت مستقر در کشور افغانستان وجود ندارد نمی‌توانیم وارد تعاملات اجرایی شویم.

رئیس حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی بیان کرد: اما با کشورهای عراق و سوریه تبادلات کارشناسی داشته ایم و اتخاد روش های اجرایی و علمی مورد توافق دو کشور انجام شده است.

سلاجقه ادامه داد: این موضوع که در شرایط خشکسالی حیات وحش وارد مزارع روستائیان شده و خسارت هایی را وارد می کنند مورد پایش قرار گرفته است.

وی یادآور شد: در این زمینه ۱۵ میلیارد تومان از طریق صندوق ملی محیط زیست کشور اختصاص داده شده و در هر صورت خسارت احتمالی جبران می شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب