قطب کشاورزی شمال غرب در اندیشه توانمندسازی حوزههای دانشبنیان
گروه استانهای خبرگزاری آنا؛ در پرچالشترین ایام انقلاب اسلامی و بحبوحه جنگ و تحریم و تهاجم با هدیه پربرکت امام راحل، دانشگاه آزاد اسلامی بهمنظور توسعه تحصیلات تکمیلی پا به عرصه وجود گذاشت و به سرعت در سراسر کشور گسترش یافت.
اکنون انقلاب نوپای اسلامی نیازمند نیروهای متعهد و متخصص بوده تا در گذار از مدیریت مستبد غیردینی به حاکمیت مردمی جمهوری اسلامی در برابر دستاندازها و توطئههای دشمنان داخلی و
خارجی به پشتوانه جوانان تحصیلکرده و متعهد، گامهای اساسی در راستای تحقق تمدن نوین اسلامی برداشته و آثار پربرکت حکومت اسلامی را به جهانیان صادر کند.
با تحقق شعار«هر شهر، یک دانشگاه »، فرزندان این مرز و بوم بدون دغدغههای فرهنگی، بُعد مسافت، هزینههای تحصیل در غربت و... در مسیر رود خروشان ارتقای علمی و پژوهشی کشور جاری شدند.
اکنون بعد از چهار دهه، دانشگاه آزاد اسلامی بهعنوان بزرگترین دانشگاه حضوری جهان، اخذ رتبههای برتر جهانی و توسعه بینالمللی و یکی از موفقترین دانشگاههای کشور، پذیرای خیل عظیم دانشجویان از کاردانی تا دکتری است.
دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه یکی از فرزندان مستعد دانشگاه آزاد اسلامی نیز به همت اهالی بافرهنگ و مسئولان قدرشناس شهرستان مراغه راهاندازی شد.
دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه بهعنوان نخستین مرکز آموزش عالی شهرستان مراغه بعد از انقلاب اسلامی پنجم آبان ۱۳۶۴ به همت مسئولان و معتمدان شهر و حمایت همهجانبه مردمی و با تصویب سه رشته تحصیلی کارشناسی و کاردانی، کار خود را در یک مدرسه استیجاری آغاز کرد و اکنون پس از ۳۷ سال خدمت، تلاش و فعالیت در عرصههای علمی، پژوهشی و فرهنگی و حمایت صادقانه مسئولان در جایگاه رفیعی قرار دارد و با ۹ رشته دکتری (ph.D)، ۳۷ رشته کارشناسی ارشد، ۴۶ رشته کارشناسی و دهها رشته کاردانی با امکان پیوستگی تحصیل از مقطع کاردانی تا دکتری و بیش از ۳ هزار دانشجو بهعنوان بزرگترین مرکز آموزش عالی شهرستان مراغه مطرح است.
دانشگاه آزاد اسلامی مراغه تاکنون بیش از ۳۱ هزار دانشآموخته در مقاطع مختلف وارد بازار کار و عرصههای اجتماعی کرده است. این دانشگاه با ۱۱۰ عضو هیئت علمی تماموقت و ۱۰۰ کارمند رسمی، بیش از ۴۰ هزار متر مربع فضای اعیانی، آموزشی و پژوهشی، چاپ دهها کتاب، مقاله و انتشار مجلات علمی ـ پژوهشی، کسب رتبههای برتر در زمینههای علمی - آموزشی، ورزشی و فرهنگی، برگزاری همایشهای علمی - پژوهشی ملی و منطقهای، ثبت اختراعات و فعالیت مرکز رشد و ساها، داشتن کتابخانه مجهز و مجتمع تحقیقاتی باغبانی و دامپروری با اجرای پروژه پرورش گوسفندان چندقلوزا، اشتغال به تحصیل بیش از یکهزار دانشآموز در تعداد ۹ مدرسه و در تمام مقاطع تحصیلی در مدارس سما، داشتن امکانات آزمایشگاهی، کارگاهی مجهز، استاندارد و فعالیت هستههای فناور در مرکز رشد این دانشگاه و دهها امتیاز و برتری در مقایسه با سایر مراکز و مؤسسات آموزشی در منطقه تأثیر بسزا و قابل توجهی در رشد و شکوفایی فرهنگی ـ علمی و اقتصادی شهرستان ویژه مراغه گذاشته است.
دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه مفتخر به کسب عنوان برتر پژوهشی در سال ۱۳۹۸ بین دانشگاههای آزاد سراسر کشور شده و اکنون با راهاندازی «سرای نوآوری محصولات فراسودمند کشاورزی و دامی»، مرکز رشد، باشگاه پژوهشگران جوان، راهاندازی کلینیکهای حقوقی و حسابداری و راهاندازی مرکز تحقیقاتی حقوقی و حمایت از اجرای دهها طرح دانشبنیان بهعنوان یک دانشگاه پیشرو در جنبش نرمافزار و توسعه علم نافع همواره نقش و مأموریتهای اجتماعی خود را به نحو احسن انجام داده است.
دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه با برخورداری از توان علمی و تخصصی ۱۰۰ عضو هیئت علمی تماموقت و بیش از ۱۱۰ رشته تحصیلی در مقاطع دکتری، ارشد، کارشناسی و کاردانی و با مدیریت هوشمندانه همکاران حوزه علمی، محیطی درخور و در راستای مطالبات آموزشی و پژوهشی برای حدود ۳ هزار نفر از دانشجویان و دانشپژوهان کشور فراهم کرده است.
واحد مراغه با رشتههای کاربردی با رویکرد مهارتافزایی در راستای نیاز روز جامعه و جوانان مشتاق تحصیل اعم از گروههای فنی و مهندسی، گروه پایه، گروه کشاورزی، گروه معماری و هنر، پزشکی، دامپزشکی و علوم انسانی، دانشجو پذیرفته و پاسخگوی همه سلیقهها و نیاز متقاضیان است.
وجود رشتههای پرطرفدار در گروههای فنی و مهندسی، علوم انسانی و کشاورزی در مقطع دکتری اعم از عمران و حقوق در گرایشهای مختلف، آموزش زبان انگلیسی، مهندسی مالی و تغذیه دام، خیل گسترده از مشتاقان تحصیل در این رشته ـ مقطعها را بهسوی دانشگاه آزاد اسلامی مراغه گسیل کرده است.
دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه در عمر ۳۷ ساله خود بیش از ۳۱ هزار فارغالتحصیل روانه جامعه کرده که از این منظر کم نیستند از مسئولان کشوری و لشکری نظام جمهوری اسلامی در مناسب مهم و تأثیرگذار که فارغالتحصیل دانشگاه آزاد اسلامی هستند.
** دستاوردها و عملکرد واحد مراغه در حوزه پژوهش و فناوری
- امکانات متناسب با رشته - مقطعهای تحصیلی اعم از مزرعه گیاهان دارویی و نهالهای زینتی، باغ بزرگ با محصولات متنوع کشاورزی، مجتمع دامپروری و عقد تفاهمنامه با مراکز، مؤسسات و نهادهای اجرایی دولتی و خصوصی و مراکز صنعتی و تولیدی، ارتباط با صنعت، فعالیت باشگاه پژوهشگران جوان و مرکز رشد در راستای حمایت از طرحهای دانشبنیان علمی و پژوهشی.
- اخذ رتبه A+ و A توسط مجلات علمی عمران و حقوق این واحد دانشگاهی، شرکت در نمایشگاههای منطقهای و کشوری ازجمله شرکت مؤثر با ارائه ۲۳ طرح و ایده نوآورانه در نمایشگاه ربع رشیدی.
-راهاندازی و فعالیت سرای نوآوری «محصولات فراسودمند کشاورزی و دامی» بهمنظور بسترسازی برای پرکردن خلأهای اساسی زیست بوم کسب و کار دانشبنیان در منطقه
-راهاندازی «دانشکده مهارت و کارآفرینی» به منظور کسب مهارتهای فنی و حرفهای فارغالتحصیلان دانشگاه
-راهاندازی و مرکز مشاوره مهارتی و شغلی برای دانشجویان دانشگاه بهمنظور آموزش حرفه و صنعت کاربردی به همراه تحصیلات تئوری
-راهاندازی مرکز تحقیقاتی حقوقی بهمنظور پاسخگویی به نیاز متقاضیان و حل مسائل و مشکلات مبتلابه شهرستان در امور حقوقی، راهاندازی کلنیکهای حقوقی و حسابداری در راستای آموزش مهارتهای علمی در این باره و پاسخگویی به نیازهای شهرستان
-برگزاری کنفرانسها، سمینارها و رویدادهای علمی و پژوهشی در واحد دانشگاهی و شرکت در نمایشگاههای ملی و منطقهای بهمنظور ارائه دستاوردهای این دانشگاه و تشویق دانشجویان محقق و مخترع
-حمایت از تألیف کتاب، چاپ و نشر دانشگاهی
-راهاندازی مجتمع بزرگ تولیدات دامی و پرورش گوسفند چندقلوزای رومن بهمنظور اصلاح نژاد دامهای منطقه و اهداف تحقیقی و درآمدزایی غیرشهریهای.
-راهاندازی مزرعه بزرگ کاشت نهالهای زینتی بههمراه گیاهان دارویی به وسعت بیش از ۴ هکتار بالغ بر ۱۰۰ هزار نهال و قابل توسعه بهمنظور فراهم کردن فرصت پژوهشی و تحقیقاتی و کاهش وابستگی به درآمد شهریه ازجمله سایر توانمندیها و قابلیتهای دانشگاه آزاد اسلامی مراغه درحوزه علمی است.
یکی از عمدهترین دغدغه متولیان دانشگاه آزاد اسلامی، ترویج و توسعه سبک زندگی اسلامی و آشنایی دانشجویان با فرهنگ اصیل و ناب محمدی است که این دانشگاه با فراهمکردن زمینه متنوع فعالیتهای فرهنگی، مذهبی و هنری بهویژه فعالیتهای قرآنی و تاریخ اسلام در قالب برگزاری جشنوارههای مختلف و در رأس آنها جشنواره سراسری فرهیختگان و کلاسهای آموزشی، گرامیداشت و بزرگداشت مناسبتهای مهم ملی و مذهبی، زمینهساز حضور، فعالیت و بسط استعداد دانشجویان علاقهمند شده است.
قهرمانپروری با مرام پهلوانی، عمدهترین رسالت حوزه تربیتبدنی و ایجاد روحیه نشاط و سرزندگی از دیگر هدفهای مهم این حوزه است.
وجود باشگاه بزرگ فرهنگی ورزشی و مجتمع بزرگ فرهنگی ـ دینی شامل مسجد، شبستان، کانونهای هنری و فرهنگی، گالری و نمایشگاه آثار هنری، نگارخانه زمینه مناسبی برای فعالیتهای فرهنگی، دینی و مذهبی در دانشگاه آزاد اسلامی مراغه فراهم کرده است.
دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه همگام با سایر واحدهای دانشگاهی کشور و همراستا با سیاستهای نظام مقدس اسلامی با تمام توان و شور و نشاط انقلابی در تمامی مراسم ملی و مذهبی شرکت گسترده داشته و دارد.
شعار محوری دانشگاه آزاد اسلامی مراغه تحصیل آسان بدون دغدغههای مالی است و تلاش مسئولان، تأمین شرایط مناسب در راستای تسهیل پرداخت شهریه اعم از تقسیط شهریه، برخورداری از تخفیفات ویژه، بهرهمندی از وامهای متعدد در قالب وام شهریه، وام مسکن، وام وزارت علوم، وام ازدواج و همکاری با سازمانهای حمایتی ازجمله بنیاد شهید و امور ایثارگران، اداره بهزیستی و … است.
ازجمله سایر امتیازات و تسهیلات پیش روی دانشجویان میتوان به تخفیف ویژه شهریه برای دانشجویان منتخب علمی، ورزشی، فرهنگی و ...، تخفیف ویژه تحصیل گروهی در یک رشته مورد نظر، تخفیف ویژه تحصیل همزمان دو دانشجوی یک خانواده، حمایت از استعدادها و قهرمانان ورزشی با وجود باشگاه بدنسازی و برخورداری از امکانات مناسب ورزشی، تجهیزات مدرن و بهروز بدنسازی حمایت مالی از پروژهها، طرحها و ایدههای فناور و دانشبنیان اشاره کرد، مضاف بر اینکه متقاضیان تحصیل در برخی رشتههای خاص در این واحد، میتوانند از شرایط تحصیل رایگان در قبال ارائه خدمات و انجام امور محوله در حوزههای مرتبط برخوردار شوند.
اهتمام و توجه و رویکرد بهروز دانشگاه آزاد اسلامی بهعنوان یک دانشگاه مسئلهمحور در راستای تولید علم نافع، مسئولان واحد مراغه را بر آن داشت تا علاوه بر تقویت مدارس سما به ایجاد و راهاندازی مرکز مشاوره شغلی و مهارتآموزی اقدام کنند تا دانشجویان بتوانند در کنار تحصیلات تئوری و نظری از فنون و مهارتهای شغلی مرتبط با تحصیلات خود نیز برخوردار شوند.
در این زمینه، اولیا و مربیان مدارس سما نیز محملهای خوب و مناسبی برای پرورش استعدادهای آینده کشور و راهیابی به مقاطع تحصیلات عالی دانشگاهی فراهم میکنند.
تربیت دانشجویان توانمند، یکی از اهداف راهاندازی دانشکده فنی و مهارتی بوده که با انجام نیازسنجی مهارتی، ارائه خدمات مشاوره شغلی و آموزشی و ارائه خدمات مهارتآموزی مورد نیاز بازار کار همراه خواهد بود.
مدارس سمای دانشگاه آزاد اسلامی مراغه همگام با فعالیتهای علمی و پژوهشی دانشگاه با ۹ مدرسه در مقاطع مختلف (دخترانه و پسرانه) به تعداد بیش از ۱۰۰۰ دانشآموزبا امکانات قابل توجه و نیمنگاهی به امکانات دانشگاه آزاد یکی از موفقترین حوزههای جذب دانشآموز در سطح شهرستان مراغه است.
**سایر توانمندیها
با اخذ مجوز راهاندازی سرای نوآوری محصولات فراسودمند کشاورزی و دامی توسط دانشگاه آزاد اسلامی مراغه و نظر به قابلیتها و تواناییهای کشاورزی و دامی شهرستان مراغه اکنون این دانشگاه بهعنوان قطب مهم کشاورزی شمالغرب کشور محسوب میشود.
بدیهی است این مرکز با رویکرد دانشبنیان و با هدایت و حمایت علمی پژوهشی از تولید و بهرهبرداری از محصولات کشاورزی و دامی منطقه، موجب ارتقا و افزایش کیفیت و رونق اقتصادی منطقه خواهد شد.
اکنون طرحهای دانشبنیان پرورش گوسفند (رومن) چندقلوزا، پرورش بلدرچین و تولید تخم بلدرچین، کاشت و تولید نهالهای زینتی، کاشت گیاهان دارویی، طرح اقتصادی «هر خانه یک کارگاه میوه خشککنی و راهاندازی آزمایشگاههای مرکزی عمران و صنایع شیمی و غذایی و راهاندازی مرکز تحقیقاتی حقوقی در این سرا مشغول فعالیت هستند.
مهمانسرای بزرگ و مجهز دانشگاه آزاد اسلامی مراغه همهساله در ایام ویژه و روزهای عادی محل مناسبی برای اسکان و استراحت استادان و مهمانان این دانشگاه است.
با توجه به رویکرد مسئلهمحور بودن فعالیتهای دانشگاه و اهتمام در حل مشکلات جامعه و ایفای نقش مؤثر دربرنامههای کلان و خرد کشور، زمینه و بستر مناسب و روان برای انتشار نشریات، فعالیتهای کانونها، انجمنهای اسلامی، بسیج اساتید، دانشجویی و کارمندان در دانشگاه آزاد اسلامی مراغه فراهم است.
دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه علاوه بر فعالیتهای آموزشی و پژوهشی در سایر فعالیتها غفلت نکرده و با فراهم کردن زمینه در بخشهای مختلف فعال بوده است که انتخاب بهعنوان واحد برتر در سال ۱۳۹۸ حضور در نمایشگاههای ملی و منطقهای اعم از نمایشگاه ربع رشیدی و ارائه اختراعات و دستاوردهای آن، کسب افتخارات ورزشی، فرهنگی و علمی، جذب و حمایت از نخبگان و پژوهشگران ازجمله سایر دستاوردهای این دانشگاه است.
**دورنمای فعالیتهای دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه براساس سند تحول و تعالی
-توانمندسازی حوزههای دانشبنیان و جذب هستههای علمی و فناوری با تأمین شرایط فعالیت و زیرساختهای مربوطه تقویت سرای نوآوری محصولات فراسودمند کشاورزی و دامی و استفاده از ظرفیت اساتید گروه کشاورزی دانشگاه، همزمان با برگزاری نمایشگاهها، فن بازارها و کشف و جذب فعالان و علاقهمندان داخلی و خارجی در این زمینه
-حمایت و توسعه فعالیت مرکز تحقیقاتی حقوقی و کلنیک حقوقی و حسابداری دانشگاه
-تقویت حوزه ارتباط با صنعت دانشگاه، حمایت از طرح پویش و برگزاری دورههای آموزش مهارتی و فنی
-اهتمام در راستای راهاندازی طرح اقتصادی با درآمدزایی پایدار به منظور تبدیل به احسن ظرفیت املاک و دارایی مازاد دانشگاه
-توسعه رشتههای میان رشتهای
-توسعه رشتههای پزشکی و پیراپزشکی
-ایجاد مرکز تحقیقاتی جدید و توسعه نشریات علمی
-تلاش درراستای جذب دانشجوی خارجی
-توسعه مدارس سما و مهارتی کردن مدار
درخشش نام چهار شهید دانشجوی سرفراز بر آسمان نیلگون این دانشگاه بهنامهای داود خیری فام، محمدتقی نصرتیآذر، بهرام صدیق معتمد و علی نبئی برگ زرین دیگری در دفتر افتخارات دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه است.
علاقهمندان برای تحصیل یا کسب اطلاعات بیشتر درباره دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه میتوانند با شمارههای ۰۴۱۳۷۴۵۴۵۰۶-۹ و ۰۴۱۳۷۴۵۷۰۷۳ و ۰۴۱۳۷۴۵۳۰۰۸ و ۰۹۱۴۶۶۸۰۷۵۴
تماس گرفته یا به آدرس وب سایت www.iau-maragheh.ac.ir و آدرس www. pr-iau.ir مراجعه کنند.
انتهای پیام/