روسیه: ماهوارههایی را که به اوکراین کمک میکنند، میزنیم/ کاخ سفید: هرگونه حمله به زیرساختها، واکنش ما را در پی دارد
به گزارش گروه منطقه و جهان خبرگزاری آنا به نقل از رویترز، تهدید جدید یک مقام روس مبنی بر هدف قرار دادن ماهوارههای غربی که به اوکراین کمک میکنند، خلاء موجود در قوانین بینالمللی را برجسته میکند و نگرانیها میان حقوقدانان فضایی را افزایش داده است.
«کنستانتین ورونتسوف» مقام ارشد وزارت امور خارجه روسیه این هفته به سازمان ملل اعلام کرد: زیرساختهای شبه غیرنظامی میتوانند هدف قانونی برای یک حمله تلافی جویانه مسکو باشد.
تهدید روسیه علیه ماهوارههای کشورهای غربی در حالی است که تاکنون هیچ کشوری به ماهوارههای دشمن حمله موشکی نکرده است.
«میشل هانلون» یکی از مدیران برنامه حقوق هوا و فضای دانشگاه "می سی سی پی" در این خصوص گفت: تهدیدهای اخیر مسکو ما را در موقعیتی نادر قرار داده است. وی افزود: این احساس همیشه وجود داشت که ممکن است اتفاقی برای ماهوارههای غربی بیفتد، اما هرگز هیچ کشوری به وضوح تهدید نکرده بود.
تهدید ماهوارههای غربی در حالی است که ارتش اوکراین به شدت به ماهواره "اسپیس ایکس" «ایلان ماسک» برای اینترنت متکی است. شرکتهای آمریکایی مانند ماکسار (Maxar) نیز با استفاده از ماهوارههای موجود در حال گرفتن تصاویر از جنگ هستند.
دهها هزار دستگاه ارتباطی در اوکراین به شبکه ماهوارهای "ایریدیوم" غول ارتباطات ماهوارهای آمریکا متکی هستند. «مت دش» مدیر اجرایی ایریدیوم در این مورد به رویترز گفت: صحبت درباره سرنگونی هر چیزی در فضا به هر دلیلی واقعا غیرمسئولانه است. فضا کاملا بی نظم شده است.
وی ادامه داد: به عقیده من اگر کسی شروع به شلیک به سمت ماهوارههای فضایی کند، فضا به سرعت غیرقابل استفاده میشود.
هانلون همچنین یادآور شد که بر اساس قوانین موجود، حمله روسیه به ماهواره یک شرکت خصوصی آمریکایی میتواند یک اقدام جنگی تلقی شده و آمریکا میتواند به آن واکنش نشان دهد.
«جان کربی» سخنگوی کاخ سفید نیز دیروز پنجشنبه گفت که هرگونه حمله به زیرساختهای ایالات متحده با واکنش ما روبرو میشوند، اما به جزئیات اشارهای نکرد.
براساس "پیمان پذیرش مسئولیت فعالیتهای فضایی" که در سال ۱۹۷۲ منعقد شد و روسیه نیز امضاکنندگان آن است، کشورها باید برای هر گونه خسارت ناشی از اشیاء فضایی خود غرامت بپردازند.
از زمان تهاجم روسیه به اوکراین در تاریخ ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) مقامات و شرکتهای غربی بارها مسکو را به تلاش برای هک و ارسال پارازیت بر روی اینترنت ماهوارهای در منطقه متهم کرده اند.
انتهای پیام/