بانکهای تجاری با بخش کشاورزی و حوزه غذا مهربانتر باشند
به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری آنا، سید جواد ساداتی نژاد وزیر جهاد کشاورزی در جلسه قرارگاه تامین مالی و سرمایهگذاری بخش کشاورزی بر لزوم عمل به تعهد در بخش کشاورزی توسط بانکهای تجاری تاکید کرد و افزود: برای حفظ حوزه امنیت غذایی کشور باید تلاش شود.
وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در خصوص اینکه امنیت غذایی مسئله درجه یک کشور است اظهار داشت: بنابراین باید برای همه ما این مسئله درجه یک باشد.
وی تصریح کرد: هیچ اولویتی در هیچ کشوری قابل رقابت با اولویت غذا نیست، جنگ روسیه و اوکراین به خوبی این موضوع را نشان داد. بحث امنیت غذایی در قانون همه کشورها هست، اما با جنگ روسیه و اوکراین اهمیت آن مشخص شده و هنوز عوارض آن مرتفع نشده است، البته ما به دلیل برنامهریزی و آینده پژوهی هیچ صف و کمبودی نداشتیم.
وی خاطرنشان کرد: تمام دنیا به بخش غذا و کشاورزی یارانه میدهند تا بتوانند با صنایع پتروشیمی و فولاد رقابت کنند و سرمایهگذاران را به سمت کشاورزی جذب میکنند، اگر ما در این زمینه تلاش نکنیم سرمایه به سمت صنعت میرود و خروجی آن کمبود در آینده خواهد بود.
ساداتی نژاد اظهار داشت: برای رسیدن به توسعه باید بتوانیم به میزان مشارکت در تولید ناخالص داخلی (gdp) سرمایهگذاری داشته باشیم، اما با ۱۱.۷ درصد مشارکت در تولید ناخالص داخلی تنها ۴ درصد سرمایهگذاری داشتهایم. نتیجه این است که در استانهای کشور یکی از مطالبات اصلی کامل شدن زنجیره ارزش و ایجاد صنایع تبدیلی و تکمیلی بوده است.
وی ادامه داد: ۳۰ درصد محصولات کشاورزی ضایعات میشود که به دلیل نبود سرمایهگذاری در کشور است و این میزان ضایعات به معنی اتلاف ۱۳ مترمکعب آب است.
مقام عالی وزارت جهاد کشاورزی خواستار شد: بانکهای تجاری با بخش کشاورزی و حوزه غذا مهربانتر باشند و کمک کنند سرمایهگذاری در این بخش رشد پیدا کند.
وی با اشاره به این که در زمینه گندم از ۳۰ هزار میلیارد تومانی که طبق قانون بودجه ۱۴۰۱ باید به بخش کشاورزی اختصاص میدادیم، ۱۵ هزار میلیارد تومان آن را بانک کشاورزی در کمتر از ۲۴ ساعت پرداخت کرد، یادآور شد: ۱۵ همت دیگر را که ۸ بانک تجاری باید پرداخت میکردند بیش از دو ماه به طول انجامید.
ساداتی نژاد گفت: غذا برای کشور امنیت و اقتدار به دنبال دارد و حاکمیت غذا در دنیا بسیار مهم است.
وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: شرایط ایران در حوزه غذا و در جنوب غرب آسیا از همه کشورهای این منطقه بهتر است؛ اما عدم سرمایهگذاری باعث شده نتوانیم به جایگاه خود برسیم و منابع ما در حال از بین رفتن است.
انتهای پیام/