بایدن: عربستان پیامد کاهش تولید نفت را خواهد دید
به گزارش گروه منطقه و جهان خبرگزاری آنا، «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا در گفتگو با خبرگزاری «سی ان ان» مدعی شد که بعد از اعلام تصمیم اوپک پلاس برای کاهش سقف تولید نفت، از منظر رابطه واشنگتن-ریاض، تبعاتی در انتظار عربستان خواهد بود.
ادعای وی یک روز بعد از آن مطرح میشود که «باب منندز» رئیس بانفوذ کمیته روابط خارجی سنای آمریکا، تهدید کرد که واشنگتن باید فوراً هرگونه همکاری با ریاض را ازجمله در حوزه فروش تسلیحات متوقف کند.
البته بایدن مدعی شد که قصد ندارد درباره گزینههای مورد نظر خود در باب تنبیه عربستان سعودی حرفی به میان آورد.
«کارین ژان پیر» سخنگوی کاخ سفید هم پیشتر گفته بود در سیاستهای واشنگتن نسبت به ریاض بازنگری میشود حال آنکه وی جدول زمانی برای این اقدام ارائه نداد و درباره اینکه چه فردی مسئول ارزیابی دوباره روابط آمریکا و عربستان سعودی خواهد شد، سخنی نگفت.
تنها جمله نسبتاً روشنی که وی در این باره ارئه کرد این بود که «آمریکا طی هفتهها و ماههای پیش رو، اوضاع را از نزدیک دنبال میکند».
«جان کربی» هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید هم مدعی شده که دولت بایدن در همکاری با کنگره این موضوع را که روابط با عربستان به چه شکل خواهد بود، بررسی خواهد کرد.
مسئله مهم این است که اجماع نظر دموکراتها روی محدود کردن فروش تسلیحات به ریاض متمرکز است حال آنکه عربستان سعودی بخش زیادی از این تجهیزات را به بهانه مقابله با تهدید ایران خریداری میکند. با توجه به این موضوع است که یکی از سوالات مهمی که در نشست خبری روز گذشته، از «ند پرایس» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا پرسیده شد، این بود که «آیا تجدیدنظر در روابط واشنگتن-ریاض به نفع ایران تمام میشود»؟
پرایس هم در پاسخ مدعی شد که چشم مان را به روی تهدید ایران نمیبندیم.
ادعای سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در حالی است که ایران به ویژه از منظر مبارزه با داعش تاثیر بسزایی در حراست از صلح و ثبات منطقه داشته است.
در هر صورت، همراهی ریاض با اوپک پلاس شرایط دموکراتها را به ویژه در آستانه برگزاری انتخابات میان دورهای کنگره به شدت بحرانی کرده حال آنکه بایدن با ترغیب کشورهای اروپایی به موضع گیریهای خصمانه علیه مسکو، آنها را در زمستان پیش رو از منابع انرژی عظیم روسیه هم محروم کرده است.
افزایش بهای بنزین و صعودی شدن نرخ تورم در آمریکا، بی اعتباری دولت واشنگتن نزد شرکای منطقهای و ناتوانی بایدن در عمل به وعدههایی که به شرکای اروپایی داده است، از محبوبیت او نزد افکار عمومی آمریکا کاسته و جایگاه حزب دموکرات را نیز متزلزل میکند.
انتهای پیام/
انتهای پیام/