دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
کشورهای بزرگ تولیدکننده نفس بریده‌اند؛

فریز نفتیِ بی‌توافق

پس از شکست نشست دوحه درباره فریز یا همان توقف تولید نفت در سطح فعلی، اوضاع به سوی پیش رفته است که خواسته یا ناخواسته این اتفاق درحال رخ دادن است.
کد خبر : 80816

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی آنا، با اینکه در نشست دوحه هیچ یک از کشورهای تولیدکننده نفت برای ثابت نگه‌داشتن سطح فعلی تولید با یکدیگر به توافق نرسیدند اما آمارهای اوپک نشان می‌دهد در واقعیت فریز نفتی در میان بسیاری از اعضای این سازمان صورت گرفته است.


به نظر می‌رسد که برخی از تولیدکنندگان بزرگ نفتی به میزانی از تولید دست یافته‌اند که بیش از این قادر به تولید نیستند؛ نه اینکه بتوانند و انجام ندهند و به احتمال زیاد بیش از مقدار فعلی تولید خود نمی‌توانند نفت به بازار تزریق کنند.


آمارهای اوپک نشان می‌دهد که به غیر از ایران که روزانه بیش از 140 هزار بشکه به تولید خود افزوده است، باقی کشورهای اوپک در ماه مارس نسبت به ماه گذشته آن افزایش تولید نداشته‌اند و در مقایسه با ماه ژانویه برخی کشورها با کاهش و برخی دیگر با توقف رشد مواجه بوده‌اند.


در این مدت ایران با افزایش تولید روزانه نفت خام خود در ماه گذشته میلادی تولید خود را به سه میلیون و 291 هزار بشکه در روز افزایش داده و رتبه سوم تولید اوپک را بدست آورده است؛ هرچند که آمارهای مستقل ایران چنین افزایشی را تایید نمی‌کند و وزیر نفت ایران نیز گفته است که ایران توانسته صادرات نفت و میعانات گازی خود را به دو میلیون بشکه در روز افزایش دهد.


اما عربستان سعودی که رتبه اول را در میان کشورهای اوپکی دارد، نزدیک به چهار ماه است که نتوانسته با سرعت گذشته به افزایش تولید خود بپردازد. گویا این کشور که تولید خود را طی چند سال گذشته با شدت زیادی افزایش داده و از مرز 10 میلیون بشکه در روز گذرانده بود، اکنون نفس بریده و توان حرکت با شدت قبل را ندارد.


آمارها نشان می‌دهد که عربستان در ژانویه تولید خود را به 10 میلیون و 128 هر بشکه رسانده بود اما در ماه بعد از آن تولید این کشور به 10 میلیون و 120 هزار بشکه کاهش یافت و در مارس نیز این میزان تولید افزایشی را تجربه نکرد.


این نکته جالب توجه است که عربستان خود کشوری بود که به بهانه عدم حضور ایران در نشست دوحه، دست رد به سینه فریز نفتی زد و اکنون تولید خود را متوقف کرده است و در مقابل با افزایش تولید ایران مواجه هستیم.


ایران که با هدف افزایش تولید خود تا سطح پیش از تحریم‌ها جلو می‌رود، اکنون تولید نفت خامش رکوردار افزایش در ماه مارس بوده است. این در حالی است که علاوه عربستان کشورهای دیگر اوپکی از جمله الجزایر، اکوادور، کویت و قطر نیز توقف یا کاهش شدید تولید را تجربه کرده‌اند.


در این میان امارات متحده عربی کاهش چشمگیرتری در تولید نفت خود داشته و از ژانویه روند کاهشی خود را آغاز کرده است.تولیدنفت خام این کشور در ماه فوریه نسبت به ماه قبل از آن از دو میلیون و 909هزار بشکه به دو میلیون و 783 هزا بشکه سقوط کرد و همچنین ماه گذشته نیز شرایط نزولی برای این کشور نفتی ادامه داشت و با کاهشی 100 هزار بشکه‌ای تولید نفت خام آن به دومیلیون و 683 هزار بشکه رسید.



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب