دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
01 شهريور 1401 - 14:46
حسن‌پور در گفت‌و‌گو با آنا خبر داد؛

تولید ماده شیمیایی ترکیب جداساز خون با ماده «تیکسوتروپیک»

تولید ماده شیمیایی ترکیب جداساز خون با ماده «تیکسوتروپیک»
عضو هیئت علمی گروه شیمی با اعلام خبر تولید ماده شیمیایی ترکیب جداساز خون با ماده تیکسوتروپیک عنوان کرد: ترکیب جداساز خون حاوی عامل تیکسوتروپیک مناسبی بوده که در آن ویسکوزیته مطلق در دمای  ۲۵ درجه سلسیوس بوده، ارائه شده است.
کد خبر : 802920

اکبر حسن‌پور در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا در مرند اظهار کرد: مواد شیمیایی صنعتی به‌عنوان مهم‌ترین پایه‌های صنعت هر کشور محسوب می‌شوند و در کشور ۹۰ درصد مواد شیمیایی مورد نیاز وارداتی هستند؛ بنابراین فرمولاسیون و تولید ترکیبات شیمیایی مورد نیاز کشور از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و هسته پژوهش و فناوری  دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرند در نظر دارد با توجه به نیاز کشور به مواد شیمیایی مختلف و توانمندی تجارب گذشته اعضای هسته گامی در راستای خودکفایی کشور بردارد.

عضو هیئت علمی گروه شیمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرند به اهداف و برنامه‌های هسته فناور مواد شیمیایی این دانشگاه اشاره کرد و یادآور شد: از اهداف و برنامه‌های تحقیق، تشکیل تیم مجرب با استفاده از اعضای هیئت علمی و دانشجویان مستعد، شناسایی نیاز‌های صنایع، آزمایشگاه‌ها و سازمان‌های مختلف و بومی‌سازی دانش فنی تولید مواد شیمیایی پرمصرف در راستای توسعه و رفع وابستگی به کشور‌های بیگانه است.

تولید ماده شیمیایی ترکیب جداساز خون با ماده «تیکسوتروپیک»

حسن‌پور متذکر شد: در گام نخست برای تولید نانوژل جداکننده خون با مزایای ویژه و رفع نواقص ژل‌های موجود در بازار اقدام خواهیم کرد. تحقیقات و مطالعاتی هم برای رفع مشکلات انجام گرفته و نوعی جدید و عملاً مفید از ترکیب جداساز خون توسعه یافته که بسیار تیکسوتروپیک بوده و با صعود عالی برای ایجاد یک سد پایدار هنگام عمل سانتریفیوژ مهیا شده است.

وی بیان کرد: ترکیب جداساز خون حاوی عامل تیکسوتروپیک مناسبی بوده که در آن ویسکوزیته مطلق ترکیب ۳۲۰۰۰۰-۱۰۰۰۰۰ سانتی استوک در سرعت برشی یک بر ثانیه در دمای  ۲۵ درجه سلسیوس، ارائه شده است.

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرند به تبیین فرآیند ساخت این مواد شیمیایی پرداخت و ادامه داد: واکنش نانوذرات سیلیس با روغن سیلیکون درمحیط فشار پایین و دمای ۱۷۵ در راستای ۲۰۰ درجه سلسیوس برای کاهش ویسکوزیته به کمتر از حدود ۱۲۰ هزار سانتی استوک است.

حسن‌پور تبیین کرد: واکنش نانوذرات سیلیس فشار کاهش‌یافته گاز و آب را از سیستم حذف می‌کند و در نتیجه نیاز به مراحل آبزدایی و گاززدایی مجزا برطرف می‌شود، علاوه براین با اجازه دادن به واکنش به ادامه دادن برای مدت زمان کافی برای کاهش ویسکوزیته به کمتر از ۱۲۰۰۰۰ سانتی استوک است.

وی افزود: این امکان برای اطمینان از غیرفعال کردن جزئی سطح وجود دارد و باید سطوح به طورکامل غیرفعال نشوند؛ چراکه غیرفعال کردن کامل آن‌ها مانع از تشکیل یک ماده ژل مانند مناسب می‌شود.

تولید ماده شیمیایی ترکیب جداساز خون با ماده «تیکسوتروپیک»

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرند مطرح کرد: غیرفعال کردن جزئی اجازه می‌دهد مقادیر مختلف تشکیل‌دهنده  شبکه به راحتی اضافه شود و این موضوع همراه با حذف مرحله گاززدایی وآب‌زدایی، زمان وهزینه‌های واکنش را به طورقابل توجهی کاهش می‌دهد.

این محقق مواد شیمیایی بیان کرد: حداقل فضای فیزیکی مورد نیاز برای تولید مساحت زمین ۱۰۰ متر مربع با زیربنای ۶۰ مترمربع نیاز بوده و تجهیزات آزمایشگاهی و کارگاهی موجود یا مورد نیاز روتاری، هیتر و  SEM و TEM ضروری است.

انتهای پیام/۴۰۷۸/

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب