ثبت حدود ۲هزار اثر در سی و نهمین جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران/ تعارف نداریم، آثاری که از دگرباشی جنسی بگویند را نمیپذیریم!
به گزارش خبرنگار حوزه سینمایی گروه فرهنگ خبرگزاری آنا، نشست رسانهای سیونهمین جشنواره فیلم کوتاه تهران پیش از ظهر امروز با حضور مهدی آذرپندار دبیر این رویداد در باغ زیبای تهران برگزار شد.
وی در ابتدای این نشست عنوان کرد:سعی ما این بود که امسال مراحل اجرایی و سیاستگذاری جشنواره را زودتر آغاز کنیم. جلسات ستاد جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران به عنوان بین المللی ترین رویداد سینمای ایران از سال گذشته آغاز شد.
دبیر سی و نهمین جشنواره فیلم کوتاه تهران افزود: فراخوان جشنواره روز بیست و هشتم فروردین ماه منتشر شد.موعد پایانی ثبت آثار را روز پنجم مرداد ماه اعلام کردیم و با وجود برخی درخواستها برای تمدید آن، به خاطر حفظ نظم و حساسیتی که روی زمانبندی وجود داشت این موعد تمدید نشد. از سویدگر جشنواره سال گذشته از27 مهرماه تا دوم آبان ماه برگزار شد که امسال هم در همان تاریخ برگزار میشود تا به یک زمان ثابت در تقویم سینمایی کشور برسیم.
ثبت حدود 2هزار اثر در جشنواره سی و نهم
آذرپندار اظهار کرد: امسال ۱۹۹۶ اثر ثبت شده در جشنواره داریم. در بخش داستانی ۱۳۶۴ اثر، در بخش مستند ۲۶۱ اثر، در حوزه آثار تجربی ۲۶۴ اثر و در بخش پویانمایی ۱۰۷ اثر به دست ما رسیده است.
مدیرعامل انجمن سینمای جوانان افزود:در بخش بینالملل ۵۰۱۲ اثر از ۱۳۱ کشور جهان ثبتنام داشتیم و این سرمایهای است که در بین جشنوارههای داخلی کمنظیر و محصول زحمت همه است. فرانسه با ۵۷۲ اثر، اسپانیا با ۴۰۱ اثر، هند، چین و آمریکا در رتبههای بعدی هستند. در بین ثبتنامی ها ۲۵ اثر داریم که پیشتر در جشنوارههای رده الف پذیرفته شدهاند و این نشان میدهد که جشنواره فیلم کوتاه تهران از سوی اهالی سینما در سراسر جهان جدی گرفته می شود.
دبیر سی و نهمین جشنواره فیلم کوتاه تهران گفت: با توجه به تعداد بالای آثار ارسالی، فرایند بازبینی و انتخاب بسیار پیچیده است؛ با این حال تلاش همکاران من این است که تا اواخر شهریورماه آثار برگزیده برای نمایش در جشنواره را اعلام کنند. البته همانطور که اشاره کردم چون روند جشنواره را زودتر و طبق زمانبندی تعریفشده شروع کردیم، فشارها و تعجیل مرسوم در چنین رویدادهایی را نداریم. کار بازبینی آثار داخلی شروع شده و در آن جا هم با ترافیک وحشتناک و بهتر بگویم دلپذیری از فیلمهای کوتاه مواجه شدیم که باعث خوشحالی من و همکارانم است.
آذرپندار افزود: امسال برخلاف دوره قبل، به جای هیئت مشاوران جشنواره هیئت انتخاب خواهیم داشت. دلیل اصلی این تصمیم هم این بود که انجمن سینمای جوانان به عنوان متولی حوزه فیلم کوتاه که خودش 240 اثر به جشنواره ارسال کرده، نمیتواند همه اختیارات را به دبیری بدهد که خودش مدیرعامل انجمن است. من به دورههای قبلی انتقادی وارد نمیکنم اما نمیخواهم این شائبه ایجاد شود که به تولیدات خودمان نظر مثبتی داریم و خدای نکرده حق کسی ضایع شود.
اهمیت تنوع ژانر و ضرورت تقلیدی نبودن
وی در باره میزان اثرگذاری سلیقه دبیر جشنواره بر هیئت انتخاب و خروجی تصمیمهای این هیئت نیز گفت: نمیتوانم که نکاتی را به هیئت انتخاب گفتهایم. به هر حال حساسیتها همیشه وجود داشته و دارد.برخی شرایط سالهای گذشته، امسال هم مدنظر دبیرخانه جشنواره است. بحث نوآوری و تقلیدی نبودن آثار، تنوع ژانر و حساسیت روی مباحث اخلاقی نکاتی است که به صراحت با هیئت انتخاب درمیان گذاشتهایم.
آذرپندار افزود: سعی ما این بوده که در جشنواره امسال در همه ژانرهای سینمایی نمایندهای داشته باشیم. اصلاً شعار جشنواره سی و نهم «تنوع آثار» است. به همین دلیل فیلمهایی که به دنبال کپیبرداری از فیلمهای کوتاه موفق در جشنواره های سال قبل و یا تقلیدی از فیلم های بلند هستند را با سختگیری بیشتری ارزیابی خواهیم کرد. البته اهمیت تنوع ژانر به این معنا نیست که برای تکمیلشدن رنگینکمان گونههای سینمایی آثاری را که ضعیف هستند را نیز بپذیریم بلکه کیفیت فیلمها برای ما اولویت دارد.
ترافیک آثار در حوزه آسیبهای اجتماعی و غفلت از سایر ژانرها
دبیر سی و نهمین جشنواره فیلم کوتاه تهران اظهار کرد: برخی موضوعات خط قرمز هستند و برای اعلام آنها تعارف نداریم. ما آثار مرتبط با دگرباشان و اقلیتهای جنسی را نه میخواهیم و نه میتوانیم بپذیریم. فارغ از اینکه این فیلمها از نظر فنی خوشساخت باشند، در جشنواره ما جایی ندارند.
آذرپندار عنوان کرد: من ابایی ندارم از این که بگویم در مسائل اخلاقی به رعایت قوانین و خطوط قرمز پایبند هستم. به هر حال این جشنوارهها تمام میشود اما قرار نیست من به عنوان دبیر جشنواره فیلم کوتاه تهران، بخشی از موج مربوط به طرفداران دگرباشی جنسی باشم! موضوع برخی فیلمها آن قدر غیراخلاقی و تند است که حتی نمیتوانم به آن اشاره کنم و این اصلاً اتفاق خوبی نیست. این ها نکاتی است که به صورت شفاف به هیئت انتخاب گفته شده است.
وی گفت: از سوی دیگر از هیئت انتخاب خواستیم که با پدیده کودککشی در مضامین فیلمها نیز برخورد سختگیرانه داشته باشد. متاسفانه تولید آثاری با موضوع خشونتهای خانوادگی و کودککشی در سینمای ما از استاندادها و معیارهای معمول بالاتر است. باید ببینم تکاندهنده بودن یک فیلم ناشی از قدرت پرداخت و توانایی فیلمساز است یا صرفاً حساسیت و جنجالی بودن سوژه مدظر بوده؛ من منکر آسیبهای اجتماعی نیستم اما موضوع این است که چرا در یک آسیب اجتماعی خاص شاهد ترافیک تولیدات هستیم و درعوض موضوعات مهم دیگر کاملاً مغفول ماندهاند.
آذرپندارافزود: ما در جشنواره آثار زیاد در ژانر سیاسی نداریم؛ این موضوع خیلی به بحث ممیزی و حساسیت موضوعات سیاسی مرتبط نیست،مسئله ما این است که چرا درباره دگرباشی جنسی فیلمهای متعدد داریم، اما در حوزه عدالت آموزشی که این روزها اخبار زیادی درباره آن میشنویم یا مشکلات کارگران فیلم نداریم. در حالی که درباره موضوعات زناشویی، طلاق مهاجرت و .. شاهد ترافیک آثار هستیم.
دبیر سی و نهمین جشنواره فیلم کوتاه تهران درباره ترکیب جغرافیایی آثار داخلی این رویداد هنری نیز گفت: سی درصد شرکتکنندگان از استان تهران و هفتاد درصد از سایر استانها هستند. این ترکیب تقریباً در همه ادوار جشنواره با اندکی تغییر وجود داشته است.پس از تهران، استان های اصفهان، خراسان رضوی، فارس و خوزستان بیشترین آثر را در این دوره داشته اند.
امسال در «ایران مال» نیستیم/ جشنواره سی و نهم فیلم کوتاه، بلیتفروشی خواهیم داشت
وی درباره بخش بینالملل هم جشنواره فیلم کوتاه تهران نیز عنوان کرد: جشنواره قرار است به شکل حضوری برگزار شود و حضور موثر مهمانان خارجی برای ما مهم است. در دوسال اخیر و به خاطر شیوع کرونا، جشنواره در تهران متمرکز بود و مهمانان زیادی نداشتیم، امسال بنای ما این است که فیلمسازان استانها و روسای دفاتر و داوران بینالمللی و.. را دعوت کنی و فضای گرم دورههای گذشته را داشته باشیم.
آذرپندار افزود: تلاش ما این است که از چهرههای مهم سینمای دنیا در بخشهای مختلف برای هیئت داوران دعوت کنیم. بحث کارگاهها هم با جدیت پیگیری میشود. از سوی دیگر، طبق سند چشم انداز انجمن سینمای جوانان نگاهمان به کشورهای منتطق و فارسی زبان نیز هست و قصد داریم برخی از مسئولان جشنوارههای سینمایی در کشورهای مختلف را را دعوت کنیم تا مرجعیت این رویداد سینمایی حفظ شود.
دبیر سی و نهمین جشنواره فیلم کوتاه تهران عنوان کرد: درباره حامیان مالی باید بگویم جشنواره امسال حتماً در ایران مال برگزار نمیشود. دلیلش هم بیش از آن که مربوط به حواشی سال گذشته باشد، به بُعد مسافت این مجموعه بازمی گردد. خیلی از بچههای فیلم کوتاه دانشجو هستند و یا از نظر اقتصادی برایشان سخت است که چند روز این راه دور را بیایند. مکان اصلی برگزاری جشنواراه پس از ا بررسی و انجام هماهنگی های لازم اعلام خواهد شد.
مدیعامل انجمن سینمای جوانان گفت: جشنواره باید در جایی برگزار شود که به اغلب نقاط شهر امکان دسترسی راحت داشته باشد. این انتقادی است که از جاهای مختلف به ما شده و خواسته بچهها هم این بود که جشنواره جایی برگزار شود که دسترسی به آن سادهتر باشد. شاید سازمان سینمایی بخواهد جایی را بهعنوان متمرکز برای برگزاری جشنوارهها داشته باشد درباره سایر حامیان مالی حساسیت خاصی نداریم. مذاکرات خوبی هم انجام شده که امیدواریم به نتیجه برسیم.
آذرپندار درباره چگونگی پخش آثار در روزهای جشنواه نیز گفت: به احتمال زیاد بلیت فروشی هم خواهیم داشت. اما از آن مهم تر، پیگیر هستیم تا در حوزه چینش فیلمها و برنامهریزی برای پخش، هم مانع از ازدحام مخاطبان شویم و هم امکان بهرهمندی آنان و صاحبان آثار از برنامههای جنبی را فراهم کنیم.
انتهای پیام/4104/
انتهای پیام/