فقط ۲ فیلم از جشنواره فیلم کوتاه تهران انصراف دادهاند
به گزارش خبرنگار حوزه سینمایی گروه فرهنگ خبرگزاری آنا، نشست رسانهای سی و نهمین جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران پیش از ظهر امروز در مجموعه باغ زیبای تهران برگزار شد.
در این نشست، مهدی آذرپندار دبیر این دوره از جشنواره عنوان کرد:ما در این دوره وعده جشنوارهای با تنوع و با گستردگی ژانرها را دادیم که آثر منتخب نشان میدهد به این وعده عمل شده است. تلاش کردیم به رای هیئت انتخاب احترام بگذاریم و سلایق مختلف در جشنواره حضور داشته باشند. البته که تعداد فیلمهای پذیرفته شده به ویزه در بخش مستند و تجربی با سخت گیری فرمی و انطباق با تعاریف جشنواره کاهش یافته است. سعی کردیم فیلمهایی انتخاب شود که با تعاریف جشنواره همخوانی داشته باشد.
تنوع ژانر در فیلمهای جشنواره سی و نهم
وی افزود: در بخش داستانی به آنچه درباره تنوع ژانر وعده دادیم رسیدیم. انشالله از روز پنجشنبه بیست و هفتم مهرماه در پردیس ملت شاهد خواهیم بود که فیلمهای بخش داستانی در ۱۰ باکس روی پرده خواهد رفت که در هر باکس حداقل یک فلیم کمدی داریم؛ این حضور پررنگ آثار کمدی در اداوار قبلی جشنواره بیسابقه است. همچنین در بین آثار منتخب این دوره، ۹ فیلم فانتزی، پنج فیلم در ژانر رازآلود و معمایی، سه فیلم در ژانر وحشت و بیست فیلم در زیرمجموعه آثار درام داریم.
دبیر سی و نهمین جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران اظهارکرد: این روزها فضا به گونهای شده که سوءتفاهمها را شکل میدهد. روزی که نشست خبری اول را برگزار کردیم برخی گفتند چرا باید دو نشست خبری داشته باشیم این موضوع البته استاندارد است. واقعیت این است که میخواستم قبل از انتخاب فیلمها برخی موارد را بگویم و شما ما را بسنجید. ما در این دوره وعده جشنوارهای با تنوع و گستردگی ژانرها را دادیم و سیاست ما این بود که به این آثار بهای بیشتری بدهیم و گفتم هیات انتخاب خواهیم داشت و به رای آنها احترام میگذاریم و این تلاش را کردیم که سلایق مختلف در جشنواره حضور داشته باشند.
آذرپندار درباره حواشی اخیر و بحث انصراف فیلمسازان از حضور در جشنواره نیز گفت: انصرافها در شرایطی پیش آمد که ما فیلمها را انتخاب کرده بودیم. ما گفتیم که نمیشود صرفاً به اظهارنظر فیلمسازان در فاضی مجازی اکتفا کنیم و باید هر درخواستی به صورت مکتوب باشد. بر این اساس تا امروز فقط دو درخواست مکتوب داشتهایم که یکی در بخش داستانی و دیگری در بخش داستانی بوده است.
وی افزود: دبیرخانه جشنواره، بیست دوم شهریور فهرست فیلمهای تاییدشده توسط هیئت انتخاب را اعلام کرد. خوشبختانه امسال اعتراضات و حواشی درباره فیلم هایی که انتخاب نشدند بسیار کمتر از سالهای قبل بود. با توجه به برنامه ریزی های صورتگرفته، همگی انتظار یک جشنواره با کیفیت و بدون حواشی را داشتیم که متاسفانه حوادث اخیر رخ داد. برخی دوستان این موضوع را مطرح کردند که شاید برگزاری جشنواره در شرایط فعلی درست نباشد. بعد هم که این موضوع رسانهایتر شد مخالفان برگزاری جشنواره با ادبیاتی و مواضع تند برگزاری این رویداد را نماد عادی سازی و آرام نشان دادن امور دانستند.
تعطیلی جشنواره ننگی است که زیر بار آن نمیروم
دبیر سی و نهمین جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران عنوان کرد: جالب اینجاست که در روزهای اول که این ناآرامیها رخ داد و اوضاع متشنجتر بود، خبری از انصراف نبود، اما از هفته گذشته این تلقی از سوی برخی ایجادشد که برگزاری جشنواره به معنی عادیسازی امور است و انصرافها شروع شد. من این را به صراحت عرض میکنم که بله، شرایط برای فیلم دیدن و تبلیغ برای آمدن مخاطبان به جشنواره در این شرایط کاملا غیرعادی است. ما هم دوست داشتیم که درآستانه برگزاری جشنواره چنین شرایطی را نداشته باشیم. من هم که جمهوری اسلامی را حرم میدانم و دفاع از آن را مثل همه حرمها امری واجب، از این اتفاقات نارحت هستم اما تعطیل شدن این جشنواره را ننگ بزرگی میدانم که زیر بار آن خواهم رفت.
آذرپندار افزود: در این مدت دیدیم که بسیاری از فعالیتهای صنوف مختلف از این ناآرامیها ضربه خوردند اما آیا آنها کارشان را تعطیل کردند؟ تعطیل شدن جشنواره اتافق درستی نیست چرا که این رخداد هنری سی و هشت دوره با وجود اتفاقات تلخ و شیرین و شرایط مختلف سیاسی و اجتماعی برگزار شده است و امروز هم نمایش آثار جشنواره فیلم کوتاه تناقضی با شرایط فعلی ندارد.
فشردگی تقویم جشنوارهها و مشکلات اجرایی تعویق جشنواره
مدیرعامل انجمن سینمای جوانان اظهار کرد: البته آنچه اغلب فیلمسازان مطرح کردند هم تعطیلی نبود، بلکه تعویق بود.حالا وقتی صحبت از تعویق میشود، باید پرسید تعویق تا چه زمانی؟ مامهمانان شهرستانی داریم که تمهیدات اجرایی و اسکان و... برای آنها اندیشیده شده؛ شصت فیلمساز خارجی و داورانی از کشورهای مختلف داریم. باید برای همه اینها پیشبینی لازم انجام شود. تعویق جشنواره برای برخی یک ایده است اما برای ما در دبیرخانه جشنواره کوهی از مسائل جدید را شکل می دهد.
آذرپندار گفت: از سوی دیگر، یک ماه بعد فضای جامجهانی را داریم. بعد از آن نوبت برگزاری جشنواره سینما حقیقت است و بعد وارد فضای جشنواره فیلم فجر می شویم. ضمن این که سیمرغ بلورین بهترین فیلمکوتاه جشنواره فجر هم به یکی از فیلم های منتخب جشنواره فیلم کوتاه اهدا خواهد شد. بنابر این اگر جشنواره فیلم کوتاه برگزار نشود،فیلم کوتاه برای سیمرغ فجر هم نخواهیم داشت. تقویم جشنوارههای سینمایی در نیمه دوم سال به حدی فشرده است که تعویق جشنواره فیلم کوتاه را بسیار سخت میکند.
دبیر سی و نهمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران افزود: من با تعداد زیادی از فیلمسازانی که در فضای مجازی از قصد خود برای عدم حضور در جشنواره گفته بودند صحبت کردم.هریک فیلمی که بخواهد از جشنواره کنار بکشد یک اتفاق نارحت کننده است.اگرشما با این فیلمسازان جوان صحبت کنید خواهید دید که در چه شرایط و زیر چه فشار سنگینی کنار کشیدند و با فیلمشان وداع کردند.درست مثل مادری که بخواهد از فرزندش دست بکشد. فشار روی این بچهها زیاد است.
وی عنوان کرد: برخی می پرسند آیا انصراف این دوستان یا مواضع و اظهارنظرهایی که داشتهاند تبعاتی خواهد داشت؟ تا جایی که من هستم هیچ تبعاتی ندارد.خیلیها قبل از انتشار مواضعشان مبنی بر کناره گیری حتی با من تماس گرفتند و گفتند ما به شدت تحت فشاریم و چند روز است که با قرص میخوابیم.بله، حتما کسانی هم بودند که مستقل تصمیم گرفتند اما من انتظار داشتم که مثلاً روز بعد از شنبهای که در تهران و سنندج و... ناآرامیها پررنگ بود درخواست انصرافها بیشتر شود نه این که به یکباره و از هفته پیش این اتفاقات رقم بخورد.
آذرپندار افزود: من نه تنها میگویم تبعاتی ندارد بلکه میخواهم بگویم در رسانه ها نیز به این دوستان حمله نکنیم. اینها بهترین فیلمهای عمرشان را ساخته بودند و ذوق زیادی داشتند که فیلمشان هم دیده شود.ما از تعویق پرهیز میکنیم به خاطر این که تقویم رویدادهای سینمایی در نیمه دوم سال بسیار فشرده است.
انتهای پیام/