دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
12 مرداد 1401 - 08:10
مدیر یک شرکت‌ دانش‌بنیان در گفت‌و‌گو با آنا مطرح کرد؛

ساخت بتن شفاف، نيمه‌شفاف و RPC با دیوارهای سبک و پرمقاومت/ فناوری که در مسکن ملی به کار آمد

مدیر یک شرکت‌ دانش‌بنیان با تشریح ساخت بتن‌های شفاف، نيمه‌شفاف و RPC با دیوارهای سبک و پرمقاومت عنوان کرد: این فناوری از سوی شهرداری تهران و برای ساخت مسکن مهر استفاده شد.
کد خبر : 800261

گروه استان‌های خبرگزاری آنا؛ با نامگذاری سال 1401 به سال «تولید، دانش‌بنیان و اشتغال‌آفرین» ارگان‌های و سازمان‌های مختلف عزم خود را برای محقق کردن شعار آن آغاز کردند.

در این راستا مقام معظم رهبری اول فروردین سال 1401 فرمودند: «اقتصاد دانش‌بنیان موجب کاهش هزینه‌های تولید می‌شود؛ بهره‌وری را افزایش می‌دهد که امروز یکی از مشکلات ما کاهش بهره‌وری است؛ کیفیّت محصول را افزایش می‌دهد، بهبود می‌بخشد و محصولات را رقابت‌پذیر می‌کند؛ یعنی در بازارهای جهانی ما می‌توانیم از این محصولات به عنوان محصولات رقابت‌پذیر استفاده کنیم.»

همانگونه که در بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی اشاره شده، اقتصاد دانش‌بنیان موجب کاهش هزینه‌های تولید می‌شود، حال این کاهش چگونه اتفاق می‌افتد؟ اقتصاد کشور به‌دلیل دولتی بودن و کم‌کاری سازمان‌های دولتی علاوه بر بهره‌وری کمتر موجب افت اشتغال نیز می‌شوند، در حالی که اقتصاد دانش‌بنیان با تکیه بر رقابت‌پذیری و نیازمندی‌های کشور می‌تواند بار بزرگی را از روش دوش دولت و کشور بردارد.

از سوی دیگر به‌دلیل ناکارآمدی نظام اداری و حرکت نظام بانکی به سمت بنگاه‌‌داری عملاً اتفاق مهمی در حوزه دانش‌بنیان و اقتصاد رخ نمی‌دهد؛ بنابراین نگاه جامع اشتغالزایی در بدنه مدیریت کشور وجود ندارد تا بتواند اقتصاد کشور را نیز به سمت اشتغالزایی هدایت کند.

حمایت از تکنولوژی‌های جدید با محصولات دانش‌بنیان

همچنین تحریم هم مزید بر علت شده تا برخی کالاهای کمیاب در کشور به 10 برابر قیمت واقعی وارد کشور شود، در حالی که شرکت‌های دانش‌بنیانی هستند که قادرند همان کالاها را در کشور تولید کرده و به دست مصرف‌کننده برسانند، بدون اینکه هزینه‌ای روی دست دولت تحمیل شود.

به‌دلیل ناکارآمدی نظام اداری و حرکت نظام بانکی به سمت بنگاه‌‌داری عملاً اتفاق مهمی در حوزه دانش‌بنیان و اقتصاد رخ نمی‌دهد.

حمایت از صنایع با تکنولوژی جدید همان گزینه‌ای است که می‌تواند علاوه بر تولیدات بیشتر در بازارهای داخلی و خارجی خواهان داشته باشد و شرکت‌های دانش‌بنیان گزینه‌ای هستند که در این راستا نیاز به حمایت و پشتیبانی دارند.

اما متأسفانه برخی شرکت‌های دانش‌بنیان هنوز از حمایت کافی برخوردار نیستند و گرفتار برورکراسی‌های کلافه‌کننده اداری برای دریافت وام برای گسترش کاری هستند. از سوی دیگر ایده‌ فردی و گروهی در کشور اغلب برای تبدیل به محصول و دریافت مجوز باید هفت خوان رستم را طی کند و در بسیاری از مواقع این ایده‌ها بدون اینکه تبدیل به محصول شوند همانجا می‌سوزند و نخبگان و مخترعینی که علاقه به راه‌اندازی شرکت دانش‌بنیان برای خدمت‌رسانی به مردم کشورشان هستند بدون اینکه حمایت شوند دلسرد شده و رو به کار غیرمرتبط با تخصص خود می‌آوردند.

موضوع دیگر دانش‌بنیان کردن بخش کشاورزی کشور است و در این راستا علاوه بر بهره‌وری می‌توان از کشاورزی سنتی فاصله گرفت و با امکانات دانش‌بنیانی فقر را ریشه‌کن و به تولید دانش‌بنیان کمک کرد.

خبرنگار خبرگزاری آنا به‌عنوان رسانه علم و فناوری و دیده‌بان علم، فناوری و نوآوری و تحقق دانش بنیان در سراسر کشور در سلسله گفت‌‌وگو با مدیران شرکت‌های دانش‌بنیان سراغ آرش معصومی، مدیر شرکت دانش‌بنیان ساختمان‌سازی و کارآفرین رفته و با وی گفت‌و‌گو کرده است.

آنا: ابتدا خودتان را معرفی کنید.

معصومی: آرش معصومی متولد سال ١٣٥٧ در شهر تهران هستم، از سال 1375 با شروع دوره كارشناسی مهندسی عمران در دانشگاه آزاد شاهرود در يك دفتر مهندسی ساختمان‌سازی مشغول به كارآموزی شدم و بعد از اين دوره در شركت مشغول فعالیت شدم و بعد از اتمام دوره كارشناسی مهندسی عمران از دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود خدمت سربازی را در موسسه تأمين مسكن بسيجيان گذرانده و پس از سربازی، كارم را به‌طور جدی با تأسيس شركت ساختمانی و دانش‌بنیان ادامه دادم.

ساخت مسكن سريع‌الاحداث پيش‌ساخته بتنی پرمقاومت در مسکن ملی

آنا: در چه پروژه‌هایی مشغول به کار بوده‌اید؟

معصومی: در دوره سربازی پروژه‌های متعددی در شهر تهران به اجرا رسيد كه از جمله آنها بوستان جوانمردان شامل محوطه فضاسازی‌های عبوری، مجسمه‌های بتنی ورودی و سالن آمفی تئاتر آن با مجموع متراژ حدود ٤٠ هكتار، ساختمان دبيرخانه شهرداران آسيايی در باغ فردوس تهران، احداث ٣٦٠ واحد مسكن مهر در شهر جديد پرند، طراحی، ساخت و اجرای آلاچيق‌های شهری در مناطق ٥ و ٨ شهرداری تهران و المان شهری كبوترخان در ميدان تسليحات تهران، در كنار ساير پروژه‌ها قابل اشاره است که با آنها همکاری داشتم.

 آنا: و روند ادامه کار؟

معصومی: از سال ١٣٩٢ دوره كارشناسی ارشد را در دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود آغاز و از سال ١٣٩٤ شركت خود را با طرح بتن شفاف و نيمه‌شفاف به پارك علم و فناوری استان سمنان منتقل کردم و همزمان در مركز رشد دانشگاه آزاد شاهرود فعاليت شركت اغاز شد و تا به امروز با توليد بتن‌های شفاف، ديوارهای سبك و پرمقاومت پيش‌ساخته بتنی، كف‌های يكپاچه بتنی و انواع بتن‌های RPC كه توليد آنها از فناوری و دانش فنی مخصوصی برخوردار است، كار را ادامه داده‌ايم.

از خصوصیات این بتن که در قالب دیواره‌های پیش‌ساخته عرضه می‌شود می‌توان به مقاومت بسیار یالاتر از بتن‌های معمولی و سرعت بسیار زیاد در ساخت یک پروژه را نام برد و این به آن معناست که در همه ابعاد صرفه‌جویی قابل ملاحضه‌ای در ساختمان‌سازی می‌شود.

آنا: چه مشکلاتی بر سر راه شماست؟

معصومی: سال گذشته (١٤٠٠ ) برای طراحی و اجرای ساختمان در مسكن ملی، نامه‌نگاری‌هايی از طرف پارك علم و فناوری با معاونت مسكن وزارت راه و شهرسازی دكتر محمودزاده کرده و آمادگی خود را برای ساخت مسكن سريع‌الاحداث پيش‌ساخته بتنی پرمقاومت اعلام کردم و منتظر پاسخ از طرف وزارت راه و شهرسازی شدم، اما با وجود نياز شديد به اين نوع فناوری برای ساخت مسكن كه هم لوكس و زيبا باشد و هم به صرفه و اقتصادی، جای تعجب است كه در اين زمينه تاخير و تعلل زياد است.

از ابتدای امسال طی درخواست شهرداری شاهرود مبنی بر اجرای كفسازی اقتصادی و مقاوم برای فضاهای شهری، اجرای نمونه، اعلام قيمت و گفت‌وگوهايی به انجام رسيده، اما هنوز از قرارداد شهرداری خبری نيست.

جدا از بخش كند دولتي، شركت در بخش خصوصی، فعاليت‌های اجرايی بيشتری دارد.

گفت‌وگو از سیدامیررضا حسینی‌نژاد

انتهای پیام/4078/

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب