دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
ایده‌ای دانش‌بنیان که برای بهره‌مندی از فواید پزشکی سیب ارائه شد؛

تولید «کنسانتره سیب فراسودمند» با گیاه استویا و سبوس برنج

تولید «کنسانتره سیب فراسودمند» با گیاه استویا و سبوس برنج
فعال حوزه دانش‌بنیان از ارائه طرح و ایده کنسانتره سیب فراسودمند با استفاده از گیاه استویا و سبوس برنج به منظور جلوگیری از ضایعات و بهره‌مندی از فواید بهداشتی و پزشکی این میوه خبر داد.
کد خبر : 814349

گروه استان‌های خبرگزاری آنا؛ سیب دارای خاصیت‌های فراوانی است و نقش مهمی در سبد غذایی انسان‌ها دارد. کنسانتره سیب ماده‌ای پرکاربرد در صنایع غذایی به شمار می‌رود و رنگ و طعمی کاملاً خنثی دارد. کنسانتره سیب حاوی ترکیبات گیاهی بسیاری است که برای درمان بیماری‌های مختلف استفاده می‌شود.

عضو هیئت علمی و رئیس حوزه دانش‌بنیان دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه در گفت‌و گو با خبرنگار خبرگزاری آنا در مراغه با ارائه ایده و طرح تولید کنسانتره سیب فراسودمند با استفاده از گیاه استویا و سبوس برنج اظهار کرد: با تولید کنسانتره سیب می‌توان علاوه بر فرآوری دانش‌بنیان این میوه بهشتی و صرفه‌جویی در مصرف و جلوگیری از ضایعات بی‌شمار آن از فواید بهداشتی و پزشکی مغفول مانده این میوه نیز بهره جست.

مینو طایفه نوری اضافه کرد: کنسانتره سیب به دلیل داشتن پتاسیم، فیبرخوراکی، بتا کاروئن، ویتامین C، ویتامین‌های گروه B و ترکیبات گیاهی مانند پلی فنول‌ها و فلاونوئیدها، ماده‌ای مقوی برای بدن به شمار می‌رود و در درمان بسیاری از بیماری‌ها به‌خصوص بیماری‌های قلبی تأثیرگذار است.

وی متذکر شد: مطالعات علمی نشان می‌دهد که پلی فنول‌ها از اکسیدشدن و تجمع کلسترول با (LDL) در عروق جلوگیری می‌کند و موجب کاهش استرس در رگ‌های خونی و کاهش فشار خون می‌شود.

عضو هیئت علمی و رئیس حوزه دانش‌بنیان دانشگاه آزاد اسلامی مراغه درباره استفاده از گیاه استویا در تولید کنسانتره فراسودمند سیب یادآور شد: گیاه استویا محصولی کاملاً طبیعی است که به‌طور مستقیم از دل طبیعت و گیاهان گرفته شده و با آب و هوای این منطقه سازگاراست.

**شیرین‌کننده استویا جایگزین شکر و قند کالری‌زا

طایفه‌ نوری مطرح کرد: امروزه به طور وسیعی در صنایع محصولات قندی، شیرینی و شکلات، نوشابه‌های گازدار و سایر صنایعی که در پروسه خود به مقادیر زیاد از مواد قندی استفاده می‌کردند، شیرین‌کننده استویا، جایگزین شکر و قند کالری‌زا شده است.

وی افزود: استویا می‌تواند جایگزینی مناسب برای قند و شکر باشد و به دلیل اینکه فاقد کالری بوده برای افرادی که رژیم‌های کاهش وزن را دنبال می‌کنند، بسیار مفید است.

عضو هیئت علمی و رئیس حوزه دانش‌بنیان دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه متذکر شد: از این گیاه صدها سال است که برای شیرین کردن غذا و نوشیدنی‌ها در آمریکای جنوبی استفاده می‌شده است.

این استاد دانشگاه، سایر ویژگی‌های گیاه استویا را چنین برشمرد: استویا مقاوم در برابر حرارت است به‌طوری‌که در فرآیند پخت و پز تغییر نمی‌کند و رنگ آن تیره نمی‌شود.

ارائه ایده کنسانتره سیب فراسودمند با استفاده از گیاه استویا و سبوس برنج برای نخستین‌بار در جهان + جزئیات

طایفه نوری تأکید کرد: این گیاه اکنون به‌عنوان شیرین‌کننده شناخته شده و می‌توان از آن در نوشابه‌ها و نوشیدنی‌ها با شیرینی‌جات و شکلات‌ها، مربا، آدامس، سس‌ها، کچاپ و ماست استفاده کرد.

وی، سبوس برنج را منبع غنی از ویتامین D و یتامین E، منگنز و ... معرفی کرد و ادامه داد: سبوس برنج فرآورده جانبی حاصل از فرآیند آسیاب کردن برنج است که به‌دلیل کیفیت تغذیه‌ای آن مورد توجه است.

عضو هیئت علمی و رئیس حوزه دانش‌بنیان دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه توضیح داد: سبوس برنج منبع طبیعی از روغن کربوهیدرات‌ها، لیگنین ترکیبات فنلی پروتئین ـ آنزیم و ویتامین است؛ اما به طور عمده به مصرف خوراک دام می‌رسد.

طایفه نوری تشریح کرد: پژوهش‌هایی در زمینه استفاده از سبوس برنج در برخی نوشیدنی‌ها مانند آب انگور و پرتقال انجام شده و نتایج خوبی حاصل شده است، بنابراین فرآورده دانش‌بنیان حاصل از ترکیب این دو ماده در تهیه کنسانتره سیب فراسودمند می‌تواند دستاورد مهم علمی، بهداشتی، تغذیه‌ای و اقتصادی در منطقه آذربایجان به‌خصوص شهرستان مراغه که یکی از قطب‌های مهم تولید سیب است، باشد.

این محقق، بازار هدف این فناوری را داخلی و خارجی عنوان کرد و افزود: ایده تولید کنسانتره سیب فراسودمند با استفاده از گیاه استویا و سبوس برنج برای نخستین‌بار مطرح می‌شود و در صورت تحقق این ایده، علاوه بر ایجاد اشتغالزایی مستقیم و غیرمستقیم، صنایع تبدیلی متعدد دیگری نیز فعالیت خواهند کرد که در چرخه اقتصادی، پزشکی، حوزه سلامت و رونق کشاورزی تحول قابل توجهی رخ خواهد داد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب