دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

رئیس کنفدراسیون صادرات اتاق بازرگانی ایران: بیش از ارقام ارائه شده بودجه در چنته دولت نیست / مشوق‌ها و وجوه تعیین شده در محل خود هزینه شود

رئیس کنفدراسیون صادرات اتاق بازرگانی ایران درباره سهم تولید در بودجه سال 95 گفت: شاید ارقام ارائه شده کوچک باشد اما بیش از این در چنته دولت نیست.
کد خبر : 79484

محمد لاهوتی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه اقتصادی آنا اظهار کرد: با توجه به کاهش قیمت نفت، محدودیت‌های دولت در تامین بودجه و فشاری که از ناحیه یارانه‌ها به دولت وارد می‌شود به نوعی دولت در مضیقه مالی قرار دارد.


وی ادامه داد: زمانی که ما ارقام تخصیص داده شده در بودجه را نگاه می‌کنیم شاید خیلی به نظر بزرگ نرسد و در سطح تولید یا کمک‌ها و مشوق‌های صادراتی مورد نظر نباشد اما باید در نظر داشت که بیش از این در توان دولت نیست و در درآمدهای آن دیده نمی‌شود.


این عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه اعداد و ارقام اعلام‌شده در بودجه با مشکلات و سختی‌های پیچیده‌ای تعیین شده‌اند، افزود: این میزان بودجه تا حدی که امکان آن وجود داشته، تخصیص داده شده است اما به نظر من مهم‌تر از میزان بودجه تولید، حمایت‌ها و مشوق‌ها، هزینه شدن این مشوق‌ها و وجوه تعیین‌شده بودجه در محل خودش است که باید مورد توجه قرار گیرد.


وی اظهار کرد: شاهد هستیم که در دولت گذشته و حتی در این دولت نیز به دلیل فشار مالی که روی دولت‌ها وجود داشته، به اجبار برخی از مصوبه‌های بودجه را در محل دیگری خرج کردند به عنوان مثال یارانه‌های تولید که هیچ وقت به این بخش پرداخت نشد. سهمی که قرار بود از فروش اقلامی که یارانه آنها برداشته شده و قیمت‌های آنها آزادسازی شده بود، به تولید بازگردد در هیچ دولتی، چه دولت گذشته و چه این دولت به دلیل مشکلاتی که در کاهش قیمت نفت پیش آمد، ممکن نشد.


این فعال اقتصادی افزود: به نظر می‌رسد، این اعداد و ارقامی که در بودجه از طرف دولت پیشنهاد شده سقف توان دولت بوده است.


لاهوتی اظهار کرد: نکات مهم این است که این اعداد و ارقام عیناً در مجلس تصویب شود و همچنین این اعداد در جای خودش خرج شود. یعنی وسط سال شاهد نباشیم که دولت به دلیل تحقق نیافتن یک سری از درآمدهایش مجدداً مشوق‌های صادراتی و یا بودجه‌ای که در خدمت تولید قرار داده شده را در بخش‌های دیگر هزینه کند.


وی همچنین درباره میزان منابعی که از حذف برخی یارانه‌بگیرها به دست دولت میرسد و هزینه آن در بخش تولید، گفت: مجلس هم پیشنهاد هزینه این منابع را در بخش تولید داده است اما تجربه نشان داده که با حذف بخشی از یارانه‌ها باز هم کمکی به تولید صورت نمی‌گیرد.


لاهوتی ادامه داد: امیدواریم با تدبیر دولت و یاری و نظارت دقیق مجلس این بخش از یارانه‌ها در اختیار تولید قرار بگیرد چراکه امروز قیمت تمام شده یکی از مشکلات تولید و صادرات کشور است که دقیقاً در راستای اقتصاد مقاومتی صورت می‌گیرد.


وی خاطر نشان کرد: اگر ما نتوانیم قیمت‌های خود را رقابتی کنیم و قیمت تولید همچنان بالا باشد، تولید کشور منجر به صادرات نخواهد شد و در راستای اهداف امسال که اقدام و عمل در راستای اقتصاد مقاومتی است، قرار نمی‌گیرد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب