هزار میکروگرم در مترمربع غلظت گرد وغبار در بندرعباس/ امکان تکرار این شرایط با وزش باد شدید
علیرضا محوری در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا، با بیان این مطلب افزود: در روز 16 اسفندماه جاری گرد و غبار غلیظ در استان هرمزگان باعث شد تا مدارس این استان تعطیل شده و فاصله دید کم شود. میزان این گرد و غبار بر اساس اطلاعات به دست آمده از دستگاههای سنجش کیفیت هوا، 5 تا 7 برابر استاندارد یعنی هزار میکروگرم در مترمربع بود.
وی افزود: منشاء اصلی گرد و غبار ایجاد شده در هرمزگان بیشتر از سوی سیستان و بلوچستان و نواحی غربی کشور اعلام شد و ورود این آلاینده از قسمتهای شرقی کشور آسمان بندرعباس را تیره و تار کرد.
به گفته محوری در طول 24 ساعت غلظت ریزگردها در بندرعباس به وضعیت بحرانی رسیده و وارد محدوده خطرناک یعنی بالای 600 میکروگرم بر ثانیه شده است.
محوری یادآور شد: بر اساس آخرین اطلاعیه سازمان هواشناسی استان هرمزگان میزان غلظت آلایندهها امروز (دوشنبه) عدد 200 تا 250 میکروگرم بر مترمربع را نشان میدهد و تا فردا یعنی روز سه شنبه، وضعیت هوا بهبود خواهد یافت.
وی همچنین در خصوص وضعیت هوا در روزهای آینده و به خصوص ایام نوروز تاکید کرد: از آنجا که وضعیت تودههای هوا متغیر است نمیتوان پیشبینی صد در صد درستی برای طولانیمدت داشت؛ اما مطمئنا با وزش باد شدید از نواحی شمال، غرب و جنوب غرب دوباره غلظت آلایندهها در استان افزایش خواهد یافت.
رئیس اداره پایش محیط زیست استان هرمزگان همچنین به چشمههای گرد و غبار در این استان اشاره کرد و گفت: تودهها و چشمههای محلی درون استان از جمله اطراف بندرلنگه در غرب، منطقه قلعه قاضی، گچین، قسمت غربی استان سیستان و بلوچستان و جنوب کرمان نیز منشاء مهم گرد و غبار هستند که آلایندهها را وارد هرمزگان میکنند.
محوری خشکسالی در سالهای اخیر را علت تبدیل این مناطق به چشمههای گرد و غبار دانست و گفت: در 8 سال گذشته شدت بروز گرد و غبار افزایش یافته و علت آن هم تداوم خشکسالی در استان است.
رئیس اداره پایش محیط زیست استان هرمزگان تقویت سفرههای آب زیرزمینی در کنار کاشت نهال در استان هرمزگان و استانهای مجاور آن که دچار خشکسالی شدهاند را در کنار مالچپاشی از اقدامات موثر در کنترل گرد و غبار عنوان کرد و افزود: بهبود پوشش گیاهی در بسترهای خاکی میتواند روش موثری برای مقابله و کنترل ریزگردها باشد.
انتهای پیام/