بیانیه پایانی دوازدهمین کنگره انجمن جغرافیایی ایران در واحد نجفآباد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، دبیر اجرایی کنگره با بیان اینکه این کنگره در محورهای «جایگاه جغرافیا در آمایش سرزمین، ظرفیتهای جغرافیایی و برنامه ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی کشور، چالشهای جمعیتی و چشمانداز جغرافیای جمعیت ایران، مدیریت و برنامهریزی مناطق کلان شهری، ظرفیتهای گردشگری در تحقق اقتصاد مقاومتی، دیپلماسی فعال و مدیریت منطقهای آب و..... گفت: محورهای این کنگره به طور کامل تخصصی بود و محورهای عام وجود نداشت، تعداد مقالات دریافتی محدود بود ولی کیفیت مقالهها در سطحی بالا قرار داشت.
دکتر امیر گندمکار افزود: پس از فراخوان ارسال مقاله ۱۵۰ مقاله به دبیرخانه همایش ارسال شد که در نهایت ۱۰۵ مقاله مورد تایید قرار گرفت. از این تعداد مقاله تأیید شده ۲۰ عنوان مقاله به صورت سخنرانی و ۸۵ عنوان مقاله نیز به صورت پوستر در روز برگزاری همایش ارائه شد.
دبیر برگزاری دوازدهمین کنگره آمایش سرزمین در ایران گفت: این همایش با توجه به اهمیت و نقش آمایش سرزمین در برنامهریزیهای ملی و تاکید بر ضرورت تهیه برنامه ششم توسعه با رویکرد آمایشی، برگزار شد |
وی اظهار کرد: در مجموع بیش از ۴۵۰ نفر از استادان دانشگاهها و دانشجویان دکترای سراسر کشور برای شرکت در این همایش شرکت کردهاند.
دبیر برگزاری دوازدهمین کنگره آمایش سرزمین در ایران گفت: این همایش با توجه به اهمیت و نقش آمایش سرزمین در برنامهریزیهای ملی و تاکید بر ضرورت تهیه برنامه ششم توسعه با رویکرد آمایشی، برگزار شد.
گندمکار با توجه به اهداف برگزاری این همایش، گفت: این همایش با هدف ایجاد عزم و انسجام منطقهای در مسئولان، اندیشمندان و صاحبنظران و به منظور تبیین و تحکیم جایگاه آمایش سرزمین در نظام اداره کشور و نیز در راستاى دستیابى به اهداف سند چشم انداز ملى و اقتصاد مقاومتی تنظیم و رابطه برنامههاى میان مدت توسعه با آمایش برگزار شد.
این مراسم با حضور دکتر حسن کامران نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی و رئیس انجمن جغرافیایی ایران، دکتر محمد حسین رامشت عضو هیئت علمی دانشگاه اصفهان، دکتر عباس بخشنده نصرت استاد دانشگاه تهران، دکتر سید حسن مطیعی لنگرودی عضو هیئت علمی دانشگاه تهران، دکتر نصرالله مولایی نایب رئیس انجمن برنامه ریزی روستایی ایران، دکتر محمود احمدی از دانشگاه شهید بهشتی تهران، رئیس، معاونان و اساتید واحد نجف آباد برگزار شد و برگزارکنندگان همایش با تجلیل از عوامل اجرایی بیانیه اختتامییه کنگره از سویدکتر رامشت قرائت شد.
متن کامل این بیانیه که ۷ بند دارد، به شرح زیر است:
به نام خداوند حکیم
بیانه دوازدهمین کنگره انجمن جغرافیایی ایران
دانشگاه آزاد اسلامی نجف آباد اسفند ۱۳۹۳
دروازدهمین کنگره انجمن جغرافیایی ایران در اسفند ماه ۱۳۹۳ در سالن شهید چمران دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد با عنوان آمایش سرزمین، الگوی ایرانی – اسلامی پیشرفت با شرکت جمع کثیری از جغرافیدانان، استادان و دانشجویان گروههای جغرافیایی کشور برگزار و در طی نشستهای علمی موضوع آمایش ایران به بحث گذارده شد.
در پایان جغرافیدانان انجمن جغرافیایی ایران موارد زیر را به عنوان نتیجه برگزاری این کنگره به شرح زیر تهیه و در جلسه عمومی کنگره به تصویب رساندند.
۱- جغرافیدانان ایران اجرای بند یک از اصل ۱۱۰ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران را که مفاد سیاستهای کلی آمایش سرزمین در برمی گیرد و به تصویب مجمع تشخیص مصحلت نظام رسیده و از سوی مقام معظم رهبری ابلاغ شده است را خواستار شدند.
جغرافیدانان ایران اجرای بند یک از اصل ۱۱۰ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران را که مفاد سیاستهای کلی آمایش سرزمین در برمی گیرد و به تصویب مجمع تشخیص مصحلت نظام رسیده و از سوی مقام معظم رهبری ابلاغ شده است را خواستار شدند |
۲- برای نظام بخشیدن به فعالیت های علمی و سیاست گذاری آمایش کشور ضرورت ایجاد یک سیستم نظاممند در برنامه ریزی آمایش سرزمین را مورد تائید قرار دادند تا از فعالیتهای موازی در آمایش ممانعت به عمل آید.
۳- با توجه به اینکه در سیاستهای کلی ایران موضوع آمایش سرزمین، بحران زیست محیطی و بحران آب و گردشگری یک ضرورت تلقی شده لذا حذف برنامههای آموزشی وزارت علوم در حوزه علوم جغرافیایی به ویژه در برنامه ریزی شهری – برنامه ریزی روستایی –برنامه ریزی گردشگری – آمایش سرزمین – ژئومورفولوژی و اقلیم را امری شتاب زده تلقی کرده و مقرر شد مسئولان زیربط وزارت علوم تحقیقات و فن آوری در این موضوع تجدیدنظر جدی به عمل آوردند و بدون هماهنگی با انجمن جغرافیایی ایران از اینگونه اقدامات غیر علمی پرهیز کنند.
۴- با توجه به اینکه اداره کشور به صورت علمی مستلزم تربیت و ارتقا نیروهای کارآمد در سطوح مختلف آموزشی است، انجمن جغرافیایی ایران از وزیر علوم تحقیقات و فن آوری درخواست تصویب و ابلاغ و اجرای برنامههای تهیه شده در قلمرو جغرافیا (به ویژه دکترای گردشگری، دکترای جغرافیای پزشکی و دکترای آمایش سرزمین) که از سوی کمیته برنامه ریزی تدارک و تصویب شده را خواستار است.
۵- باتوجه به آنکه آمایش سرزمین یک دانش میان رشتهای (جغرافیا – علوم اجتماعی – اقتصاد) محسوب میشود، مشارکت و استفاده از دانش جغرافیا به عنوان یکی از رشتههای بنیادین در آمایش سرزمین توصیه شد.
۶- با توجه به اینکه تحقق اقتصاد مقاومتی در ایران به ویژه در حوزههای مختلف انرژی، محیط زیست، منابع آب، امنیت غذایی و... مستلزم شفاف سازی وظایف وزارت خانهها و سیستمهای اداری کشور است لذا انجمن جغرافیایی ایران از دولت تقاضای شفاف سازی وظایف دستگاهها به ویژه در برنامه ششم و هفتم را خواستار است.
۷- برای تدوین و اجرای سند توسعه استانی به وزارت کشور توصیه میشود تقسیمات کشوری را بر مبنای اصول آمایش سرزمین بازنگری کنند.
انتهای پیام/