دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
26 اسفند 1394 - 14:11
معاون ستاد حقوق بشر قوه‌قضائیه:

هیچ کس در ایران به خاطر داشتن عقیده‌ای خاص تحت تعقیب قرار نمی‌گیرد

معاون امور بین‌الملل ستاد حقوق بشر که به ژنو رفته است، وضعیت اقلیت‌ها و حقوق آنان در ایران را در سی و یکمین نشست شورای حقوق بشر تشریح کرد و گفت: کسی به خاطر داشتن عقیده مورد تعقیب قرار نمی‌گیرد، مگر اینکه عمل مجرمانه‌ای مرتکب شود.
کد خبر : 73273

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا به نقل از ستاد حقوق بشر قوه‌قضائیه، کاظم غریب‌آبادی که در راس هیئتی عازم ژنو شده است، در تشریح وضعیت اقلیت‌ها و حقوق آنان در ایران اظهار کرد: در جمهوری اسلامی ایران با جمعیتی حدود 78 میلیون نفر، 160 هزار اقلیت دینی به رسمیت شناخته شده شامل مسیحی، زرتشتی و یهودی زندگی می‌کنند که همانند سایر شهروندان مایه مباهات هستند.


به گفته وی افراد فِرق دیگر که تعداد آن ها محدود است نیز از حقوق شهروندی برخوردار هستند.


غریب‌آبادی با اشاره به اینکه اصل چهارم قانون اساسی رعایت حقوق شهروندی این افراد را مورد تاکید قرار داده است، افزود: قانون اساسی در 24 اصل به حقوق و آزادی های مشروع طبقات مختلف اجتماعی شامل گروه‌های زبانی، دینی، نژادی و قومی پرداخته است. این حقوق شامل آزادی در عمل به عقاید و برخورداری از حقوق فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و مدنی هستند.


معاون امور بین الملل ستاد حقوق بشر اضافه کرد: با انتخاب آقای روحانی به عنوان رئیس جمهوری اسلامی ایران، دستیار ویژه رئیس جمهور در امور اقوام و اقلیت‌ها نیز منصوب و سبب شد تا تعامل و ارتباط مسئولین عالی نظام با اقلیت‌ها گسترش قابل ملاحظه ای یابد.


وی با بیان اینکه اصل سیزدهم قانون اساسی بر آزادی انجام مراسم مذهبی و تعلیمات دینی اقلیت‌های دینی تاکید کرده است، گفت: سرانه فضای دینی اقلیت‌های دینی حدود دو برابر مسلمانان است. مسیحیان دارای 250 کلیسا، یهودیان 16 کنیسه و زرتشتیان 78 عبادتگاه هستند.


غریب آبادی با اشاره به اصل بیست و ششم قانون اساسی که بر آزادی تشکیل احزاب و جمعیت‌ها از جمله برای اقلیت‌های دینی تصریح دارد، افزود: در ایران 58 تشکل اقلیت‌های دینی و همچنین بیش از 80 سازمان مردم نهاد و موسسه پژوهشی با موضوع شناخت ادیان الهی و احترام به آن‌ها فعالیت می‌کنند که درجهت همبستگی ملی، سالانه مبالغی کمک مالی به فعالیت‌های اقلیت‌های دینی نیز اختصاص داده می‌شود.


رئیس هیات ایرانی تاکید کرد: اقلیت‌های دینی در راستای آگاهی جامعه و هم کیشان خود، دارای بیش از 20 نشریه و 5 انتشارات هستند که در یک دهه اخیر 500 عنوان کتاب توسط این انتشارات چاپ و منتشر شده است.


غریب‌آبادی با تاکید بر اینکه طبق قانون اساسی اقلیت‌های دینی ضمن برخورداری از حق آموزش، می‌توانند به طور آزادانه تعلیمات دینی خود را فراگرفته و آموزش دهند و در مطبوعات، رسانه‌ها و مدارس از زبان محلی و قومی خود بهره‌مند شوند، تصریح کرد: اقلیت‌های دینی در ایران علاوه بر امکان تحصیل در مدارس عادی، دارای مدارس خاص خود نیز هستند و در حال حاضر، 93 مدرسه مربوط به اقلیت‌های دینی مشغول فعالیتند.


معاون امور بین الملل ستاد حقوق بشر با اشاره به انتخابات اخیر برگزار شده در کشورمان، گفت: در جمهوری اسلامی ایران تقریبا هر 270 هزار نفر یک کرسی در پارلمان دارند در حالی که این رقم برای اقلیت‌های دینی به 30 هزار نفر می رسد. از 290 نماینده مجلس، همواره 5 کرسی به اقلیت‌های یادشده اختصاص دارد که مجموع آراء آن ها 19689 رای است این در حالی است که بالاترین رای یک نماینده در انتخابات اخیر پارلمانی یک میلیون و 608 هزار و 928 رای بوده است. با این وجود، هر نماینده در مجلس یک رای دارد و می‌تواند در تمامی مسائل اظهارنظر کند. این راه، یکی از ترتیبات حفظ حقوق و تضمین مشارکت سیاسی اقلیت‌ها محسوب می شود که به اصطلاح "کرسی‌های تضمین شده" خوانده می‌شود. نمایندگان اقلیت های دینی علاوه بر پارلمان، در شوراهای شهر و روستا نیز حضور دارند.


غریب آبادی در پایان تصریح کرد: اقلیت‌های دینی از حقوق یکسان شهروندی برخوردار بوده و در احوال شخصیه، تابع قواعد و عادات مسلمه و متداوله مذاهب خود هستند و دادرسی عادلانه نیز بدون درنظر گرفتن نژاد، مذهب، جنسیت و قومیت و با رعایت انصاف و بی‌طرفی در قانون اساسی، قانون آیین دادرسی کیفری و سایر قوانین مربوطه مورد توجه قرار گرفته است. هیچکس در جمهوری اسلامی ایران به صرف داشتن عقیده‌ای خاص تحت تعقیب قرار نمی‌گیرد مگر اینکه عمل مجرمانه‌ای را مرتکب شده باشد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب