معاون شهردار تهران خبرداد؛ افزایش چند برابری درآمدهای پایدار شهرداری تهران/تهرانیها روزانه 7هزار تن زباله تولید میکنند
به گزارش آنا به نقل از روابط عمومی و امور بین الملل معاونت خدمات شهری شهرداری تهران،مجتبی عبدالهی در برنامه تلویزیونی «شهران» با موضوع بررسی اقتصاد شهر در کلانشهرها که از شبکه 5 سیما پخش شد،افزود:ساخت یک کیلومتر تونل مترو علاوه بر تجهیزات و واگن های مربوطه نزدیک به 250 میلیارد تومان هزینه در بر دارد.حال فرض کنید که شهرداری تهران سالیانه بیش از 30 کیلومتر تونل حفاری می کند که به طور قطع هزینه و اعتبارات سنگینی را می طلبد.
وی در پاسخ به سوال مجری برنامه که چگونه از یک طرف اقتصاد مقاومتی را در حوزه مدیریت درآمدی تعریف کردید و از طرفی از درآمدهای 10 درصد پایدار را به 40 درصد رساندید که عدد قابل توجهی است،اذعان داشت:در بحث اقتصاد شهری و در کنار آن اقتصاد مقاومتی که موضوع بسیار حائز اهمیتی است می توان به بحث انرژی های پاک یا انرژی های نو ، تولید برق از سوزندان زباله، تولید برق از پنل های خورشید، تولید برق به روش هاضم، تولید برق از استحصال گاز متان و... این موارد را تماما می توان در راستای اقتصاد شهری و اقتصاد مقاومتی در شهرداری تهران تعریف کرد.
عبدالهی در ادامه افزود:ما از سوزاندن زباله انرژی برق تولید می کنیم و انرژی برق در مدار مصرف کشور و شهر قرار می گیرد و از این طریق درآمدزایی می کنیم و از طرفی در این چرخه ضمن تبدیل زباله به برق،زباله ها دیگر دفن نمی شود و زمانی که زباله ای دفن نشود، یعنی صرفه جویی.
وی تاکید کرد:زمانی که از زباله برق تولید می شود،بنابراین دیگر سوخت های فسیلی مورد مصرف قرار نمی گیرد و ما مجبور نمی شویم که سوخت های فسیلی یا سوخت را بصورت خام بفروشیم و یا به تعبیری خام فروشی نمی کنیم، بلکه ما از خود سوخت؛ فرآورده های دیگری را بدست می آوریم و بستر را برای سایر حوزه های تخصصی دیگر آماده کنیم و بدین ترتیب می توانیم درآمدهای دیگری از حوزه های مختلف بدست آوریم.
تولید 7هزار تن زباله در 24 ساعت از سوی تهرانیها
عبدالهی در پاسخ به سوال مجری در خصوص این که در حال حاضر بیشترین زباله ها را در کشور تهرانی تولید می کنند، گفت:در حال حاضر در تهران بیش از 7هزار تن زباله در 24 ساعت تولید می شود.
وی در خصوص فعالیت کارخانه زباله سوز گفت:کارخانه زباله سوز در آرادکوه واقع شده است که روزانه و در 24 ساعت 200 تن زباله ریجکت(تفکیک شده) را می سوزاند که از این 200تن، 3 مگاوات برق تولید می شود.
عبدالهی با توضیح این که هر یک مگاوات برق 10 هزار لامپ 100 واتی است گفت:بدین معنا که با 3مگاوات برق، 30 هزار لامپ 100 واتی روشن می شود، یعنی می توان شهر کوچکی را پوشش داد.
وی با بیان این که درصدد هستیم زباله سوزهای 1600 تنی ایجاد کنیم و در حال جمع بندی برای ایجاد 2 کارخانه 1600 تنی زباله سوز هستیم ،خاطرنشان کرد: زباله سوز 1600 تنی قابلیت تولید حدود 60 مگاوات برق را دارد که با این میزان می توان برق یک شهر را تامین کرد و این یعنی کمک به اقتصاد یک شهر.
عرضه میوه دستچین در 200 نقطه شهر تهران
وی ادامه داد:بیش از 2000 واحد عرضه میوه و تره بار در سطح شهر تهران وجود دارد و اخیرا در بیش از 200 نقطه شهر تهران به عرضه و فروش میوه دستچین می پردازیم که قیمتش 10 الی 15 درصد از میزان فلهای، گرانتر است اما نسبت به بازار و فروشگاه های بیرون از میادین 40 تا 50 درصد کاهش هزینه دارد.
عبدالهی به استقبال بسیار خوب شهروندان از میادین میوه و تره بار اشاره داشت و گفت:7درصد مکان های عرصه میوه جات و صیفی جات در سطح شهر تهران در اختیارمان است در صورتیکه تقریبا سهم 40 تا 45 درصدی بازار مصرف شهروندان در تهران را در اختیار داریم.
کاشت 4 میلیون لاله در نقاط مختلف شهر تهران
وی با اشاره به این که بیش از 4 میلیون لاله در نقاط مختلف شهر کاشته شده است، گفت:این اقدام به طور ویژه در محله هرندی انجام شده است و انشالله این محله به یکی از محلات زیبای تهران تبدیل خواهد شد.
عبدالهی در بخش دیگری از سخنان خود به کاشت و توزیع درخت در سطح شهر و منازل شهروندان، جانمایی محل اسکان نوروزی ،برپایی تورهای تهرانگردی و... اشاره داشت و اذعان کرد:امسال خدمات بسیار خوبی را به شهروندان تهرانی و میهمانان نوروزی که از اقصی نقاط کشور به تهران می آینده می دهیم.
وی به آماده باش کامل نیروهای آتش نشان در چهارشنبه پایان سال پرداخت و گفت:روز چهارشنبه سوری بسیار مهم و حائز اهمیت است؛ اما متاسفانه ما شاهد حوادثی در سطح شهر تهران هستیم و امیدواریم شهروندان به این موضوع مهم توجه ویژه داشته باشند.
نگهداشت شهر با 31 هزار کارگر فضای سبز و رفت و روب
عبدالهی در پایان سخنان خود در پاسخ به سوال مجری برنامه «شهران» در خصوص تعداد کارگران خدمات شهری در شهر تهران، گفت:16هزار رفتگر و 15 هزار نیروی کارگری فضای سبز و در مجموع بیش از 31 هزار کارگر برای نگهداری فضای سبز و رفت و روب شهر تهران تلاش می کنند.
انتهای پیام/