پیشبینی حضور 10 میلیون زائر در مناطق عملیاتی دفاع مقدس تا سال 1404
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، سردار بهمن کارگر رئیس ستاد مرکزی راهیان نور کشور در مراسم دیدار مسئولان و دستاندرکاران ستاد مرکزی راهیان نور با رئیس جمهوری با بیان اینکه راهیان نور قدمتی ۳۰ ساله دارد، گفت: پس از فتح خرمشهر در عملیات بیتالمقدس، با اعزام محدود مسئولان و خانواده شهدا به مناطق دفاع مقدس، راهیان نور آغاز شد.
رئیس ستاد مرکزی راهیاننور با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب تاکنون ۹ بار در یادمانهای دفاع مقدس در جنوب و غرب کشور حضور یافتهاند، گفت: ایشان در حفظ یاد شهدای والامقام و حماسه آفرینی رزمندگان در ۸ سال دفاع مقدس و جلوگیری از فراموشی و تحریف این گنجینه تاکید کردهاند.
کارگر تصریح کرد: این تاکیدات موجب تشکیل ستاد مرکزی و سازماندهی ۸ قرارگاه در سطح ملی به منظور سیاست گذاری، هدایت، هماهنگی و اعزام کاروانهای مردمی در قالب راهیان نور به یادمانهای دفاع مقدس شد.
رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس با بیان اینکه در سال ۸۴، ۴۰۰ هزار نفر از یادمانهای دفاع مقدس در استان خوزستان بازدید کردند، گفت: امروز حدود ۴ میلیون نفر در طول سال و در ۷ استان جنوب غربی و شمال غربی کشور از مناطق عملیاتی دفاع مقدس بازدید به عمل آوردهاند.
با تامین و ایجاد زیرساختهای لازم در ۵۰ نقطه یادمانی در استانهای خوزستان، ایلام، کرمانشاه، کردستان، آذربایجان غربی و جزایر استانهای بوشهر و هرمزگان پیش بینی میشود تعداد زائران در سال ۱۴۰۴ به ۱۰ میلیون نفر برسد. |
ردار کارگر بیان کرد: حدود ۵۰ درصد از این زائران با ماشین شخصی به این مناطق سفر کردهاند.
رئیس ستاد راهیان نور کشور در ادامه با اشاره به حضور بازدید کنندگان از ۳۰ کشور جهان گفت: این حضور حاکی از موفقیت در صدور انقلاب اسلامی و فرهنگ دفاع مقدس است.
کارگر گفت: انشاالله با تامین و ایجاد زیرساختهای لازم در ۵۰ نقطه یادمانی در استانهای خوزستان، ایلام، کرمانشاه، کردستان، آذربایجان غربی و جزایر استانهای بوشهر و هرمزگان پیش بینی میشود تعداد زائران در سال ۱۴۰۴ به ۱۰ میلیون نفر برسد.
رئیس ستاد مرکزی راهیان نور اظهار کرد: این ستاد با تشکیل قرارگاههای سپاه، بسیج، ارتش، نیروی انتظامی، هلال احمر، حوزههای علمیه کشور، صدا و سیما، جهاد سازندگی و بسیج دانش آموزی و دانشجویی توانست شبکه خادمان افتخاری را با ۲۳ هزار نفر، شبکه راویان رزمنده با ۱۶ هزار راوی و شبکه مبلغان را با ۱۳ هزار مبلغ ایجاد کند.
سردار کارگر با بیان اینکه این فعالیتها فارغ از هرگونه گرایش حزبی و سیاسی، دینی و مذهبی به منظور ترویج فرهنگ، ایثار و شهادت صورت میگیرد گفت: فعالیت ستاد مرکزی راهیان نور به منظور ترویج سبک زندگی اسلامی، معرفی الگوهای اقتصاد مقاومتی، تکلیف مداری و ولایت پذیری، تربیت کادر آینده انقلاب اسلامی، تقویت روحیه استکبار ستیزی و حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس است.
کارگر تحکیم و افزایش علاقه و ارتباط مردم استانهای مرزی به نظام و انقلاب را از دیگر اهداف راهیان نور دانست و گفت: اعزام گروههای جهادی جهت ارائه خدمات رایگان عمرانی، فرهنگی، درمانی و تبلیغی و کمک به اقتصاد مردم این منطقه و تامین معیشت، از طریق ایجاد بازارچههای سنتی و مرزی در سرفصل فعالیتهای این ستاد است.
رئیس ستاد مرکزی راهیان نور کشور خاطرنشان کرد: در حال حاضر و بر اساس آمار سالانه یک میلیون دانش آموز و ۲۰۰ هزار دانشجو در مناطق یادمانی دفاع مقدس حضور مییابند. همچنین ۷۷ درصد کل زائران راهیان نور کشور را جوانان و ۶۷ درصد را افرادی با تحصیلات دانشگاهی و حوزوی تشکیل میدهند که در نوع خود بینظیر بوده و فرصتی برای تربیت کادر مدیریتی و انقلابی آینده نظام به شمار میرود.
کارگر در ادامه با اشاره به حضور حسام الدین آشنا به عنوان نماینده تام الاختیار رئیس جمهوری در ستاد مرکزی راهیان نور کشور گفت: شورای هماهنگی دستگاههای اجرایی، شورای سیاست گذاری و کمیتههای تخصصی دوازده گانه حرکت فرهنگی خود را در این ستاد انجام داده و روز به روز در حال رویش و زایش کمی و کیفی هستند.
وی تصریح کرد: در چشم انداز سال ۱۴۰۴ راهیان نور کشور، تدوین سند ملی راهیان نور، تدوین نقشه راه دستگاههای کشوری و لشکری و راهاندازی ستاد هماهنگی و پشتیبانی راهیان نور در استانها، تدوین سیر تشرف و زیارت با معرفت، فعالسازی موسسات مردم نهاد و تشکیل دفاتر کارگذاری راهیان نور، قرار گرفتن راهیان نور در سبد مسافرت سالانه مردم، حمایت از پژوهشها، پایاننامهها و رسالههای دانشجویی، تدوین برنامه آموزشی تربیت راویان، مبلغان و خادمین راهیان نور، تهیه شناسنامه برای یادمانها و عملیات دفاع مقدس، تهیه طرحهای جامع یادمانهای دفاع مقدس و ایجاد یادمانهای خوداتکا، گسترش خدمات ریلی و جادهای مناسب در حال طراحی و پیش بینی است.
رئیس بنیاد حفظ آثار و ارزشهای دفاع مقدس در ادامه به موانع پیش رو در حوزه راهیان نور اشاره کرد و از رئیس جمهوری خواست تا با مساعدت هیئت وزیران و وزرا، این موانع برطرف شود.
قرار نداشتن موضوع راهیان نور در سرفصل فعالیتهای فرهنگی، عمرانی، خدماتی، درمانی وزارت خانهها و سازمانهای دولتی را موجب ابهام آفرینی است |
وی کمبود زیرساختهای عمرانی، رفاهی، خدماتی، اسکان، درمان در یادمانها و مسیرهای منتهی به آن در استانهای عملیاتی را نخستین مانع پیش رو دانست و گفت: نیاز به افزایش اعتبارات عمرانی ردیف فوق به نحوی است که تا پایان برنامه ۵ سال ششم یادمانهای خود اتکا با امکان پذیرش زائران راهیان نور آماده بهره برداری شود.
کارگر قرار نداشتن موضوع راهیان نور در سرفصل فعالیتهای فرهنگی، عمرانی، خدماتی، درمانی وزارت خانهها و سازمانهای دولتی را موجب ابهام آفرینی دانست و تاکید کرد: این موضوع موجب ابهام آنان در ارائه خدمات با حفظ وظایف ذاتیشان شده است.
رئیس ستاد مرکزی راهیان نور هم چنین پیش بینی نکردن اعتبارات مربوط در ردیف دستگاههای دولتی در لایحه بودجه و کمبود شدید اعتبارات هزینهای در ردیف مستقل راهیان نور کشور در حمایت از اعزام کاروانهای راهیان نور از دیگر موانع پیش رو دانست.
کارگر در پایان با تشکر از رئیس جمهوری به لحاظ توجه خاص و حضور در جمع خانواده معظم شهدا و جانبازان از وی برای حضور در مناطق عملیاتی دفاع مقدس دعوت کرد.
انتهای پیام/