دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
25 تير 1401 - 13:32

انعقاد تفاهم‌نامه مشارکت بین دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان و شهرداری اصفهان/ سرای نوآوری هوشمند شهری توسعه می‌یابد

تفاهم‌نامه مشارکت در توسعه و بهره‌برداری از سرای نوآوری فناوری اطلاعات و هوشمندسازی شهری بین دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان و شهرداری اصفهان به امضا رسید.
کد خبر : 669400
طهرانچی

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، نشست امضای تفاهم‌نامه مشارکت در توسعه و بهره‌برداری از سرای نوآوری فناوری اطلاعات و هوشمندسازی شهری، بین دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان و شهرداری اصفهان با حضور دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، شهردار و اعضای شورای شهر اصفهان برگزار شد.



دکتر طهرانچی در این نشست، با بیان اینکه نظام آموزشی کشور به دلیل آنکه درگیر واردات رویه از زیست‌بوم‌های دیگر است، کارآمدی لازم را نداشته، گفت: دانشگاه‌های ما تاکنون آنچه که باید و شاید، نتوانسته‌اند در نظام آموزشی کشور کارآمد ظاهر شوند چرا که دچار بروکراسی غالب و الگوبرادری از نظام سیصدساله غرب هستند. این در حالی است که دانشگاه آزاد اسلامی در دوره جدید تلاش کرده از مفاهیم بومی و ملی استفاده کند.


وی ادامه داد: از آنجا که خاستگاه دانشگاه آزاد اسلامی بومی و مردمی است، در خلق مفاهیم حوزه فناوری و نوآوری موفق و پیشتاز بوده است. به عنوان نمونه؛ واژه پارک علم و فناوری که در کشور ما مورد استفاده قرار گرفته، مفهومی بومی نیست و پارک به معنای محل استراحت بوده اما ما در دانشگاه آزاد اسلامی از مفاهیم بازار، سرا و تیمچه که دارای فرهنگ و پیشینه تاریخی است، استفاده کرده‌ایم چرا که در مفهوم بازار فقط خرید و فروش مطرح نیست؛ بلکه در بازار خلق فناوری، تولید و ارائه محصول وجود دارد. سراهای نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان سراهای تخصصی و متصل به زیست بوم کشور ایجاد و راه‌اندازی شد و در توسعه آنها تلاش کردیم با نهادهای درون کشور این سراها را به اشتراک گذاریم.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی به همکاری این دانشگاه با بخش‌های مختلف اقتصادی، صنعتی و تجاری کشور اشاره کرد و گفت: یکی از همکاری‌های موفق دانشگاه آزاد اسلامی با اتاق بازرگانی اصفهان بود که منجر به پیاده‌سازی طرح پویش اشتغال دانشجویان شد و امروز از آن به عنوان یک طرح ملی یاد می‌شود که آغاز آن از اصفهان کلید خورد.


دکتر طهرانچی خاطرنشان کرد: اکنون در قالب طرح پویش دانشگاه آزاد اسلامی، ۲۵۰۰ دانشجو همزمان در آموزش و اشتغال فعالیت دارند. جوان در این طرح، از روز اول همراه با صنعت برای یک دوره چهارساله آموزش می‌بیند و تربیت می‌شود.


وی با اشاره به برگزاری نشست امضای تفاهم‌نامه مشارکت در توسعه و بهره‌برداری از سرای نوآوری فناوری اطلاعات و هوشمندسازی شهری در محله خانه مشروطه اصفهان، ابراز امیدواری کرد امضای این تفاهم‌نامه منجر به همکاری‌های سازنده دانشگاه آزاد اسلامی با شهرداری اصفهان در حوزه خدمات شهری شود.


دکتر طهرانچی با بیان اینکه حل مسئله از درک مسئله سرچشمه می‌گیرد، تصریح کرد: واقعیت این است که نظام علمی ما به درستی درک مسئله نکرده است و اگر درک درستی از مسائل نداشته باشیم، پژوهش‌ها اثرگذار و کارآمد نخواهد بود. به همین دلیل است که برای ارتقای دانش شهری، دانشگاه باید در کنار شهرداری قرار گیرد. سراهای نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی محلی برای تعامل و درک مسئله بین دانشگاه و نهادهای شهری است. برای درک مسئله و حل مسئله نیازمند بسترهای تعاملی هستیم که در آن دانشگاه، اعضای هیأت علمی و دانشجویان درک مسئله کنند و استاد و دانشجو با درک مسائل، نسخه‌های لازم برای حل آنها را ارائه دهند چرا که نمی‌توان در اتاق‌های دربسته و پای تخته کلاس به حل مسئله رسید.


وی با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی یک دانشگاه گسترده مردمی است که با دانشگاه‌های نخبگانی متفاوت است، گفت: اراده دانشگاه آزاد اسلامی فکر کردن و اندیشیدن برای ارتقای جامعه است؛ چرا که بقای ما در اتصال به جامعه است. از این رو باید در واکنش به مسائل، به سرعت پاسخ دهد.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: در قالب طرح پایش، ۱۰۰ هزار پایانه‌نامه و رساله دکتری به صورت شبکه‌ای به حل مسائل کشور می‌پردازد. از این رو با تفاهم‌نامه‌ای که امروز بین دانشگاه آزاد اسلامی و شهرداری اصفهان به امضا می‌رسد، اصفهان یک نقطه از شبکه دانشگاه آزاد اسلامی است و از این طریق شهرداری اصفهان به بدنه بزرگ دانشگاه آزاد اسلامی متصل می‌شود و می‌تواند مسائل خود را در شبکه گسترده دانشگاه آزاد اسلامی به اشتراک بگذارد. به عنوان نمونه؛ در همکاری ذوب آن اصفهان با دانشگاه آزاد اسلامی تاکنون ۵۵۰ زمینه پژوهشی و موضوع احصاء شده و در حال حاضر ۷۰ رساله به این موضوع می‌پردازد.


دکتر طهرانچی ادامه داد: سراهای نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی نیز فقط محل فناوری و محصولات خاص فناوری نیستند، بلکه بستر تعاملی دوطرفه است که می‌تواند ظرفیت و دارایی علمی، پژوهشی و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی را در اختیار مجموعه‌های مختلف قرار دهد.


وی در پایان خاطرنشان کرد: دانشگاه آزاد اسلامی بسیار خوشحال است که خود را در کنار مردم و نهادهای شهری می‌بیند و شهرداری نیز یکی از نهادهای مهم هر شهر است. دانشگاه آزاد اسلامی امروز به عنوان نظام چابک حل مسئله فکر می‌کند و با توجه به اینکه درگیر نظام بروکراسی نیست، می‌تواند پاسخ سریع به مسائل بدهد.


در پایان این جلسه، تفاهم‌نامه مشارکت در توسعه و بهره‌برداری از سرای نوآوری فناوری اطلاعات و هوشمندسازی شهری، به امضای پیام نجفی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان و علی قاسم‌زاده شهردار اصفهان رسید.


انتهای پیام/4040/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب