وضعیت کشور در زمینه تجهیزات کنترل آسیبهای شیمیایی مطلوب نیست
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، سردار غلامرضا جلالی در برنامه ششمین همایش ملی پدافند شیمیایی که پیش از ظهر امروز باغ موزه دفاع مقدس برگزار شد، اظهار کرد: همزمانی این همایش با سالروز حمله شیمیایی به سردشت پیام مهمی دارد و باید نکات مهم در این زمینه بیان شود. همه دنیا میداند سلاح شیمیایی را چه کسانی تولید و بر علیه مردم استفاده کردند.
وی افزود: امپراتوری رسانهای غرب تمام ابعاد و زوایای جنایت سردشت را خفه کرد. آلمانیهای سلاحهای شیمیایی را تولید و اختیار صدام قرار دادند. کسانی که امروز مدعی نجات جان حیوانات و حمایت میکنند عامل جنایت علیه مردم ایران هستند. ظاهرسازی که رسانهها از فعالیتهای انسان دوستانه کردند باید توسط همایشهای مشابه همایش ملی پدافند غیرعامل از بین برود.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل بیان کرد: تا کنون کنوانسیون منع استفاده از سلاح شیمیایی نتوانسته مانع بهکارگیری این سلاحها شود و امروز شاهد جنبههای جدیدی از جنگهای شیمیایی هستیم. وقتی به زیرساخت هستهای ایران حمله سایبری میشود و ممکن بود به نشت هستهای منجر شود و جان میلیونها انسان را به خطر میاندازد از سوی اروپاییها عملی افتخارآمیز تلقی میشود.
جلالی عنوان کرد: امروز حملههای شیمیایی با ابزارهای سایبری انجام میشود. اروپاییها و آمریکاییها فراموش نکنند که این گونه جنگها برای خود آنها نیز روی دهد. طبق قوانین بینالمللی هرگونه حمله سایبری ممنوع است و صاحبان قدرت در جهان باید مانع تولید سلاحهای شیمیایی شوند.
وی خاطرنشان کرد: ایران در زمینه صنعت شیمیایی در چند دهه گذشته پیشرفت خوبی داشته و یکی از نقاط قوت اقتصادی کشور است. البته چنین توسعهای ایمن و بیخطر نیست. وقتی میخواهیم با فرایند شیمیایی کار کنیم باید ایمنی در اولویت باشد ولی مشاهده میکنیم که در حوادث شیمیایی به نکات ایمنی توجه نمیشود و باید حداکثر مسائل ایمنی را در نظر بگیریم.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل ادامه داد: در حوزه صنعت شیمیایی به حوزه امنیتی نیز باید توجه شود زیرا با استفاده از مواد کاربردی در این صنعت میتواند سلاحهای خطرناکی تولید کرد و لایه اخر در این حوزه پدافند شیمیایی است که یادآوری میکند باید نظام ایمنی مستحکمی برای صنعت شیمیایی در نظر گرفت. در صنایع مختلفی سازمانهای مختلفی بر ایمنی توجه میکنند ولی در صنعت هستهای و به طور ویژه در حوزه شیمیایی این صنعت هیچ گونه نظارتی بر مسائلی ایمنی نمیشود. اگر قرار باید زیرساختهای صنعت هستهای را ارتقا دهیم باید به مسائل امنیتی توجه شود. سازمان پدافند غیرعامل پژوهشهای زیادی در زمینه ایجاد نظام ایمنی پدافند هستهای انجام داده است و سند آن نیز تنظیم و به تصویب رسیده است.
جلالی ادامه داد: در زیرساختهای دارای ظرفیت خطر باید پیشبینیهای لازم برای جنبههای امنیتی و پدافندی صورت گیرد. سازمان پدافند غیرعامل پدافند شیمیایی را از لایه پیوست به ذات طرح آورده است و مجریان پروژههای کلان باید لایههای ایمنی را به صورت دقیق اجرا کنند. مجلس باید موضوع ساماندهی مراکز پرخطر شیمیایی را در اولویت قرار دهد.
انتهای پیام/۴۱۴۴
انتهای پیام/