دستگاه اندازهگیری رسانایی مصالح ساختمانی چه کارایی دارد؟
گروه استانهای خبرگزاری آنا؛ نهمین جشنواره علمی، پژوهشی و فناوری فرهیختگان همزمان با اختتامیه نمایشگاه رویداد ملی «عصر امید» با معرفی و تجلیل از برگزیدگان جشنواره با حضور دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، حجتالاسلام والمسلمین مصطفی رستمی رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، معاونان و مدیران دانشگاه آزاد اسلامی و... به کار خود پایان داد.
دستگاه اندازهگیری رسانایی یا مقاومت حرارتی مصالح ساختمانی از دانشگاه آزاد اسلامی واحد سمنان در نهمین جشنواره فرهیختگان بهعنوان اختراع برتر معرفی شد. این اختراع مشارکتی برگرفته از ایده اسماعیل ساداتی دانشجویی مقطع دکتری دانشگاه آزاد اسلامی واحد سمنان و مالکیت فکری تیم سه نفره متشکل از اسماعیل ساداتی، نادر رهبر و هادی کارگر شریفآباد بوده که در جشنواره فرهیختگان عنوان اختراع برتر را به خود اختصاص داد.
بیشتر بخوانید:
اختراعی که ضایعات ساختوساز را کاهش میدهد
نقش داوری در کاهش ورودی پروندهها به دستگاه قضائی
فعالیت مرکز تحقیقات کارآفرینی، ایدهپردازی و تجاریسازی در ۴ گروه
انجمنهای علمی در زمره کمتوجهترین نهادهای دانشجویی هستند
نادر رهبر عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی و یکی از مخترعان طرح مشارکتی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری آنا چگونگی شکلگیری این ایده و اختراع دستگاه اندازهگیری رسانایی مصالح ساختمانی را تشریح و بیان کرد: مسئله هدررفت انرژی و ضرورت اجرایی شدن قوانین و مقررات ساختمان بهمنظور جلوگیری از اتلاف انرژی همواره جزء دغدغههای جامعه مهندسان بوده است.
به گفته پژوهشگر دانشگاه آزاد اسلامی واحد سمنان، یکی از چالشهای اساسی کشور که کماکان پابرجاست، معضل اتلاف انرژی و قطعی برق و گاز بوده که در برخی فصول سرد و همراه با برودت هوا، مشکل به اوج خود میرسد و برای این مسئله برنامهریزی خاصی نشده است.
وی با تأکید بر ضرورت اجرایی شدن قوانین و مقررات مربوط به ساخت ساختمان اضافه کرد: این قوانین تصویبشده و قابل اجرا بوده است؛ اما الزامآور نیست. به همین دلیل شاهد هستیم که حدود ۴۰ تا ۵۰ درصد از مصارف انرژی و برق مصروف منازل مسکونی بوده؛ اما برای این موضوع تدبیری نشده است.
رهبر بیان کرد: با توجه به این چالش و توجه به اصلی که هرچه رسانایی کمتر باشد، مصرف انرژی تقلیل مییابد بر آن شدیم تا دستگاهی با تکنولوژی جدید اختراع کنیم که مقاومت مصالح ساختمانی را بسنجد و همراه ناظر و در خودرو با اتصال به برق رسانایی و یا مقاومت حرارتی مصالح ساختمانی با آن قابل ارزیابی و اندازهگیری باشد.
این مخترع ادامه داد: شکلگیری ایده دستگاه اندازهگیری رسانایی مصالح ساختمانی، حاصل تجربیات و چکیده مطالعات پیشین در دانشگاه بود که برگرفته از ایده دکتری اسماعیل ساداتی به بار نشست و اختراع ثبت شد و با گذشتن از فیلتر تأییدیه علمی اختراعی منحصر و کاربردی است و قابلیت صنعتی شدن دارد؛ اما از آنجایی که وظیفه دانشگاه تولید علم بوده نمیتواند در تولید محصول نقشآفرین باشد.
به گزارش آنا، دانشگاه آزاد اسلامی واحد سمنان در نهمین جشنواره فرهیختگان با چهار جایزه ازجمله اختراع برتر، مرکز تحقیقات برتر و هیئت اندیشهورز برتر در جشنواره فرهیختگان دانشگاه آزاد اسلامی خوش درخشید و در آیینی از برگزیدگان تجلیل شد.
داود بهشتیزاده دانشآموخته ممتاز کارشناسی ارشد مهندسی و مدیریت ساخت دانشگاه آزاد اسلامی واحد بناب هم در مراسم اختتامیه نهمین جشنواره علمی، پژوهشی و فناوری فرهیختگان و نمایشگاه رویداد ملی «عصر امید» که ۱۱ خرداد ۱۴۰۱ با معرفی و تجلیل از برگزیدگان این جشنواره برگزار شد با ارائه اختراع «طراحی و ساخت بتن بازیافتی فوق سبک مقاومت بالا با استفاده از نانوتکنولوژی» موفق به کسب رتبه نخست و عنوان دیگر اختراع برتر نهمین جشنواره فرهیختگان شد.
انتهای پیام/۴۱۲۱/۴۰۶۲/
انتهای پیام/