موشک فرا قارهای سارمات برگ برنده روسیه در تقابل با ناتو/ ابرسلاح روسیه حمله سریع جهانی آمریکا را به چالش میکشد
به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، اواخر ماه گذشته میلادی بود که روسیه اعلام کرد ابرسلاح خود یعنی موشکهای بالستیک سارمات آر. اس-۲۸ با قابلیت حمل دستکم ۱۰ کلاهک سنگین هستهای و هدف قرار دادن هر نقطه از کره زمین را در پاییز سال جاری میلادی در سکوهای پرتاب مستقر خواهد کرد.
این موشکهای بینظیر بهتازگی آزمایش شدهاند و به گفته تحلیلگران مسائل امنیتی قادر به انجام حملات اتمی موفق علیه اهداف هر دشمنی ازجمله ایالاتمتحده آمریکا هستند.
روسیه خبر مربوط به آزمایش موفقیتآمیز موشک بالستیک سارمات را هفته آخر آوریل امسال منتشر کرد اما متخصصان غربی گفتند که نیاز به اطلاعات و زمان بیشتری برای تأیید توانمندیهای این موشک دارند.
سارمات، روسیه را در صدر قدرتهای موشکی جهان قرار داده است
اگرچه آزمایش موشک سارمات به دلیل مشکلات تأمین بودجه و مسائل فنی با سالها تأخیر انجام شد اما درست در زمانی آزمایش موفقیتآمیزش اعلام شد که روسیه به دلیل جنگ با اوکراین در تنش شدید با غرب به سر میبرد لذا آزمایش این ابر سلاح توانست از بابت استراتژیکی و روحی روانی به روسیه در تقابل با آمریکا و ناتو دست برتر اعطا کند.
گفته میشود هراسی که استقرار موشکهای سارمات در دل همه کشورهای عضو ناتو بهویژه آمریکا انداخته حتی بالاتر از بحرانی بود که در سال ۱۹۶۲ و احتمال استقرار موشکهای شوروی در کوبا ایجاد شده بود.
ای موشکها قرار است در منطقه سرد به نام کراسنویارسک در سیبری یعنی حدود سه هزار کیلومتری شرق مسکو در سیلوهای پرتابی که متعلق به دوره شوروی هستند مستقر شوند.
مقامات سازمان فضایی روسیه معتقدند که این ابر سلاح امنیت کشور را تا دههها تأمین خواهد کرد.
نگرانی غرب از ابرسلاح روسها از زمانی به اوج خود رسید که ولادیمیر پوتین رئیسجمهور روسیه در سخنرانی ۲۴ فوریه خود در هنگام صدور فرمان ورود ارتش این کشور به اوکراین با اشاره به توانمندی مسکو در زمینه تسلیحات هستهای تأکید کرد که هیچ قدرتی در مسیر تعیینشده روسیه مانع ایجاد نکند.
سایتهای پرتاب سارمات آر. اس-۲۸ به سیستم حفاظت فعال "موزیر" مجهز شدهاند تا بتوانند با حملات موشکهای کروز تا ارتفاع ۶ کیلومتری از سطح زمین مقابله کنند
آنتونیو گوترش دبیر کل سازمان ملل هم در واکنش به این بحران گفته است: زمانی احتمال درگیری هستهای غیرقابلتصور بود اما این تهدید بار دیگر به محدوده محتمل باز گشته است.
گفتنی است که نام موشک سارمات برگرفته از قومی ایرانیالاصل است که حدود دو هزار و پانصد سال پیش از آسیای میانه به منطقه اورال در قفقاز شمالی مهاجرت کرد و در سرزمینی که هماکنون اوستیا نام دارد ساکن شد.
مقامات ارشد نظامی روسیه تأیید کردهاند که سارمات یکی از ۶ سلاح استراتژیکی است که مسکو را در ردیف قدرتهای نظامی طراز اول جهان قرار داده است.
بیشتر بخوانید:
مقایسه توان نظامی روسیه با اوکراین + اینفوگرافی
وزارت دفاع روسیه درصدد برتری در عرصه هوافضا
آشنایی با قدرتمندترین نیروهای ویژه جهان + تصاویر
توسعه سامانههای تسلیحاتی در برابر قدرت موشکی آمریکا/ افزایش قدرت روسیه در قطب شمال
البته قبل از سارمات هم روسیه مسلح به موشک بالستیک قارهپیمای "سیتی ان اس-۱۸" بود که قرار است با سارمات جایگزین شوند.
در خصوص مشخصات فنی سارمات آر. اس-۲۸ میتوان گفت که این ابر سلاح قادر به حمل ۱۰ تن مواد منفجره در قالب دستکم ۱۰ کلاهک سنگین یا ۱۵ کلاهک سبک ام.آی. آر. وی است.
این موشک بالستیک بینظیر میتواند تعداد زیادی گلایدرهای مافوق صوت آوانگارد یا اچ.جی.وی و همچنین ترکیبی از کلاهک و گلایدرها را علیه سامانه پدافند موشکی ضد بالستیک به کار بگیرد.
وزارت دفاع روسیه بهقدری به توان سارمات اعتقاد دارد که تأکید کرده است این ابرسلاح پاسخی محکم و برتر به سیستم حمله سریع جهانی آمریکا است.
با استقرار موشکهای سارمات آر. اس-۲۸ در سایتهای پرتابی که مجهز به دفاع ضد موشکی هستند میتوان گفت روسیه به سلاحی رادار گریز دست یافته که آنقدر هوشمند است که گرداگرد هدف خود بچرخد تا بهترین نقطه اصابت را انتخاب کند
یکی از نقاط قوت موشک سارمات فاز تقویتی کوتاه آن است که کار رهگیری را دشوارتر میکند. به گفته کارشناسان علوم فضایی که با عملکرد رهگیری ماهوارهای کاملاً آشنا هستند سارمات قادر است مسیری طولانی روی قطب جنوب پرواز کند اما درعینحال برخورداری از قابلیت بمباران اهداف موردنظر هیچ سامانه دفاع موشکی نتواند آن را رصد کند.
سایتهای پرتاب سارمات آر. اس-۲۸ به سیستم حفاظت فعال "موزیر" مجهز شدهاند تا بتوانند با موشکهای کروز تا ارتفاع ۶ کیلومتری از سطح زمین مقابله کنند.
در تاریخ ۲۴ دسامبر ۲۰۱۹، در جریان نمایشگاه سامانههای تسلیحاتی مدرن در مرکز مدیریت دفاع ملی روسیه، گزارش شد که سارمات قادر است تا ۳۵ هزار کیلومتر پرواز کند. این طول پرواز، موشک سارمات را بهعنوان دورپرتابترین موشک بالستیکی که میتواند هر نقطهای از کره زمین را هدف قرار دهد به همگان شناسانده است.
سایت پرتاب سارمات در مقابل حمله موشکی ایمن است
وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) در دوم مارس سال جاری میلادی مدعی شد که آزمایش موشک قارهپیمای هزاره سوم خود را به تعویق انداخت تا از تشدید تنشها بر سر حمله روسیه به اوکراین جلوگیری کند.
با استقرار موشکهای سارمات آر. اس-۲۸ در سایتهای پرتابی که مجهز به دفاع ضد موشکی هستند میتوان گفت روسیه به سلاحی رادار گریز دست یافته که آنقدر هوشمند است که گرداگرد هدف خود بچرخد تا بهترین نقطه اصابت را انتخاب کند.
به عقیده کارشناسان تسلیحاتی این امتیاز یعنی اینکه موشک بالستیک سارمات از کورترین نقطه راداری به هدف اصابت میکند تا کمترین احتمال شکست عملیات را رقم بزند بینظیر است.
یک وبسایت تحلیلی چند ویژگی مهم سارمات آر. اس-۲۸ را لیست کرده که به این قرارند: این ابر سلاح قابلیت شلیک بارهای هستهای را دارد، نصب مواد انفجاری روی این موشک دوربرد در دو دهه اخیر درحالتوسعه بوده است، سارمات برای فرار از سیستمهای دفاع ضد موشکی با ابزار تقویت اولیه کوتاه طراحی شده است که به سیستمهای نظارتی دشمن اجازه ردیابی چندانی نمیدهد، سارمات یکی از موشکهای نسل جدثد روسیه است که پوتین آن را "شکستناپذیر" نامیده و شامل موشکهای مافوق صوت کینژال و آوانگارد نیز میشود.
ماه گذشته، روسیه اعلام کرد که برای اولین بار در جنگ از موشک مافوق صوت کینژال برای حمله به یک هدف در اوکراین استفاده کرده است.
انتهای پیام/۴۱۵۵/
انتهای پیام/