دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنچه در رویداد «عصر امید» خواهید دید/۳۳؛

درآمد ۱۵۰ میلیاردی با تولید پوشش‌های پلیمری/ محصولی که محافظ صنایع نظامی-دفاعی می‌شود

آیتی زاده، شرکت‌کننده رویداد عصر امید در رابطه با کاربرد محصول دانش‌بنیان پوشش‌های پلیمری، گفت: بزرگ‌ترین معضل بسیاری از صنایع، معضل خوردگی است. با تولید این محصول با استقبال صنعت مواجه شدیم و در ۶ ماه گذشته بالغ بر ۱۵۰ میلیارد ریال با صنایع قرارداد منعقد کردیم.
کد خبر : 659771
پلیمر

سید شهاب‌الدین آیتی زاده، مدیرعامل شرکت پایا پوشش اهورا که با حمایت دانشگاه آزاد اسلامی اهواز فعالیت می‌کند در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، در معرفی محصول دانش‌بنیان پوشش‌های پلیمری (پلی یورتای)، اظهار کرد: محصول ما یک پوشش پلیمری است که موفق به بومی‌سازی، دستیابی به دانش فنی، فرموله کردن و تولید آن شده‌ایم. تولید داخلی ندارد ولی مشابه خارجی دارد و اکثر کشورهای دنیا این محصول را تولید می‌کنند.


وی افزود: بزرگ‌ترین معضل تمام صنایع، معضل خوردگی است. برای مقابله با خوردگی باید سطوح تجهیزات، تأسیسات و زیرساخت توسط یکسری متریال‌ها ازجمله پوشش‌های پلیمری، پوشش داده شود تا در برابر عوامل خورنده، عوامل جوی، آب، رطوبت، اکسیژن و هر عاملی که باعث خوردگی آن تجهیزات و قطعات می‌شود جلوگیری کند. عوامل خوردگی می‌تواند یک مخزن باشد، حوضچه باشد یا یک تجهیزی که در کارخانه وجود دارد لذا مبحث خوردگی خیلی اهمیت دارد.


مدیرعامل شرکت پایا پوشش اهورا با بیان اینکه در حال حاضر محصولات مختلفی وجود دارد اما محصولی که ما داریم برای اولین بار در ایران فرموله و تولید کرده‌ایم، گفت: تأییدیه‌های آزمایشگاهی‌اش را داریم. نمونه محصول را به پژوهشگاه علوم کاربردی رازی فرستادیم و تأییدشده است.


وی در رابطه با مزیت‌های پوشش‌های پلیمری خاطرنشان کرد: اولاً در کنار اینکه خاصیت کشسانی دارد، مقاومت مکانیکی بالایی دارند. یعنی به سایش، ضربه، خراش و به‌طورکلی به هر نوع نیرویی که بخواهد به آن وارد شود، مقاومت می‌کند.


وی افزود: مزیت بعدی این است که دوام بالایی دارد. یعنی یک بار که شما پوشش می‌دهید، سالیان سال از آن استفاده می‌کنید. مقاومت شیمیایی خوبی دارد. مقاومت شیمیایی خوب باعث می‌شود در محیط‌هایی مثل فاضلاب، تأسیسات آب‌شیرین‌کن‌ها، صنایع نفت، گاز و پتروشیمی بتواند از آن استفاده کند.


آیتی زاده ادامه داد: مزیت دیگر این است که سرعت اجرای این پوشش بسیار بالاست. در صنایع مدت‌زمان اجرای یک پوشش در بحث تعمیرات بسیار مهم است. یعنی مدت‌زمانی که یک تجهیزی از سرویس خارج می‌شود کم خواهد شد. بنابراین هر چه زمانش کوتاه باشد مزیت است چون هرروزی که تجهیز شما خارج از مدار است، حالا اعم از مخزن، خط لوله، راکتور یا هر چیز دیگری.


وی با اشاره به اینکه این پوشش‌ها در صنایع هوایی هم کاربرد دارد، اظهار کرد: این پوشش می‌تواند به‌عنوان کف‌پوش استفاده شود، می‌تواند کف آشیانه هواپیماها باشد، می‌تواند به‌عنوان عایق پشت‌بام باشد یا در صنایع نظامی و دفاعی برای اینکه تجهیزات را در مقابل انفجار مقاوم کند، باز از پلی یورتای استفاده می‌شود.


مدیرعامل شرکت پایا پوشش اهورا ادامه داد: در حال حاضر پروژه‌هایی در صنایع نظامی یا صنایع حساس کشور داریم که یکسری ساختمان‌ها و داخل ساختمان‌ها تجهیزاتی دارند که برای کشور بسیار حیاتی و کلیدی است و دیگر نمی‌توانند، جایگزینش کنند. بنابراین در برابر حوادث تروریستی، عوامل خرابکارانه یا هر موضوعی، مثلاً اگر جنگی اتفاق بیفتد، کل آن ساختمان را با این پوشش از بیرون می‌پوشانند که حتی اگر دیوار را هم منفجر کنند نیز تمام تجهیزات سالم می‌ماند.


وی استقبال صنایع از این محصول را بسیار مطلوب ارزیابی کرد و گفت: در ۶، هفت ماه گذشته که مشغول تولید پوشش‌های پلیمری هستیم توانستیم بالغ بر ۱۵۰ میلیارد ریال با صنایع قرارداد ببندیم.




بیشتر بخوانید:





آیتی زاده مسئله اصلی در مورد این محصول را در ناشناخته بودن آن در کشور عنوان کرد و افزود: بیش از ۳۰ سال است که این محصول در خارج از کشور استفاده می‌شود و از روش‌های سنتی و قدیمی خودشان استفاده می‌کنند البته ما در هر جا که محصول را معرفی کردیم، استقبال شد و حداقل چند کاربرد بیشتر برای آن از سوی صنعت پیشنهاد شد زیرا کارشناسان صنایع با مشکلات و معضلات آنجا آشنایی دارند. وقتی با محصول آشنا می‌شوند یک جرقه‌هایی در ذهنشان شکل می‌گیرد که این محصول یک مشکل را می‌تواند حل کند و گره‌گشاست.


وی افزود: هر صنعتی اعم از کشت و صنعت نیشکر، صنایع فولادسازی گرفته تا صنایع نفت، گاز و پتروشیمی، خودِ وارد شدن به آن‌ها سخت است. زیرا یک محصول جدید تا بیاید، استانداردها و تأییدیه‌های موردنیاز را بگیرد، نمونه‌های آزمایشی و پایلوتش را کار کند، یک پروسه زمان‌بر و بسیار سخت است ولی هر کام از صنایع که مراجعه کردیم، استقبال شده است.


مدیرعامل شرکت پایا پوشش اهورا با تأکید بر اینکه از حمایت دانشگاه آزاد اسلامی قدردانی می‌کنیم، اظهار کرد: دفتر شرکت در مرکز رشد دانشگاه مستقر است و هر تقاضایی که از مرکز داشتیم دریغ نکردند. اما مشکل بودجه راداریم. بااینکه این محصول واقعاً محصولی است که این‌همه مشکلات و معضلات زیرساختی و حیاتی کشور را در بحث کاهش هزینه‌ها، افزایش بهره‌وری، پدافند غیرعامل و ... می‌تواند برطرف کند، ولی متأسفانه تاکنون چند بار برای بحث دانش‌بنیانی اقدام کردیم ولی پاسخ قانع‌کننده ندادند.


وی ادامه داد: انتظار داریم مرکز به ما کمک کند تا مباحث مربوط به دانش‌بنیان شدن شرکت ما انجام شود. البته تا آنجا که توانایی داشتند، حمایت‌های مادی و معنوی با در اختیار گذاشتن بودجه و برگزاری جلسات در محل شرکت انجام دادند هرچند که ازنظر قانونی هم خیلی دستشان بازنیست.


آیتی زاده شرکت در رویداد گام دوم دانشگاه را با توجه به تجربه‌های پیشینی که از برگزاری نمایشگاه‌های این‌چنینی دارد به مخاطبانی که به نمایشگاه می‌آیند مرتبط دانست و گفت: این توانایی راداریم که اگر بازدیدکننده‌ای بیاید در چند دقیقه محصول خود را به فروش برسانیم ولی بستگی به این دارد که بازدیدکنندگانی که می‌آیند، تأثیرگذار و تصمیم‌گیرنده باشند.


وی افزود: البته وقتی تعداد شرکت‌کنندگان افزایش پیدا می‌کند، باید تخصصی‌تر به کاربردها نگاه کرد و حوزه‌ها از هم تفکیک شوند. مثلاً صنایع مربوط به نفت و گاز یا نظامی یا معدنی و ... هرکدام جداگانه سازمان‌دهی شوند اگرچه محصول ما محصولی است که در صنایع مختلف کاربرد دارد. محصول ما یک ماده است و پایه آن‌یکی است اما این ماده با فرمولاسیون‌های مختلف گریدهای مختلف با کاربردهای مختلف دارد.


گفتنی است، رویداد ملی گام دوم دانشگاه آزاد اسلامی با شعار «عصر امید» از هشتم تا یازدهم خرداد در مصلای تهران برگزار می‌شود و میزبان ۳ هزار شرکت دانش‌بنیان، آزمایشگاه و زیرساخت، گروه پژوهشی و استارت‌آپ است.


انتهای پیام/۴۱۶۷/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب