دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
26 ارديبهشت 1401 - 14:19
لطفی در گفت‌وگو با آنا مطرح کرد؛

سه مولفه توانمندساز برای استارت‌آپ‌ها

مسئول ارزیابی شتابدهنده‌ها و مراکز نوآوری در حوزه فناوری‌های دیجیتال در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت:در زمینه شتابدهی سه موضوع توانمندساز برای استارت‌آپ‌ها مطرح است که شامل توانمندی فنی، مدیریتی و مالی است که حضور قوی در هرکدام از این زمینه‌ها سبب ایجاد قابلیت‌هایی برای رشد و توسعه ایده‌های کسب و کاری و تجاری‌سازی بهتر آنها می‌شود.
کد خبر : 659203
اقتصاد دیجیتال

ایمان لطفی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه اقتصاد خبرگزاری آنا با اشاره به حضور خود در نمایشگاه اینوتکس به دلیل حضور استارت‌آپ‌ها و کسب و کارهای مختلف اظهار کرد: امسال هم مانند روال چند سال اخیر در نمایشگاه بین‌المللی اینوتکس که با همکاری معاونت علمی و فناوری و میزبانی پارک فناوری پردیس برگزار می‌شود، حضور داشتم.‌




بیشتر بخوانید:


اینوتکس ۲۰۲۲؛ حمایت از کسب‌وکارهای استارت‌آپی و ظهور شتابدهنده‌هایی با نگاهی متفاوت


موتور حرکت اقتصاد دیجیتال؛ استفاده از ظرفیت‌های شرکت‌های دانش‌بنیان




اینوتکس ۲۰۲۲؛ سال حضور اولین‌ها در نمایشگاه بود


وی در ارزیابی خود از نمایشگاه اینوتکس امسال عنوان کرد: امسال را به جرات می‌توان سال حضور اولین‌ها در نمایشگاه دانست که بیشتر کسب و کارهای نوپا و تازه‌واردان به اکوسیستم حضور داشتند و از همه حوزه‌های فناوری ازجمله دیجیتال و زیست‌فناوری در این نمایشگاه شرکت کرده بودند.


حضور نهادها در سطح سیاست‌گذاری و تنظیم مقررات و همچنین صنایع بزرگ از نقاط قوت نمایشگاه بود


مسئول ارزیابی شتابدهنده‌ها و مراکز نوآوری در حوزه فناوری‌های دیجیتال در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در خصوص نقاط ضعف و قوت نمایشگاه امسال خاطرنشان کرد: از نقاط قوت این نمایشگاه می‌توان به حضور نهادهای در سطح سیاست‌گذاری و تنظیم قوانین و مقررات مانند قوای مقننه و قضائیه و همچنین صنایع بزرگ بالغ اغلب سنتی مانند فولاد و مس اشاره کرد که اهمیت حضور در این نمایشگاه را به درستی درک کرده‌اند.


عدم حضور بسیاری از مجموعه‌های بزرگ و موفق شناخته‌ شده استارت‌آپی از نقاط ضعف نمایشگاه بود


لطفی ادامه داد: اما از نقاط ضعف نمایشگاه نیز می‌توان به عدم حضور بسیاری از شرکت‌ها و مجموعه‌های بزرگ و موفق شناخته‌شده نام برد که به‌عبارتی یونیکورن‌های اکوسیستم استارت‌آپی ایران را تشکیل می‌دهند.


دانش‌آموخته رشته مدیریت در زمینه‌های انتقال و تحقیق و توسعه فناوری در پاسخ به این پرسش که آیا از حوزه اقتصاد دیجیتال هم شتاب‌دهنده و استارت‌آپی در این نمایشگاه حضور داشت؟ یادآور شد: بله، تعدادی از شتابدهنده‌ها و مراکز نوآوری در حوزه اقتصاد دیجیتال و فناوری‌های این حوزه مانند هوش مصنوعی و اینترنت اشیا بودند که اتفاقاً حضور حداکثری در این نمایشگاه داشتند.


حضور موفق شتابدهنده‌های سازمانی به‌ویژه در زمینه فناوری‌های نوظهور


وی در جواب این سؤال که کدام شتاب‌دهنده‌ها یا استارت‌آپ‌ها در این نمایشگاه توجه شما را جلب کرد؟ توضیح داد: حضور شتابدهنده‌ها از سایر استان‌های کشور و حضور موفق شتابدهنده‌های سازمانی به‌ویژه در زمینه فناوری‌های نوظهور ازجمله نقاط قوت و جذاب نمایشگاه امسال بودند.


سه موضوع توانمندساز شتابدهی برای استارت‌آپ‌ها


وی در خصوص این موضوع که در نمایشگاه اینوتکس شتاب‌دهنده‌هایی مانند شتابدهنده آمینا و ... با جنس حرف‌های متفاوت از سایر شتاب‌دهنده‌ها حضور داشتند که به‌طور مثال بدون محدودیت از تمام استارت‌آپ‌ها حمایت می‌کردند، در ارزیابی خود از ظهور شتابدهنده‌هایی که حرف‌های جدید و رویکرد جدیدی دارند، یادآوری کرد: بله با این شتابدهنده آشنایی دارم، به‌طور کلی در زمینه شتابدهی سه موضوع توانمندساز برای استارت‌آپ‌ها مطرح است که شامل توانمندی فنی، مدیریتی و مالی است که حضور قوی در هرکدام از این زمینه‌ها سبب ایجاد قابلیت‌هایی برای رشد و توسعه ایده‌های کسب و کاری و تجاری‌سازی بهتر آنها می‌شود.


برخورداری از تیم اجرایی قوی و توجه به هویت بصری و محتوایی مخاطبان از ویژگی‌های خاص شتابدهنده‌ها بود


مسئول ارزیابی شتابدهنده‌ها و مراکز نوآوری در حوزه فناوری‌های دیجیتال در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری درباره ویژگی‌های خاص شتاب‌دهنده‌ها و استارت‌آپ‌هایی که در یازدهمین نمایشگاه اینوتکس حاضر بودند، تشریح کرد: برخورداری از تیم اجرایی قوی و توجه به هویت بصری و محتوایی مخاطبان از جمله ویژگی‌های جالب نمایشگاه امسال بود و مورد دیگر اینکه برخی از شتابدهنده‌ها با دو غرفه در بخش‌های مختلف نمایشگاه حضور داشتند، از نکات خاص و قابل توجه بود.


لزوم ایجاد فرصت‌های جذاب برای دعوت از سرمایه‌گذاران و فعالان اکوسیستم خارج از کشور


لطفی در پاسخ به این پرسش که برای برگزاری بهتر رویداد چه توصیه‌ای دارید؟ بیان کرد: ایجاد بسته‌های سیاست تشویقی برای شرکت‌کنندگان در نمایشگاه می‌تواند به‌عنوان یک عامل انگیزشی برای حضور هرچه بیشتر یونیکورن‌ها در رویداد، مورد توجه قرار بگیرد.‌ همچنین ایجاد فرصت‌های جذاب برای دعوت از سرمایه‌گذاران و فعالان اکوسیستم خارج از کشور به منظور برقراری تعاملات و تبادلات علمی و فناوری می‌تواند در نظر گرفته شود.


صحبت از جنس شایستگی شتابدهنده‌ای در مقایسه با شتابدهنده دیگر یک مزیت رقابتی است


مسئول ارزیابی شتابدهنده‌ها و مراکز نوآوری در حوزه فناوری‌های دیجیتال در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اضافه کرد: بنابراین در زمینه رقابت در اکوسیستم شتابدهی، سخن از جنس شایستگی شتابدهنده‌ای در مقایسه با شتابدهنده دیگر است که به‌عنوان مزیت رقابتی از آنها یاد می‌شود. معمولاً این مزایا در هر شتابدهنده‌ای بیشتر باشد، سهم بازار و نهایتاً سودآوری بیشتری با پذیرش بیشتر ایده‌های کسب و کار دارد.


حمایت‌های معاونت علمی ریاست جمهوری در دو مرحله قبل و بعد از دانش‌بنیان شدن


لطفی در پاسخ به این پرسش که معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری چه‌قدر از این شتاب‌دهنده‌ها حمایت می‌کند؟ و این حمایت به چه شکلی است؟ اظهار کرد: حمایت‌های معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به دو مرحله قبل از دانش‌بنیان شدن شتابدهنده و بعد از دانش‌بنیان شدن آن تقسیم می‌شود. قبل از دانش‌بنیان شتابدهنده به‌صورت حمایت معنوی و سرمایه بذری اولیه به‌منظور شکل‌گیری استارت‌آپ است.


وی افزود: حمایت‌های بعد از دانش‌بنیان شدن به‌صورت پرداخت مبلغ برای رهن فضای کاری و استقرار شتابدهنده و استارت‌آپ‌ها و همچنین انواع خدمات مربوط به قانون مصوب حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان است که در قانون آمده است.


حمایت‌ها از طریق صندوق نوآوری و شکوفایی؛ پس از دانش‌بنیان شدن شتابدهنده‌ها


مسئول ارزیابی شتابدهنده‌ها و مراکز نوآوری در حوزه فناوری‌های دیجیتال در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ادامه داد: در مرحله بعد از دانش‌بنیان شدن شتابدهنده‌ها، حمایت‌ها از طریق صندوق نوآوری و شکوفایی و سایر صندوق‌های پژوهش و فناوری در سراسر کشور صورت می‌گیرد.


انتهای پیام/۴۱۰۳/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب