اینوتکس ۲۰۲۲؛ حمایت از کسبوکارهای استارتآپی و ظهور شتابدهندههایی با نگاهی متفاوت
به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد خبرگزاری آنا، نمایشگاه اینوتکس ۲۰۲۲ در حالی در پارک علم و فناوری پردیس برگزار شد که هم از حیث تعداد شرکتکننده، هم از حیث تنوع کارها و محصولاتی که ارائه شده بود، به نظر پیشرفت چشمگیری داشت و شاهد رونق بهتری بودیم. این نمایشگاه اگرچه در حوزه علم و فناوری است اما کیست که نداند حوزه علم و فناوری به شدت با حوزه اقتصاد و کسب و کار بهویژه کسب و کارهای نوین و استارتآپها گره خورده است و در این میان موضوعی که شاید کمتر کسی به آن توجه نشان داد، حضور شتابدهندهها و به خصوص شتابدهندههایی با تفکرات و ایدههای نوین و از جنسی متفاوت بود که حتی برخی از آنها بدون محدودیت حامی همه استارتآپها بودند.
بیشتر بخوانید:
سرمایهگذاری چشمگیر مخاطبان روی استارتآپها/ خبرگزاری آنا در جذب بازدیدکننده و مخاطب عام از نمایشگاه مؤثر عمل کرد
البته این نمایشگاه در کنار قابلیتها و نیز تنوع محصولات بسیار خوب برگزار شد، اما کمبودهایی هم در آن احساس میشد که شاید بتوان به اختصاص فضای کم و محدود برای تعداد زیادی غرفه یکی از مواردی بود که در این نمایشگاه به چشم میآمد.
با این حال محمدرضا قادری عضو هیئت مدیره شرکت ملی پست که از حاضران و بازدیدکنندگان این نمایشگاه بود، با حضور در غرفه خبرگزاری آنا با بیان اینکه فکر میکند هنوز هم این نمایشگاه جای کار بیشتری دارد و باید توجه بیشتری به تکمیلکنندههای زنجیره ارزش و همچنین برای شرکتکنندهها شود؛ عنوان کرده بود که جای ارتباط صنعت توسعهیافته و بالغ کشور در ارتباط با این مجموعهها خیلی خالی است.
وی خاطرنشان کرده بود: ما در شرکت ملی پست از سال گذشته اقدام به راهاندازی مرکز نوآوری پست، تجارت الکترونیک و لجستیک پیشرفته کردیم و چون شرکت پست در صنعت پست و لجستیک به عنوان یک بازیگر اصلی در کشور فعال است، میتوانیم تسهیلکننده ارتباطات کاری استارتآپها و شتابدهندهها با حوزه پست و لجستیک باشیم که در مدت هفت ماهی که از آغاز فعالیت مجموعه میگذرد، توانستهایم ۷۲ عضو بگیریم.
عضو هیئت مدیره شرکت ملی پست با بیان اینکه یکی از دلایل حضورش در نمایشگاه هم به دلیل شرکتهای حاضر پستی در این نمایشگاه بوده است، متذکر شده بود که بازخورد خوبی از بازدیدکنندهها داشته است و امسال استقبال خوبی از نمایشگاه شد.
نقش خبرگزاریها در شکلگیری اکوسیستم استارتآپی و فضای کسب و کار نوین
قادری با اشاره به نقش رسانه در نمایشگاه تشریح کرده بود: خبرگزاری آنا در طول فعالیت خود نقش پررنگی در حوزه فناوری و نوآوری داشته و به نظر وی خبرگزاریها میتوانند در شکلگیری اکوسیستم استارتآپی و فضای کسب و کار نوین در کشورمان خیلی کمککننده و تسهیلکننده باشند و از نظر وی خبرگزاری آنا بهخوبی توانسته خودش را در کنار فضای نوآوری و فناوری قرار دهد و حضور دائمی و همیشگی دارد.
وی درباره مشکلات نمایشگاه توضیح داده بود: با توجه به اینکه تعداد شرکتکننده در نمایشگاه زیاد است و با توجه به ماهیت کارشان، یک مقدار غرفهها کوچکتر و فشردهتر هستند و یک مقدار از لحاظ فیزیکی و سنتی صحبت کردن با آنها شاید سخت باشد و به نظر میرسد اطلاعرسانی و معرفیهای جدیدتر و نوآورانهتر با استفاده از ابزارهای بهروزتر خیلی کمک میکند که بیشتر از محتوای کاری مجموعهها اطلاع پیدا کرد و بشود با آنها همکاری کرد.
عضو هیئت مدیره شرکت ملی پست با بیان اینکه فلسفهای پشت چینش غرفهها و مجموعهها بوده است، ولی حداقل خود وی را در بازدید به یک مسیری نرساند که متوجه شود شتابدهنده کجاست؟ یادآور شده بود: یعنی آدم باید یک فرایندی را در نمایشگاه طی کند. یک بُعد حضور در نمایشگاه ارتباط گرفتن خود شرکتکنندهها در نمایشگاه است که این را هم احساس کرده است که شاید در این نمایشگاه خیلی قوی نبوده و جای کار دارد و در آینده بتواند بهتر، تخصصیتر و حرفهایتر اجرا شود.
اینوتکس؛ یکی از رویدادهای بزرگ بینالمللی در عرصه فناوری و نوآوری
به هر حال یکی از رویدادهای بزرگ بینالمللی در عرصه فناوری و نوآوری، بدون شک نمایشگاه اینوتکس است، نمایشگاهی که در آن استارتآپها، سرمایهگذاران، شتابدهندگان و مراکز نوآوری، دستاوردها و خدمات خود را در معرض دید عموم قرار میدهند و فضایی برای تعامل علاقهمندان به علم و فناوری است.
امسال یازدهمین دوره از این رویداد بزرگ که با حضور سورنا ستاری معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری در پارک فناوری پردیس برگزار شد و یکی از نکات مهمی که باید مدنظر برگزارکنندگان این نمایشگاه قرار گیرد، توجه به مکانیابی مناسب سالنها و داشتن فضای مطلوب برای مراجعهکنندگان و جلوگیری از ازدحام به دلیل کوچک بودن معابر است که این موضوع سبب برخی گلهمندیها شده بود.
همزمانی برگزاری دو نمایشگاه با ماهیت مشابه در تهران و کیش و کاهش بهرهوری
مورد دیگر که باید مورد توجه دستاندرکاران محترم باشد، عدم همزمانی این رویداد با نمایشگاهها و رویدادهای مشابه است؛ به عنوان مثال نمایشگاه اینوتکس امسال دقیقاً همزمان با نمایشگاه کیتکس کیش برگزار شد که نمایشگاه کیتکس کیش هم در حوزه فناوری و نوآوری بوده است و برخی استارتآپها و شتابدهندهها نیز به علت حضور در یکی از این نمایشگاهها از بودن در دیگری محروم شدند، علاوه بر این عدم همزمانی با نمایشگاه بینالمللی کتاب نیز میتوانست به افزایش مخاطبان این رویداد مهم کمک شایانی کند.
جای خالی برخی از شرکتهای مطرح و فعال و همچنین سرمایهگذاران کارآزموده در سال «تولید، دانشبنیان، اشتغالآفرین»
در این دوره با توجه به نامگذاری امسال به نام تولید، دانشبنیان، اشتغالآفرین انتظار میرفت که مسئولان امر نمایشگاه را پربارتر برگزار کرده و از شرکتهای مطرح و فعال و همچنین سرمایهگذاران کارآزموده که جای خیلی از آنها در این رویداد خالی بود، بهره میبردند.
هرچند تمام این مسائل نمیتواند از ارزش برگزاری این رویدادها و تلاش شرکتکنندگان آن کم کند، اما نمایشگاه امسال نیز شگفتیهای بزرگی را در برخی قسمتها رقم زد و به عنوان مثال میتوان به حضور دانشآموزان فعال و مستعد در برخی غرفههای آموزشی، گردآوری استارتآپهای فعال در حوزه کودک و نوجوان و یا ظهور شتابهندگان جدیدی مانند آمینا که امسال به علت نامگذاری سال با عنوان «تولید، دانشبنیان، اشتغالآفرین» از تمام استارتآپها بدون هیچ محدودیتی حمایت میکردند، نام برد که خود نویددهنده شروع تحولی بزرگ در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات بود.
حمایت از کسب و کارهای استارتآپی و نقش رسانه
به هر حال درباره نقش رسانه در حمایت از کسب و کارهای استارتآپی انکارناپذیر است؛ چراکه رسانه صدایی است که همه میشنوند و میتواند افکار را شکل دهد و جهتگیری ذهن آدمها را مشخص کند. بهویژه دانشگاه آزاد اسلامی با بُرد وسیع و تعداد بسیار زیاد دانشجویانی که دارد، میتواند هر حرکت رسانهای که انجام میدهد، جریان ساز میشود.
انتهای پیام/۴۱۰۳/
انتهای پیام/