دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
25 ارديبهشت 1401 - 12:55

پویش یک اتم محیط‌بان برای نجات حیات‌وحش

احمد بحری محیط‌بانی که با حضور در مجله تصویری اتم از پویش نذر طبیعت و ساخت آبشخورهای مخصوص حیوانات در حیات‌وحش گفت.
کد خبر : 658983
ابشخور



به گزارش گروه جامعه خبرگزاری آنا، طبق آمار در ایران ۱۲۰۰ گونه جانوری زندگی می کند که ۱۵۰ گونه از آنها در حال انقراض است. همچنین در کشور ۸۰۰۰ گونه گیاهی داریم که ۱۸۰۰ گونه آن در هیچ کجای دنیا یافت نمی شود آیا باور دارید که ۲۰۰۰ گونه گیاهی در حال نابودی است چیزی حدود یک چهارم!


ایران با همه تنوع گیاهی و جانوری که دارد اما یک کشور خشک است سال ۱۴۰۰ یکی از خشک سال ترین سال های نیم قرن اخیر کشورمان است. در این میان این محیط بان قمی توانسته در سال های اخیر عده ای را نسبت به محیط زیست حساس و احساس مسئولیت را در آنها زنده کند.


احمد بحری یک محیط بان، با حضور در برنامه اتم از پویش نذر طبیعت گفت و اینکه موفق شده مردم را تشویق کرده تا نذورات‌شان را وقف طبیعت کنند و خودش هم به اتفاق همکاران این نذورات را با ساختن آبشخور برای حیوانات وحشی، بازسازی جنگل ها و حتی خاموش کردن آتش هایی که به دامن جنگلها می افتد ادا می‌کنند.


وی در پاسخ به سوالی مبنی بر حال و روز طبیعت ایران گفت: طبیعت وضعیت خوبی ندارد و خشکسالی ها در چند سال اخیر افزایش یافته است و به خاطر تغییرات اقلیمی چشمه ها که منبع آبشخور حیوانات هستند نیز در حال خشک شدن هستند که مدیریت غلط انسان ها و استفاده نادرست از منابع زیرزمینی مهمترین علت این بحران است. زمانی که اولین آبشخور در منطقه دره انجیر با استفاده از نذورات مردم ساخته شد که این رویداد اتفاق بسیار خوبی را رقم زد و آن نوشیدن آب توسط یک یوزپلنگ بعد از گذشت یک ماه از ساخت آبشخور بود.


وی ادامه داد: این اتفاق ما را بسیار خوشحال کرد زیرا یوزپلنگ یک حیوان در حال انقراض است و همانجا این جرقه در ذهنم ایجاد شد که تعداد این آبشخور ها را در سراسر کشور افزایش دهیم تا گونه های مختلفی بتوانند از آن استفاده کنند.


بحری درباره چگونگی ایجاد ایده ساخت آبشخور بیان کرد: از آنجا که محل خدمت من در منطقه‌ کهک قم بود برایم این علامت سوال ایجاد شد که حیوانات این منطقه کجا آب می خورند و طی تحقیقاتی مشخص شد که به آبشخور ها و قنات های روستا ها می روند و اینجا بود که ایده ساخت آبشخور برای حیوانات در مناطقی که دسترسی آسان وجود ندارد به ذهنم رسید و تصمیم گرفتم علاقه‌ام نسبت به فضای مجازی را با طبیعت پیوند دهم و به این ترتیب صفحه <<روزمرگی های یک محیط بان>
> را ایجاد کردم و با ثبت اطلاعات و اتفاقات روزانه محیط بانی کم کم آمار مخاطبانم افزایش پیدا کرد.


وی در پاسخ به سوالی مبنی بر مشارکت مردمی گفت: در همان سال‌های شروع راه اندازی این کمپین یک خرس مادر در مازندران توسط شکارچیان کشته شده بود و دو توله خرس او بی پناه مانده بودند بنابراین همکاران محیط‌بان این دو توله خرس را به اداره محیط بانی آورده بودند ولی برای زنده ماندن به شیر خشک مخصوص حیوانات نیاز داشتیم که من در صفحه مجازی‌ام این موضوع را با مردم در میان گذاشتم و شخصی پیام داد که می‌تواند این شیرخشک ها را تامین کرده و به اداره محیط بانی برساند؛ همین اتفاق جرقه نذر طبیعت را در من ایجاد کرد و به این نتیجه رسیدم که می‌توان از این پویش برای ادای نذر حداکثر استفاده را به نفع محیط زیست به کاربرد. هدف من ایجاد احساس مسئولیت در مردم برای حفظ محیط زیست و محیط بان شدن هر ایرانی است.


انتهای پیام/۴۱۷۲/



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب