دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
21 ارديبهشت 1401 - 12:03
آنا گزارش می‌دهد؛

مشارکت ۲ هزار و ۸۰۰ ناشر در بزرگترین رویداد فرهنگی کشور/ نمایشگاه کتاب امسال عطش ۲ ساله کتاب‌خواران را برطرف می‌کند؟!

با توجه به استقبالی که بعد از ۲ سال از نمایشگاه کتاب صورت خواهد گرفت، برگزارکنندگان امسال کار سختی پیش‌رو دارند و احتمال می‌رود امکانات رفاهی بیشتر هم نتواند پاسخگوی نیاز مراجعه‌کنندگان باشد.
کد خبر : 658069
نمایشگاه کتاب



به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات و کتاب گروه فرهنگ خبرگزاری آنا، نمایشگاه کتاب به‌عنوان یک آوردگاه فرهنگی، محل عرضه تولیدات کلان‌ صنعت نشر کشور است. این رویداد فرهنگی می‌تواند آخرین دستاوردهای فکری جامعه ایرانی و تولیدات فرهنگی سایر کشورها را برای همگان به نمایش بگذارد و علاقه‌مندان و دوست‌داران کتاب در آن حضور پیدا کنند. ناشران نیز در طول دوره برگزاری نمایشگاه بین‌المللی کتاب مخاطب‌شناسی و مسئله‌یابی و برنامه‌های سال آینده خود را به سرانجام می‌رسانند. نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران یک رویداد بزرگ فرهنگی برای همه اهالی فرهنگ و هنر است و به‌عنوان تفرجگاه فرهنگی و مجموعه‌ای سالم در خدمت همه خانواده‌ها و تمام اقشار جامعه قرار می‌گیرد. با همه‌گیری ویروس منحوس کرونا برپایی نمایشگاه کتاب ممکن نبود، در این میان فضای مجازی به کمک صنعت نشر شتافت و با همه کم و کاستی‌هایی که داشت اما چراغ این رویداد فرهنگی را به خاموشی نسپرد. این رویداد فرهنگی بعد دوسال، قرار است از فردا ۲۱ اردیبهشت‌ماه تا ۳۱ اردیبهشت‌ماه به صورت فیزیکی در مصلی امام خمینی(ره) برگزار شود.


شکسته شدن رکورد عناوین تولیدی در سالی که گذشت


در دوران فراگیری ویروس کرونا بسیاری از فعالیت‌های جامعه با چالش و مشکلاتی مواجه شد و خیلی از آن‌ها به تعطیلی منجر شد. حوزه فرهنگ هم همانند همه حوزه‌های دیگر صدمات و آسیب‌هایی را متحمل شد اما در همین شرایط سخت و محدود کننده ناشی از همه‌گیری این ویروس منحوس، مجموعا آمار و ارقام تولیدات فرهنگی قابل اعتنا بوده است؛ در سال گذشته رکورد عناوین تولید کتاب با ۱۱۳ هزار عنوان شکسته شد و این نشانه فعالیت و تلاش گروه کثیری از تولیدکنندگان، اهالی قلم و دست‌اندرکاران حوزه فرهنگ و هنر بوده است.


ثبت‌نام ۱۴۰ هزار نفر برای دریافت بُن کتاب


در سی‌وسومین دوره از نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران یارانه اختصاص یافته به دانشجویان، طلاب، اساتید و اعضای هئیت‌های علمی افزایش داشته است؛ امسال اعتباری که معاونت فرهنگی وزارت ارشاد و فرهنگ اسلامی پیش‌بینی کرده از حیث ریالی ۴۰ درصد بیشتر در گروه‌بندی مختلف بوده است؛ دانشجویان با ۳۵۰ هزارتومان و اساتید با ۶۰۰ هزار تومان دریافت یارانه، کتاب موردنظرخود را از بخش مجازی دریافت می‌کنند، امسال یارانه کتاب استفاده‌کنندگان از جمله طلاب، دانشجویان، اعضای هیئت علمی و... به خاطر رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی و کنترل جمعیت، فقط در بخش مجازی قابل استفاده است تا شاهد آشفتگی نباشیم. تاکنون ۱۴۰ هزار نفر برای دریافت بُن کتاب ثبت‌نام کرده‌اند.


مشارکت ۲ هزار و ۸۰۰ ناشر در بزرگترین رویداد فرهنگی کشور/ نمایشگاه کتاب امسال عطش ۲ ساله کتاب‌خواران را برطرف می‌کند؟!


مشارکت ۲ هزار و ۸۰۰ ناشر در رویدادی فرهنگی


سی‌سومین دوره نمایشگاه کتاب با حضور ۲ هزار و ۸۰۰ ناشر برگزار می‌شود، که از این تعداد ۲هزار و ۷۰۰ ناشر به‌صورت حضوری در نمایشگاه حضور دارند و آثار تولیدی خود را ارائه می‌کنند، هزار و ۱۰۰ ناشر هم در فضای مجازی کتاب‌های خود را در معرض دید عموم مردم قرار می‌دهند. در بخش بین‌الملل بیش از ۳۲ کشور حضور دارند؛ حدود ۱۷۰ ناشر خارجی کتاب‌هایشان در این رویداد فرهنگی بین‌المللی ارائه خواهد شد. کشور قطر امسال میهمان ویژه این رویداد فرهنگی خواهد بود و بیش از ۵۰ مهمان از کشورهای مختلف در این دوره از نمایشگاه شرکت می‌کنند.


تمهیدات بیشتر برای رفاه مراجعه‌کنندگان


در سال‌های گذشته بازدیدکنندگان به کمبود امکانات رفاهی و نبود نیمکت به اندازه کافی، آب‌ آشامیدنی، سایه‌بان در محوطه، فضای سبز مناسب و... اعتراضاتی داشته‌اند، اما به گفته رئیس و قائم‌مقام سی‌سومین دوره نمایشگاه کتاب، امسال تمهیدات بیشتری برای رفاه مراجعه‌کنندگان این رویداد فرهنگی در نظر گرفته شده است. با این حال با توجه به جمعیتی که وارد نمایشگاه کتاب تهران می‌شوند و استقبالی که بعد از دوسال از این نمایشگاه صورت خواهد گرفت، احتمال می‌رود امکانات رفاهی بیشتر هم نتواند پاسخگو نیاز مراجعه‌کنندگان باشد.


آن‌چه گفته شده این است که امسال از همه ظرفیت‌های مصلی تهران استفاده شده و هیچ فضای مسقفی نیست که خالی مانده باشد. بیش از ۹۰ هزار متر فضایی است که در اختیار نمایشگاه قرار گرفته و از همه فضای مسقف آن استفاده شده است. این دوره از نمایشگاه برای اولین بار است که هیچ ناشری به‌صورت موقت و داخل چادر غرفه‌ای ندارد.


همچنین در این دوره از نمایشگاه کتاب تهران در کنار برپایی فیزیکی، قرار است فروش آنلاین کتاب هم فعال باشد، برگزاری نمایشگاه به دو صورت فیزیکی و مجازی باعث می‌شود تراکم سال‌های گذشته کم شود و رعایت پروتکل‌های بهداشتی و حفظ فاصله‌گذاری بهتر انجام شود. ضمن اینکه دوستداران کتاب در هر نقطه‌ای از کشور می‌توانند به نمایشگاه کتاب تهران دسترسی داشته باشند و کتاب‌های موردنیاز خود را سفارش داده و به صورت رایگان تحویل گیرند.


مشارکت ۲ هزار و ۸۰۰ ناشر در بزرگترین رویداد فرهنگی کشور/ نمایشگاه کتاب امسال عطش ۲ ساله کتاب‌خواران را برطرف می‌کند؟!




بیشتر بخوانید:





دغدغه‌های وزارت ارشاد در حوزه نشر


آیین افتتاح سی‌وسومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران نیز عصر سه‌شنبه ۲۰ اردیبهشت در مصلای تهران برگزار شد. محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، یاسر احمدوند، معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس این دوره از نمایشگاه، علی رمضانی، قائم مقام سی‌وسومین دوره نمایشگاه بین کتاب تهران و برخی مقامات داخلی و خارجی در این برنامه حضور داشتند. این مراسم در حالی آغاز شد که در ابتدا قرار بود آیت‌الله رئیسی، رئیس‌جمهور کشور مهمان و سخنران ویژه آن باشد اما در نهایت مشخص شد که این اتفاق رخ نمی‌دهد و رئیس‌جمهور به مصلی نمی‌آید. این بی‌نظمی باعث شد خبرنگارهایی که از رسانه‌های مختلف برای پوشش رویداد آمده بودند بعد از دقایق زیادی معطلی و مسجل شدن عدم حضور رئیس‌جمهور، اجازه حضور در این رویداد را پیدا کنند. این عدم هماهنگی‌ها باعث تاخیر در آغاز مراسم شد و افتتاحیه رسماً یک ساعت دیرتر از موعد مقرر شروع شد.


در این مراسم وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی مهم‌ترین دغدغه حوزه نشر را بحث تهیه کاغذ دانستند و اعلام کردند که در دولت این‌کار به‌صورت ویژه پیگیری خواهد شد. ایشان توسعه کتابخانه‌های عمومی را سیاست‌ مهم دیگری دانستند که به دنبال ترویج آن هستند تا به صنعت نشر و کتابخوانی کمک شایانی شود. همچنین حمایت از ایجاد و گسترش کتابفروشی‌ها در شهرهای مختلف را از برنامه‌های مهم این نهاد اعلام کردند که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با یک سیاست روشن در تلاش است که در پایان دولت مردمی رشد کمی و کیفی کتابفروشی‌ها در سطح کشور را شاهد باشیم.


مشارکت ۲ هزار و ۸۰۰ ناشر در بزرگترین رویداد فرهنگی کشور/ نمایشگاه کتاب امسال عطش ۲ ساله کتاب‌خواران را برطرف می‌کند؟!


امید به برگزاری هرچه بهتر نمایشگاه کتاب


لازم به یادآوری است؛ سی‌وسومین دوره از نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در مصلی امام خمینی(ره) از بیست‌ویکم تا سی‌ویکم اردیبهشت‌ماه برگزار می‌شود. بعد از دوسال وقفه در برپایی این رویداد فرهنگی احتمال می‌رود از آن استقبال خوبی صورت گیرد. در این نمایشگاه، بر طبق شیوه‌نامه‌های بهداشتی ستاد ملی مبارزه با کرونا امکانات مناسبی اتخاذ شده است؛ انتظار می‌رود مراجعه‌کنندگان در زمان حضور در نمایشگاه بین‌المللی کتاب به حفظ سلامتی خودشان و مردم اهتمام داشته باشند و با رعایت موارد بهداشتی در برگزاری هرچه بهتر این رویداد فرهنگی سهیم باشند. به هر حال امید است که نمایشگاه امسال عطش ۲ ساله کتاب‌خواران را برطرف کند.


انتهای پیام/۱۱۰/



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب