دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
اسماعیلی در افتتاحیه نمایشگاه سی و سوم کتاب تهران:

سیاست قطعی ما توسعه کتابخانه‌های عمومی است

وزیر فرهنگ گفت: از سیاست‌های مهمی که در دولت به دنبال ترویج آن هستیم بحث کتابخانه‌های عمومی است و نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در حال تلاش گسترده است، سیاست قطعی ما توسعه کتابخانه‌های عمومی است که به صنعت نشر و کتابخوانی کمک می‌کنند.
کد خبر : 657983
افتتاحیه



به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات و کتاب گروه فرهنگ خبرگزاری آنا،آئین افتتاح سی‌وسومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران عصر امروز سه‌شنبه ۲۰ اردیبهشت در مصلای تهران برگزار شد.


محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، یاسر احمدوند، معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس این دوره از نمایشگاه، علی رمضانی، قائم مقام سی‌وسومین دوره نمایشگاه بین کتاب تهران و برخی مقامات داخلی و خارجی در این برنامه حضور داشتند.


این مراسم در حالی آغاز شد که در ابتدا قرار بود آیت الله رییسی مهمان و سخنران ویژه آن باشد اما از صبح امروز چند بار خبر حضور و یا عدم حضور وی در این مراسم به رسانه ها اعلام شد.در نهایت نیز مشخص شد رییس جمهور در این مراسم حاضر نخواهد شد.این بی‌نظمی باعث شد خبرنگارهایی که از رسانه‌های مختلف برای پوشش رویداد آمده بودند بعد از دقایق زیادی معطلی و مسجل شدن عدم حضور رئیس‌جمهور، اجازه حضور در این رویداد را پیدا کنند. این عدم هماهنگی‌ها باعث تاخیر در آغاز مراسم شد و افتتاحیه رسماً یک ساعت دیرتر از موعد مقرر شروع شد.


در ادامه مراسم، یاسر احمدوند رئیس سی‌وسومین دوره نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، گفت: در ابتدا از تاخیر برنامه عذرخواهی می‌کنم، قرار بود رئیس‌جمهور حضور داشته باشند اما به علت مشغله‌های کاری این امکان فراهم نشد. سی‌سومین دوره نمایشگاه کتاب با حضور ۲۸۰۰ ناشر برگزار می‌شود، ۲۷۰۰ نشار به صورت حضوری در نمایشگاه حضور دارند، ۱۱۰۰ ناشر هم در فضای مجازی کتاب‌های خود را در معرض دید مردم قرار می‌دهند، حدود ۱۷۰ ناشر خارجی کتاب‌هایشان ارائه می‌شود و بیش از ۵۰ میهمان از کشورهای مختلف شرکت می‌کنند.


وی در ادامه افزود: برای تحقق شعار عدالت فرهنگی این نمایشگاه به صورت فیزیکی و مجازی برگزار می‌شود، با هماهنگی اداره پست آثار به صورت رایگان به دست سفارش دهندگان می‌رسد، با پشتیبانی بانک صادرات هم خدمات بانکی انجام می‌شود. میزان یارانه به دانشجویان، طلاب و اعضای هئیت علمی و... افزایش چشمگیری داشته است. این دوره از نمایشگاه نشانه غلبه بر بیماری و مرگ است. ناشران با انتشار کتاب در این مدت چراغ فرهنگ کشور را روشن نگه داشته‌اند. امید است با تدارک دیده شده در آینده توسعه و رونق صنعت نشر را شاهد باشیم این صنعت مشکلات متعدی دارد که باید مرتفع شود. همچنین لازم است از کشور قطر که میهمان ویژه این نمایشگاه هستند تشکر کنم و در چند روز آتی با نماینده قطر نیز دیدار خواهیم داشت. از همه همکارانم با تلاش شبانه روزی‌شان سپاسگزارم.


از گروه سرود نوجوانان دعوت شد تا قطعه‌ای را بخوانند. در ادامه نیز کلیپی از مقام معظم رهبری و توجه ایشان به بحث کتاب و کتابخوانی پخش شد.


در ادامه محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: خوشحالم که بعد دوسال موفق به برگزاری نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران شدیم. در مصوبه بهمن‌ماه از ستاد ملی مبارزه با کرونا به‌صورت مشروط مجوز برپایی این رویداد فرهنگی به‌صورت فیزیکی گرفته شد. حتی در اسفندماه که در حال تدارک آن بودیم همچنان تردید جدی وجود داشت که آیا شرایط این ویروس امکان برگزاری فیزیکی نمایشگاه را به م خواهد داد یا خیر. خدا را شاکریم که با کار جهادی دولت انقلابی و مردمی امروز این بیماری در کشور به خفیف‌ترین حالت در آمده است. تشکر می‌کنم از حضور میهمانان خارجی که در این رویداد فرهنگی با ما مشارکت کردند، از وزیر محترم کشور لبنان نیز تشکر می‌کنم که ۲ ماه گذشته در سفر به بیروت و لبنان خدمتشان بودیم و از ما میهمان‌نوازی کردند. از سفرای باقی کشور ها که در جلسه هستند هم سپاسگزارم.


وی افزود: امسال برای برگزاری نمایشگاه کتاب دوستان با زحمات طاقت فرسا و شبانه روزی با فرصت اندک مواجه بودند، بیش از ۹۰ هزار متر فضایی است که در اختیار نمایشگاه قرار گرفته و از همه فضای مسقف مصلی امام خمینی استفاده شده است، جا دارد از مدیریت مصلی تشکر ویژه داشته باشیم. در نمایشگاه امسال مبنا این بود که ممیزه روشنی نسبت به دوره‌های قبل داشته باشیم. کرونا با همه تلخی‌هایش فرصت‌هایی هم ایجاد کرد از جمله تجربه موفق برپایی نمایشگاه به‌صورت مجازی. در آخرین دوره مجازی این رویداد فرهنگی در بهمن ماه سال گدشته اتفاقات مبارکی رخ داد؛ بیش از یک میلیون و ۳۵۰ هزار تومان کتاب از طریق مجازی فروخته شد، از ۲۹۰۰ روستا خریدار کتاب داشتیم که بسیار اتفاق مبارکی بود. امسال در کنار برگزاری نمایشگاه فیزیکی همزمان سامانه فروش مجازی کتاب هم فعال است.


وزیر فرهنگ با اشاره یه اینکه شعار دولت عدالت فرهنگی است، خاطرنشان کرد: یکی از مظاهر تجلی این شعار خدمتی است که در حوزه کتاب اتفاق افتاده است و تمهیدات خوبی برای آن پیش بینی شده است.


در بخش بین‌الملل بیش از ۳۲ کشور حضور دارند، کشور قطر به‌صورت ویژه میهمان این نمایشگاه است که وزیر فرهنگ و ارشاد قطر در تهران و مصلی حضور می‌یابد. ما فرهنگ کتاب و کتابخوانی مهم‌ترین ابزار دیپلماسی فرهنگی می‌دانیم، تعداد بسیار زیادی از کتب فارسی به زبان‌های دیگر ترجمه شده است و سازمان فرهنگی و ارتباطات این مهم را به خوبی جلو می‌برند. نمایشگاه کتاب فرصت خوبی برای گسترش دوستی‌ها، مودت و همکاری میان ملل‌های مختلف فراهم می‌کند.


اسماعیلی اظهار کرد: مهم‌ترین دغدغه در حوزه نشر بحث تهیه کاغذ است، در دولت اینکار را به‌صورت ویژه پیگیر هستیم، امروز قبل از شروع مراسم افتتاحیه نمایشگاه کتاب، جلسه‌ای با معاون اول رئیس جمهور داشتیم که این موضوع مطرح شد . باهمکاری نهادها تلاش می‌کنیم این مشکل را به صورت اساسی در حوزه نشر و کتاب حل کنیم.


وی افزود: از سیاست‌های مهمی که در دولت به دنبال ترویج آن هستیم بحث کتابخانه‌های عمومی است. امروز بیش از ۳۰۰۰ کتابخانه عمومی در کشور فعال است. نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در حال تلاش گسترده است، در مصوبات استانی در هر استان یک مجموعه جدید از کتابخانه‌ها را در قم، تبریز اصفهان و همه شهرهای بزرگ و کوچک تدارک دیده‌ایم. سیاست قطعی ما توسعه کتابخانه‌های عمومی است که به صنعت نشر و کتابخوانی کمک می‌کنند. شبکه کتابخوانی از مهم‌ترین شبکه‌های فرهنگی کشور است.


وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه با اشاره به اینکه سیاست دیگر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دولت مردمی حمایت از ایجاد و گسترش کتابفروشی‌ها در شهرهای مختلف است، خاطرنشان کرد: بارها گفته‌ام کتابفروشان نماد فرهنگی کشور هستند، امروز حال و احوال خوبی ندارند، با یک سیاست روشن در تلاشیم که در پایان دولت مردمی شاهد رشد کمی و کیفی آن‌ها در سطح کشور باشیم.


در پایان این مراسم از غرفه‌های نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران بازدید شد.


انتهای پیام/۱۱۰/





انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب