بر آثار ارائه شده در نمایشگاه کتاب نظارت مداوم داریم
به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات و کتاب گروه فرهنگ خبرگزاری آنا، دو سالی است که به علت همهگیری ویروس منحوس کرونا نمایشگاه بینالمللی کتاب که در مکانهایی همچون مصلی تهران، نمایشگاه بینالمللی کتاب و شهرآفتاب برگزار میشد به ناچار راهی فضای مجازی شد. اتفاقی که هم موافقان و هم مخالفان بسیاری را با خود به همراه داشت؛ حتی برخی از کتابفروشان محلی نیز از برگزاری نمایشگاه مجازی و کم شدن فروش خود اعتراضات بسیاری داشتند، برخی از آنها در چنین شرایطی به سمت فضای مجازی روی آورده و با کسبوکارهای نوین خود را سازگار کردند.
با این حال با توجه به شرایط موجود امکان برگزاری نمایشگاه فیزیکی ممکن نبود و با وجود نقاط ضعفی که این شیوه برگزاری داشت اما فرصتهای جدیدی به روی فعالان صنعت نشر و علاقهمندان حوزه فرهنگ و هنر باز شد. حال با رد شدن از وضعیت قرمز کرونایی، بهتر شدن شرایط جامعه و انجام واکسیناسیون عمومی محدودیتهای سر راه برگزاری نمایشگاه بینالمللی کتاب برداشته شده و قرار است سیوسومین دوره این رویداد فرهنگی از بیستویکم تا سیویکم اردیبهشتماه ۱۴۰۱ بهصورت فیزیکی در مصلای امام خمینی(ره) و به صورت مجازی در سامانه ketab.ir برگزار شود.
در این راستا با یاسر احمدوند، رئیس سیوسومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران به گفتوگو پرداختهایم که در ادامه از نظر میگذرانید.
بر کتابهای ارائه شده در نمایشگاه نظارت داریم
احمدوند در پاسخ به این پرسش که در سالهای اخیر در حین برگزاری نمایشگاه کتاب تهران خبر جمعآوری برخی کتابهای بدون مجوز، قدیمی یا ممنوعه منتشر میشد که حاشیهساز بود، برای اینکه این اتفاق امسال نیفتد، چه برنامهای دارید، گفت: همکاران من تلاش میکنند که کتاب بدون مجوز وارد نمایشگاه نشود که حقوق ناشران و مؤلفان حفظ شود، در این راستا لیست کتابهایی که به نمایشگاه وارد میشود را بررسی میکنند تا دچار چنین مشکلی نباشیم اما ممکن است تعداد اندکی هم در طی برگزاری نمایشگاه این کار را انجام دهند که در طول زمان برگزاری نمایشگاه بهصورت مرتب نظارت بر کتابهای ارائه شده صورت خواهد گرفت تا شاهد چنین جریانی نباشیم.
امکانات رفاهی بیشتر نسبت به سالهای گذشته
وی درباره اینکه خستگی بازدیدکنندگان یکی از ایرادات مصلی امام خمینی(ره) در زمان برگزاری نمایشگاه دانسته شده است؛ فقدان امکاناتی همچون نیمکت به اندازه کافی، آب آشامیدنی، سایهبان در محوطه، فضای سبز مناسب و... برای رفع این موضوع چه تصمیم جدیدی گرفته شده، اظهار کرد: برای برپایی مطلوب نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران تلاش زیادی صورت گرفته و دستگاههای مختلفی همکاری کردهاند. امسال این امکانات بیشتر شده و با همکاری شهرداری تهران نیمکتهای اضافهتری در محوطه نمایشگاه مستقر شده است. اگرچه تعداد بازدیدکنندگان آنقدر زیاد هست که بههرحال فضای کافی برای همگان نخواهد بود اما نسبت به سالهای گذشته امکانات رفاهی بیشتری در نظر گرفته شده است؛ هم فضای استراحت، هم فضای نشستن، هم دسترسی به آب آشامیدنی و مواد غذایی.
بیشتر بخوانید:
- ثبتنام ۱۴۰ هزار نفر برای دریافت بُن نمایشگاه کتاب تهران / حضور ۱۳۲ کشور در نمایشگاه سیوسوم
- تخصیص یارانه کتاب برای مخاطبان شهرستانی/ برگزاری نمایشگاه کتاب شبکه تبلیغاتی و رسانهای ایجاد میکند
- فراخوان ثبتنام در نمایشگاه بینالمللی کتاب بغداد/ امکانات و تسهیلات برای حضور در غرفه جمهوری اسلامی ایران اعلام شد
- اردیبهشت تهران باز هم رنگ و بوی کتاب میگیرد/ بهرهمندی مناطق کمبرخوردار از فروش مجازی کتاب
سیوسومین دوره نمایشگاه کتاب نشانه پویایی فرهنگی کشور
رئیس سیوسومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران درباره اینکه معیار ناشران برای دریافت متراژ غرفهها چه بوده است، خاطرنشان کرد: طبق آییننامه نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، ناشرانی که ۴۰ یا ۴۵ عنوان کتاب در بزرگسال و کودک داشته باشند میتوانند در نمایشگاه شرکت کنند. هر چقدر تعداد بیشتر باشد و رویکرد فرهنگیتری داشته باشند، طبیعتاً متراژ بیشتری بر اساس درخواست خودشان به آنها اختصاص پیدا میکند.
احمدوند با اشاره به اینکه سیوسومین دوره از نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران به معنای غلبه بر بیماری و مرگ و نشانه دیگری از زایندگی و پویایی فرهنگی کشور است، بیان کرد: نمایشگاه کتاب مجالی است که آخرین دستاوردهای فکری جامعه ایرانی و تولیدات فرهنگی سایر کشورها در آن ارائه میشود. این رخداد فرهنگی، نشانهای از تلاش جمعی و آگاهی ایرانیان به امر دانش و آگاهی است. من همیشه در نمایشگاه حضور داشتهام، حالا یا بازدیدکننده بودم یا بعضی اوقات هم دستاندرکار برخی از بخشهای نمایشگاه. این رویداد فرهنگی همیشه دلنشین و جذاب بوده و در کنار آن خستگیهای شیرینی هم داشته است. نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران یک رویداد بزرگ فرهنگی برای همه اهالی فرهنگ و هنر است و فکر میکنم همه مردم ایران از آن خاطرههایی دارند.
وی درباره اهمیت رعایت شیوهنامههای بهداشتی خاطرنشان کرد: بر طبق شیوهنامههای بهداشتی ستاد ملی مبارزه با کرونا امکانات مناسبی برای این دوره از نمایشگاه که به صورت حضوری نیز برگزار میشود، اتخاذ شده است. از مردم هم انتظار میرود که در زمان حضور در نمایشگاه بینالمللی کتاب به حفظ سلامتی خودشان و مردم اهتمام داشته باشند. دانش، شاخصه اصلی سلامت یک جامعه به شمار میرود و شعار سیوسومین دوره این نمایشگاه یعنی «با کتاب سلامتیم» با توجه به همین رویکرد انتخاب شده است.
انتهای پیام/۱۱۰/
انتهای پیام/