دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
17 ارديبهشت 1401 - 11:58

شناسایی نیازهای فناورانه به توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان می‌شود

فرایند شناسایی نیازهای فناورانه مسئله واحدهای صنعتی را در اختیار تعداد زیادی از شرکت‌های دانش‌بنیان و فناورانه قرار می‌دهد و این موضوع باعث توسعه واحد صنعتی یا شرکت دانش‌بنیان می‌شود.
کد خبر : 657078
فناوری



به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، اتصال نیازها به توانمندی‌ها یکی از حلقه‌های تکمیل‌کننده فرآیند تجاری‌سازی محصولات و خدماتی است که در زیست‌بوم فناوری و نوآوری ارائه یا تولید می‌شود.


انجام این کار به شناسایی و رصد نیازهای فناورانه از یک طرف و شناسایی توانمندی‌ها، محصولات و خدمات موجود در کشور از طرف دیگر نیازمند است. کاری که باید به شکل تخصصی و با برقراری ارتباطی مداوم با عرضه و تولیدکنندگان محصولات و خدمات انجام و بهترین و کارآمدترین طرح‌ها و فناوری‌ها به درخواست متقاضیان متصل شود.


بسیاری از شرکت‌ها تیم تحقیق و توسعه دارند؛ اما نمی‌توانند همه نخبگان حوزه مشخص را جذب کنند، این فرایند مسئله واحدهای صنعتی را در اختیار تعداد زیادی از شرکت‌های دانش‌بنیان و فناورانه قرار می‌دهد و این موضوع باعث توسعه واحد صنعتی یا شرکت دانش‌بنیان می‌شود و همچنین بازاری را برای شرکت‌های دانش‌بنیان ایجاد می‌کند.


برخی از مسائلی که شناسایی می‌شود در کشور تولید نشده و برای اولین بار است، به‌عنوان‌مثال قطعه‌ای در صنعت فولاد حجم بالایی واردات دارد و تکنولوژی آن در صنعت وجود ندارد و اقتصادی است که این قطعه ساخته شود، در اینجا شبکه‌سازی و شناسایی تیم‌های توانمند در این حوزه انجام می‌شود و یک شرکت جدید شکل می‌گیرد، اما این نیاز توسط شرکتی دانش‌بنیان تامین شده و این مجموعه بر مبنای رویکرد نوآوری باز، با شناسایی هدفمند نیازهای فناورانه تولیدکنندگان و سرمایه‌گذاران و جستجو و رصد فناوری‌های مورد نیاز از منابع داخلی و خارج از کشور و انجام فرایند داوری، زمینه دستیابی به بیش‌ترین و بهترین طرح‌ها و فناوری‌ها را در راستای درخواست متقاضیان فراهم کرده است.


به‌منظور تسهیل روند تجاری‌سازی و تبادل فناوری، با جمع‌آوری اطلاعات و ایجاد ارتباط بین عرضه‌کنندگان فناوری شامل مخترعین، شرکت‌های دانش‌بنیان، نخبگان، دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها و متقاضیان فناوری مانند بنگاه‌های صنعتی، معدنی، کشاورزی و معدنی، سرمایه‌گذاران حقیقی و حقوقی و شرکت‌های سرمایه‌گذاری خطرپذیر زمینه مناسب تعامل بین طرفین فراهم شده است.


بسیاری از بنگاه‌های صنعتی با واردکردن محصولاتی باعث ارزبری از کشور می‌شوند. شناسایی مسائل فناورانه بنگاه‌های صنعتی و حل آن از طریق شرکت‌های دانش‌بنیان باعث جلوگیری از خروج ارز می‌شود.


با شناسایی و معرفی فرصت‌های سرمایه‌گذاری به‌ویژه در حوزه فناوری‌های نوین و دانش‌بنیان خدمات مناسبی در زمینه فناوری و نوآوری به تولیدکنندگان و سرمایه‌گذاران ارائه می‌شود.


مشتریان این حوزه بیشتر واحدهای صنعتی هستند که درک فناوری دارند و با تلاش این شرکت تاکنون بیش از ۲۰۰ قرارداد حل مسئله در شرکت‌های صنعتی تدوین و همچنین در سال گذشته در حدود ۲۸ تکنولوژی لبه دانش قرارداد بسته شده است.


انتهای پیام/۳۰۰۴/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب