دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا گزارش می‌دهد؛

افزایش سرمایه صنعت ضدپیری به بیش از ۶۴ میلیارد دلار/ حمام ۳ دقیقه‌ای در نیتروژن مایع، نسخه جاودانگی

دانشمندان برای جلوگیری از معضل پیری در جامعه با فناوری جدید سلول‌های پیر را جوان می‌کنند. در این گزارش به بررسی این موضوع می‌پردازیم.
کد خبر : 655844
ضدپیری



به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، پیرشدن یک روند طبیعی پوست محسوب می‌شود که اغلب افراد از مواجهه با آن واهمه دارند.می‌توان گفت کلمه پیری برای بسیاری از اقشار جامعه یاداور روزهای مبهمی است. از زمانی‌که انسان‌ها برای اولین بار متوجه فرآیند پیری و مرگ‌ومیر شدند، به فکر جاودانگی افتادند. پیری همیشه در جامعه یکی از معضلات بوده است، زیرا بشر در سراسر جهان اعم از نوع جنسیت و سن‌وسال به زیبایی و جوانی تمایل دارد. تقریبا می‌توان گفت در جامعه پیشرفته مشکل پیرشدن با کمک علم و فناوری تا حدودی برطرف شده است و دانشمندان در حال توسعه فناوری هستند تا با این معضل بزرگ مقابله کنند. پیری اگر با انواع مریضی همراه باشد، بسیار غیرقابل تحمل می‌شود و خوشبختانه در این امر دانشمندان به دستاوردهای امیدوارکننده‌ای دست پیدا کرده‌اند که می‌تواند نویدبخش جوانی باشد.


افزایش سرمایه صنعت ضدپیری به بیش از ۶۴ میلیارد دلار/ حمام ۳ دقیقه‌ای در نیتروژن مایع، نسخه جاودانگی


زنان نسبت به مردان حساسیت بیش‌تری به پیرشدن دارند و روند پیری در زنان بسیار سریع‌تر از مردان است. بسیاری از دانشمندان و میلیاردرهایی همچون جف بیزوس اعتقاد دارند پیری یک بیماری محسوب می‌شود که با وجود پیشرفت علم و تکنولوژی می‌توان از آن جلوگیری کرد و روند آن را به‌شدت کاهش داد. دانشمندان معتقدند با فناوری می‌توان پیری را متوقف و حتی معکوس کرد. این عبارت به معنای آن است که سلول‌های پیر انسان جوان شود. از آن‌جایی که امروزه پیری تبدیل به یک معضل بزرگ در جامعه تبدیل شده است، میلیاردرها درحال سرمایه‌گذاری برای جوان‌ماندن هستند.


سرمایه‌گذاری شرکت‌های خصوصی برای افزایش طول عمر


دانشمندان در آزمایشگاه‌های بیولوژیکی تلاش می‌کنند تا مجدد جوانسازی سلول‌های پیر را انجام دهند. انجام فرآیند جوانسازی در سال ۲۰۱۲ برای اولین‌بار توسط دانشمند ژاپنی کشف شد و آن را «اکسیر حیات» نام‌گذاری کرد. برایان آرمسترانگ، از بنیان‌گذاران شرکت کوین‌بیس اخیرا درخصوص افزایش طول عمر سرمایه‌گذاری کرده است و او با توجه به درمان‌های مجدد «اپی‌ژنتیک»، طول عمر انسان را به شکل اساسی بهبود می‌بخشد. اپی‌ژنتیک مطالعه اختلافات سلولی و فیزیولوژیکی است که به‌وسیله آن تغییراتی در توالی «DNA» ایجاد نمی‌شود. اپی‌ژنتیک در واقع باعث خاموش یا روشن‌شدن ژن‌ها می‌شود. انتظار می‌رود صنعت ضدپیری تا سال ۲۰۲۶ به بیش از ۶۴ میلیارد دلار افزایش یابد که ۴۵ درصد نسبت به ارزش سال ۲۰۲۲ یعنی ۴۴ میلیارد دلار افزایش یافته است.




بیشتر بخوانید:


«سینولیتیک» سلول‌های پیری را هدف می‌گیرد


علائم پیری در موش‌های آزمایشی معکوس می‌شود




افزایش سرمایه صنعت ضدپیری به بیش از ۶۴ میلیارد دلار/ حمام ۳ دقیقه‌ای در نیتروژن مایع، نسخه جاودانگی


تمام افراد جامعه به زیباشدن و جوان‌ماندن تمایل خاصی دارند، اما افراد میلیاردر و مشهور بیش‌تر از افراد معمولی دارای ذهنیت افزایش طول عمر هستند. اغلب افراد این اتفاق را امری بدیهی می‌دانند و آن‌ها براین باورند، اگر سالم و خوش‌شانس باشند، ۲۰ سال جوان‌تر خواهند شد و در نهایت ۴۰ سال به بعد شروع به پیرشدن خواهند کرد. امید به زندگی برای زنان ۸۰ سالگی و برای مردان ۷۶ سالگی تخمین زده شده است.


«اگزوزوم»؛ نوآوری‌های جدید برای درمان پیری


افراد پیش‌تر براین باور بودند که مرگ‌ومیر اجتناب‌ناپذیر و جوانی نیز زودگذر است، اما در مطالعات جدید آن‌ها به این نتیجه رسیدند مرگ‌ومیر قابل اجتناب است، اما جوانی نیز به‌همان میزان قابل گسترش است. نوآوری‌های جدید مانند توالی‌یابی ژنوم یا ماده ژنتیکی موجود زنده، رونویسی «آران‌ای» (RNA)، واکسن‌ها، بیوپسی‌های مایع، ژن‌درمانی، «اگزوزوم‌ها» یا اجزای سلولی و سلول‌های بنیادی تنها نمونه‌های بارزی از فناوری هستند که میلیاردرهای جهان به همراه دانشمندان در حال پیگیری برای محقق‌شدن آن‌ها هستند. دانشمندان با استفاده از اگزوزوم‌های به‌دست آمده از سلول‌های پوستی توانسته‌اند به درمان‌های آسیب پوستی کمک کنند.


یکی از افراد میلیاردر به نام جف بیزوس که پیش‌تر اشاره شد در حال شتابدهی به صنعت ضدپیری است و تلاش می‌کند تا فناوری پیشرفته‌ای را درخصوص افزایش طول عمر ایجاد کند. تغییر ذهنیت نیز نیاز به هیچ‌گونه سرمایه‌ای ندارد. بعضی از افراد سن ۷۵ سالگی را انتهای عمر خود می‌دانند، اما بعضی دیگر با امید به زندگی به دنبال پیشرفت‌های بیوتکنولوژی هستند و پیری را تنها به چشم یک بیماری قابل درمان می‌بینند.


علاوه‌بر تکنولوژی، رژیم‌غذایی، فیلم‌ها، کتاب‌ها و افراد بر نحوه تفکرات انسان نقش اساسی دارد. باید بدانید وقتی افراد با کسانی‌که دائما به فکر مرگ هستند، معاشرت می‌کنند، ناخودآگاه مورد تاثیر منفی واقع می‌شوند. افراد از نظر فیزیولوژی بدن به ۸ ساعت خواب مفید در روز نیاز دارند. همچنین رژیم‌غذایی و دریافت مواد مغذی به‌شدت می‌تواند در روند پیری کمک کند. ورزش نیز با افزایش توده‌های عضلانی برای افزایش طول عمر نیز بسیار مفید است.




بیشتر بخوانید:


بهترین راه ضدپیری چیست؟ / گردو بخورید تا جوان بمانید


آنزیم افزایش طول عمر کشف شد




هزینه سرسام‌آور ۴۳ میلیارد دلاری؛ برای محصولات ضدپیری


تکنولوژی‌های بسیار جالبی وجود داشته که موجب افزایش طول عمر افراد می‌شود. دانشمندان و شرکت‌های خصوصی به دنبال قرص‌های جادویی هستند تا بتوانند از روند پیری جلوگیری کنند. براساس مطالعات جدید در سال ۲۰۱۸ تخمین زده شد که ۴۳ میلیارد دلار برای محصولات ضدپیری؛ از کرم‌های ضدچروک تا قرص‌ها کلاژن‌ساز و آنتی‌اکسیدانی استفاده شده است. دانشمندان روی ویرایش ژنوم یا ماده ژنتیکی میتوکندری برای تنظیم متابولیسم و مرگ سلولی کار می‌کنند.


سرپرست تحقیقات پیری در کالج لندن می‌گوید؛ افراد به دنبال قرص‌های جادویی برای درمان پیری هستند، اما حقیقت این است که تغییر سبک زندگی و رژیم‌غذایی بیش‌ترین تاثیر را می‌تواند بر درمان پیری داشته باشد. البته این را بدانید که تنها رژیم‌غذایی و ورزش‌کردن نمی‌تواند مانع از پیری شود.


افزایش سرمایه صنعت ضدپیری به بیش از ۶۴ میلیارد دلار/ حمام ۳ دقیقه‌ای در نیتروژن مایع، نسخه جاودانگی


دانشمندان نوعی مکمل ساخته‌اند که حاوی ماده شیمیایی به نام «ریبوزید نیکوتین‌آمید» است. این ماده شیمیایی از گروه ویتامین «B» محسوب می‌شود. این ماده شیمیایی به یک آنزیم در بدن تبدیل شده که در کاهش روند پیری سلول‌ها نقش داشته و همچنین از سلول‌های عصبی محافظت می‌کند. سطوح این آنزیم در بدن به مرور زمان کاهش پیدا می‌کند؛ بنابراین دانشمندان مطالعاتی روی موش‌ها انجام دادند. این دارو موجب می‌شود تا موش‌های مسن جوان‌تر به‌نظر برسند و همچنین بیماری‌های مرتبط با افزایش سن نیز کاهش پیدا می‌کند. حداقل ۲۱ بار آزمایش در این خصوص انجام شده، اما هیچ آزمایش قطعی روی انسان صورت نگرفته است.


کاهش رادیکال‌های آزاد در سلول خواص ضدپیری دارد


«کرایوتراپی» یا سونای کرایو در اواخر دهه ۱۹۷۰ در ژاپن افتتاح شده است که با قرار دادن کیسه‌های یخ روی بافت متورم انجام می‌شود. سرمای شدید برای ازبین بردن تومورها و همچنین بافت‌های بیمار استفاده می‌شود. سونای کرایو شامل یک حمام سه دقیقه‌ای در نیتروژن مایع است که هدف از آن تسریع متابولیسم، تقویت سیستم ایمنی و کندکردن پیرشدن بافت است.


سونای ازون برای اولین بار توسط مهندس آفریقای جنوبی اختراع شده و با استفاده از این دستگاه درمان پوستی با اسیدکربنیک ازون را به افراد ارائه می‌دهد. بخار غنی‌شده از کربن‌دی‌اکسید باعث می‌شود تا منافذ پوست باز شود و همچنین نور فرابنفش و ازون به عنوان یک ضدالتهاب و تقویت‌کننده سیستم ایمنی عمل می‌کند. تحقیقات جدید نشان می‌دهد این دستگاه با کاهش رادیکال‌های آزاد در سلول میتوکندری می‌تواند خواص ضدپیری داشته باشد. علم و فناوری به کاهش روند پیری شتاب بسیار زیادی داده است و روز به‌روز شاهد پیشرفت‌ها و دستاوردهای بسیاری در این خصوص هستیم.


انتهای پیام/۳۰۰۴/



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب