استفاده از اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد در امور اجرایی دولت
به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا از یاسوج، سیدعلی احمدزاده در نشست هماندیشی استادان دانشگاه با رویکرد «تولید، دانشبنیان، اشتغال» که در دانشگاه آزاد اسلامی واحد یاسوج برگزار شد، مطرح کرد: نامگذاری سال ۱۴۰۱ به نام سال «تولید دانشبنیان و اشتغالآفرین» بیانگر این موضوع است که باید ارزش کارهای علمی را بدانیم، تولید را به سمت دانشبنیان ببریم و توجه ویژه به مراکز تولید علم که دانشگاه است، داشته باشیم. باید زیربنای کارهای علمی فراهم شود، ممکن است در این سال به تولید انبوه نرسیم؛ اما اگر اساس کار را علمی و دانشبنیان ببندیم، سالهای بعد میتوانیم موفق باشیم. در نخستین نشست با رئیسجمهور مشکلات و بحران اقتصادی آینده دانشگاه آزاد اسلامی استان را مطرح میکنم؛ اما از خود دانشگاه انتظار دارم قبل از اینکه کار سختتر شود، پای کار بیایند و به درآمدزایی برسند.
وی ادامه داد: قبل از هرگونه حمایت دولت از دانشگاه آزاد اسلامی میخواهم وارد حوزه صنعتی و اقتصادی شود، تقاضا میکنم دانشگاه با صنعت و دستگاههای اجرایی ارتباط برقرار کند و از توان یکدیگر استفاده کنند. در گذشته با مشکلات و منع قانونی مواجه بودیم؛ اما این مشکل حل شده و از اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی در امور اجرایی استفاده خواهیم کرد. صنایع بزرگ را وارد استان خواهیم کرد، پتروشیمی گچساران اکنون ۹۳ درصد پیشرفت فیزیکی داشته، پیشرفت فیزیکی پتروشیمی دهدشت ۴۰ درصد بوده و برای پتروشیمی دوم دهدشت از هلدینگ بانکها استفاده خواهیم کرد، پیمانکار این پتروشیمی تغییر خواهد کرد با اینکه پتروشیمی دوم گچساران ۳۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
استاندار استان کهگیلویه و بویراحمد درباره پالایشگاه نفت مختار بیان کرد: خود ما هم مطالبهگر پالایشگاه و به دنبال سرمایهگذار در این زمینه هستیم، خوشحال میشوم که دانشگاه آزاد اسلامی در این صنایع ورود کند، حتی آمادهایم در این زمینه با علی عسکری مدیرعامل هلدینگ خلیجفارس نشست داشته باشیم. طرحهای پژوهشی دانشگاه حمایت میشوند و در این زمینه منع قانونی وجود ندارد؛ اگر در گذشته مشکلی بوده کوتاهی صورت گرفته است. دانشگاه آزاد اسلامی نیاز دارد که حمایت شود تا بتواند روی پای خودش بایستد. طرح حمایت از این دانشگاه را به دولت ارائه میدهم و در اتاق فکر اقتصاد و صنعت از توان این دانشگاه استفاده خواهیم کرد؛ چراکه بین دانشگاه آزاد اسلامی و دولتی فرقی قائل نیستم.
احمدزاده تشریح کرد: بیش از ۲ هزار میلیارد تومان تسهیلات برای ایجاد اشتغال پایدار در اختیار استان قرار داده شده و در تماس تلفنی که با کمیسیون تلفیق و بودجه مجلس داشتم، گفتند توجه ویژهای برای ایجاد اشتغال به استان کهگیلویه و بویراحمد شده که از مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی میخواهم در این زمینه کنار ما باشند. تفاوتی به لحاظ توان علمی و نیروی تخصصی میان دانشگاه آزاد اسلامی و دانشگاه دولتی نمیبینیم، این دانشگاه مرکز علمی و اعتقادی است که به بلوغ علمی و ارزشی رسیده و باید از این ظرفیت برای اداره امور کشور استفاده کنیم.
اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی در طرح نهضت ملی مسکن صاحبخانه میشوند
وی درباره نگرانی اعضای هیئت علمی در کاهش ۱۴ درصدی بودجه ۱۴۰۱ استان کهگیلویه و بویراحمد تأکید کرد: سازمان مدیریت بودجه عملیاتی نمیبندد؛ بلکه درصدی به بودجه سال قبل اضافه میکند، در بعضی از پروژههای استان پیشبینی میشد که اعتبار ملی بگیرند که با مشکلات قانونی مواجه شدند و مجلس تصمیم گرفت همه پروژههایی که فاقد ماده ۲۳ هستند، امسال نتوانند بودجه بگیرند، بودجه استان کاهش پیدا نکرده، پیشبینی میشد برخی پروژهها ردیف اعتباری بگیرند؛ اما به دلیل نداشتن ماده ۲۳ با مشکل قانونی مواجه شدند.
این مسئول عنوان کرد: در گذشته پروژههایی تعریف شد؛ اما ماده ۲۳ آنها اخذ نشده به همین دلیل مشکلاتی برای ما ایجاد کرد. پروژه فاضلاب یاسوج، لنده، باشت، گچساران و چرام از جمله طرحهایی بوده که ماده ۲۳ آنها اخذ نشده به همین دلیل اعتباری برای آنها در نظر گرفته نشده با اینکه تسهیلات استان ۱۰۰ درصد افزایش یافته است. اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی در طرح نهضت ملی مسکن که قرار بوده ۴۰ هزار واحد برای استان ساخته شود، صاحبخانه میشوند. در هر زمینهای که بتوانیم به این دانشگاه کمک میکنیم و از سایر دستگاهها میخواهیم با دانشگاه آزاد اسلامی همکاری کنند.
استاندار استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: به توان علمی دانشگاه آزاد اسلامی واقفم و قبول دارم رتبه خوبی در تولید علم دارد، استادان این دانشگاه از توان بالای علمی برخوردار هستند.
راهاندازی پارک علم و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی کهگیلویه و بویراحمد
رحیم اکرامی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان کهگیلویه و بویراحمد و واحد یاسوج هم اظهار کرد: از همه ظرفیتها و توانمندیهای استان برای حضور هرچه بیشتر در نمایشگاه دستاوردهای دانشگاه آزاد اسلامی در هفته اول خرداد در تهران(رویداد ملی گام دوم) استفاده خواهیم کرد و در آغاز ۴۰ ساله دوم دانشگاه، پارک علم و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی استان کهگیلویه و بویراحمد در پردیس دانشگاه آزاد یاسوج راهاندازی خواهد شد.
وی افزود: نزدیک به ۱۰ هزار دانشجو در سه واحد و یک مرکز دانشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی استان کهگیلویه و بویراحمد و ۲ هزار و ۵۰۰ دانشآموز در مدارس سمای این دانشگاه در حال تحصیل هستند. دانشگاه آزاد اسلامی در این استان دارای ۲۳۵ عضو هیئت علمی و ۱۵۰ استاد حقالتدریس و ۳۶۵ کارمند است. این دانشگاه دارای بیشترین آمار دانشجویی در استان در مقایسه با سایر مراکز دانشگاهی استان است و املاک و داراییهایی دارد که معطل و بدون استفاده ماندهاند که امیدواریم با برنامهریزی و حمایت مالی فعال شوند و مورد استفاده قرار گیرند.
بیشتر بخوانید:
از دغدغهمندی دانشگاه آزاد تا نهی اهرم ایلی و طایفهای در حل مشکلات
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان کهگیلویه و بویراحمد و واحد یاسوج عنوان کرد: دولت موظف شده است که تصدیگری خود را کاهش داده و امور را به مردم و بخش خصوصی واگذار کند در حالی که دانشگاه آزاد اسلامی در راستای پاسخ به تقاضای مردم برای ادامه تحصیل و به دلیل پاسخگو نبودن مراکز علمی و آموزشی دولتی به این نیاز از ابتدای دهه ۶۰ به فرمان امام راحل تأسیس و عملاً فعالیت خود را با اتکا به شهریه آغاز کرد. این دانشگاه امروز پس از ۴۰ سال تبدیل به درخت تنومندی شده که در حوزههای علمی، آموزشی، فرهنگی، مهارتی و فناوری فعالیت داشته و توانسته خدمات خوبی به جامعه ارائه و باری را از دوش دولت برداشته است. در نظامهای مختلف حکومتی در راستای حمایت از نهادها و مؤسسات غیردولتی مزایایی از قبیل معافیت مالیاتی و خدمات دیگری ارائه میکنند، انتظار است در کشور این مهم مورد توجه قرار گیرد.
اکرامی اضافه کرد: دانشگاه آزاد اسلامی دچار فراز و نشیبهایی شده و با توجه به کنترل جمعیت در دهه ۷۰ که نتایج آن در دهه ۹۰ خود را نشان داده و از طرف دیگر تعدد دانشگاههای مختلف، مزید بر علت شده که نتیجه آن منجر به کاهش دانشجو و بروز مشکلات مالی در این دانشگاه شده است. رویکرد دانشگاه آزاد اسلامی در ۴۰ ساله دوم با گذشته متفاوت است و نهتنها میخواهد پاسخگوی آموزش مردم باشد؛ بلکه رویکرد فرهنگی، مهارتی و فناوری نیز خواهد داشت، مشکلات و مسائل جامعه را شناسایی و به کمک دستگاههای دولتی رفع بخشی از این مسائل را بر عهده میگیرد. در کشور دوگانهای بهعنوان دانشگاه آزاد اسلامی و دانشگاه دولتی وجود دارد، گویا این دانشگاه فرزند نامادری است که باید مورد بیمهری قرار گیرد.
وی بیان کرد: مؤسسات آموزشی غیردولتی باید با معافیت مالیاتی و از سوی بیمهها مورد حمایت و کمک قرار گیرند، دستگاههای دولتی در حوزه طرحهای پژوهشی با دانشگاه آزاد اسلامی همکاری نکردند؛ چرا از این ظرفیت و توانمندی علمی این دانشگاه استفاده نمیشود در حالی که ظرفیتهای خوبی دارد و باید دیده شود. بیش از چهار سال است که دانشگاه آزاد اسلامی استان کهگیلویه و بویراحمد چهره استانداران را با وجود اینکه عضو هیئت امنای این دانشگاه بودند به خود ندیده و صندلی آنان همیشه در جلسه هیئت امنای دانشگاه خالی بود؛ اما توجه ویژه سیدعلی احمدزاده استاندار استان به دانشگاه قابل ستایش است.
به گزارش آنا، در این نشست و قبل از سخنان استاندار استادان دانشگاه به بیان دیدگاهها و نظر خود درباره مسائل مختلف پرداخته و با بیان مشکلات و انتظارات خود از مسئولان استانی تقاضای توجه بیشتر نماینده دولت در استان به دانشگاه آزاد اسلامی شدند.
انتهای پیام/۴۱۲۱/۴۰۶۲/
انتهای پیام/