تأثیرات واردکردن بذر کتان در جیره طیور
مجتبی حقیقت در گفتوگو با خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا در گلپایگان اعلام کرد که مقاله اعضای هیئت علمی گروه کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد گلپایگان با عنوان «بررسی سطوح مختلف بذر کتان بر عملکرد و فراسنجههای خونی در جوجه های گوشتی» در نشریه علوم دامی (پژوهشی و سازندگی) به چاپ رسید.
بیشتر بخوانید:
نمایه مقاله عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی کرج در الزویر
وی با اشاره به جزئیات پژوهش انجام پذیرفته و مقاله علمی مستخرج از آن گفت: بذر کتان بهدلیل برخورداری از نسبت بالا و مناسب اسیدهای چرب ضروری در پژوهشهای بسیاری مورد توجه قرار گرفته است.
عضو هیئت علمی گروه کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد گلپایگان عنوان کرد: در این پژوهش توجه زیادی به مقدار اسید چرب امگا ٣ در بذر کتان شده و به واردکردن آن در جیره طیور که میتواند منجر به غنی شدن محصولات طیوری اعم از گوشت و تخممرغ از نظر اسید چرب امگا ٣ شود، تأکید شده است.
حقیقت متذکر شد: اسیدهای چرب ضروری برای بدن انسان اعمال متنوعی را انجام میدهند و در حفظ سلامت بدن مؤثر هستند، بذر کتان منبع غنی از پیشساز لیگنان است؛ لیگنانها متعلق به طبقه فیتو استروژنها بوده و ساختمانی مشابه استروژن دارند و فیتواستروژنها بدن را در برابر سرطان سینه و پوکی استخوان حفظ میکنند.
مدیر گروه کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد گلپایگان هم مطرح کرد: در این پژوهش سطوح مختلف بذر کتان در جیره مرغان گوشتی به کار رفت و برخی از پارامترهای عملکردی و تنشهای اکسیداسیون برای تعیین مناسبترین سطح اندازهگیری شد.
سهیل میرحبیبی تأکید کرد: در نهایت سطح ۵ درصد بذر کتان در جیره بهعنوان سطح توصیه شده برای استفاده در جیره مرغان گوشتی معرفی شد.
وی افزود: با توجه به ظرفیت اعضای هیئت علمی گروه کشاورزی، امکانات آزمایشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی واحد گلپایگان و موقعیت این شهرستان در این حوزه بهعنوان قطب دامپروری و صنایع غذایی، طرحها و پژوهشهای تکمیلی دیگری در دست اجراست که ضمن بهکارگیری دستاوردهای آن در صنایع مرتبط شهرستان گلپایگان نتایج در مجلات معتبر منتشر میشود.
انتهای پیام/۴۰۷۸/4062/
انتهای پیام/