دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
06 ارديبهشت 1401 - 00:12
در مسیر نخبه‌پروری(۱۰۷)/ در گفت‌وگو با آنا مطرح شد؛

حل مشکل کودکان فلج مغزی با یک اختراع/ دستگاهی که مشکلات کودک و درمانگر را حل کند

عضو باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی اردبیل و همگروهی‌های وی با ایده «دستگاه جلوگیری از پیش‌آمدگی سر و حفظ و کنترل دامنه حرکتی سر و شانه و ستون فقرات در کودکان» به کمک کودکان فلج مغزی شتافتند.
کد خبر : 654835
حل مشکل کودکان فلج مغزی توسط عضو باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان اردبیل

گروه استان‌های خبرگزاری آنا؛ زهرا فتحی اصل در قالب تیم «سالومنت» که متشکل از دانشجویانی از دانشگاه‌های مختلف است، موفق به ارائه ایده‌ای با عنوان «دستگاه جلوگیری از پیش‌آمدگی سر و حفظ و کنترل دامنه حرکتی سر و شانه و ستون فقرات در کودکان» شد تا بتوانند گامی در حل مشکل بیرون‌زدگی فک و زبان را که شایع‌ترین الگوهای غیرطبیعی دهانی- حرکتی در نوزادان و کودکان مبتلا به فلج مغزی است، بردارد.


دانشجوی کارشناسی رشته شیمی و عضو باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل که در یک خانواده علمی پرورش یافته است در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری آنا در اردبیل اظهار کرد که اختراع اخیر در قالب تیم سالومنت توانست مدال طلای شانگهای چین و جایزه ویژه کشور اندونزی را کسب کند.




بیشتر بخوانید:


تصویب نخستین چالش برنامه علمی «آب و انرژی دامنه سبلان»


توسعه زیرساخت‌های نرم‌افزاری در دستور کار دانشگاه آزاد اسلامی اردبیل




وی در تشریح فعالیت‌های علمی خود بیان کرد: علاوه بر مدیریت شرکت داروسازی در حوزه گیاهان دارویی و شیمیایی،اختراع دیگری با عنوان ضدعفونی کننده خودپرداز دارم و تاکنون به عنوان پژوهشگر جوان برتر ۲۰۲۱ در کنفرانس بین‌المللی iser زیر نظر کشور کانادا انتخاب شده و چند مقاله در پایگاه استنادی CIVILICA به ثبت رسانده‌ام. نویسنده کتاب «پروازکن تا آرزو» هستم و دو کتاب SAVIOR SENTENCE و کتاب تخصصی بیولوژی سرطان را در دست چاپ دارم.


فتحی اصل در تشریح کارکردهای ایده‌ «دستگاه جلوگیری از پیش‌آمدگی سر و حفظ و کنترل دامنه حرکتی سر و شانه و ستون فقرات در کودکان» اظهار کرد: بیرون‌زدگی فک و زبان شایع‌ترین الگوهای غیرطبیعی دهانی-حرکتی در نوزادان و کودکان است. این الگوها با شروع حرکت در کودکان رخ می‌دهد و به دنبال آن عضلات بیرون زده می‌شوند. این مشکل در کودکان مبتلا به فلج مغزی شایع است و باعث عدم تولید گفتار، اختلال در بلع و غذاخوردن، ترشح آب دهان و سایر اختلالات می‌شود.


با «دستگاه جلوگیری از پیش‌آمدگی سر و حفظ و کنترل دامنه حرکتی سر و شانه و ستون فقرات در کودکان» نیازی به چند بار مراجعه در هفته به کلینیک نیست. خانواده‌ها می‌توانند این دستگاه قابل حمل را با قیمتی مناسب خریداری کنند تا در خانه با روش‌های استاندارد ورزش کنند.دانشجوی رشته شیمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل توضیح داد: معمولاً بهترین راه برای اصلاح این اعمال این است که به کودک کمک کنید از حالت‌هایی که باعث بیرون‌زدگی می‌شود، دوری کند. به‌طور خاص، حفظ وضعیت طبیعی سر کودک با تراز مناسب چانه از بیرون‌زدگی زبان و فک جلوگیری می‌کند. در کلینیک‌های توانبخشی مانند مراکز کاردرمانی، گفتاردرمانی و فیزیوتراپی، تمرین‌هایی برای بهبود این وضعیت به کودک داده می‌شود، اما همه فعالیت‌ها توسط یک پزشک انجام می‌شود.


وی با بیان اینکه تاکنون دستگاه خاصی برای بهبود وضعیت بیرون‌زدگی فک و زبان کودکان وجود نداشته است، افزود: تحریک یا ارتعاش در درمان‌های فعلی فقط درمان با دست است و یک درمانگر باید تمام این تمرین‌ها را انجام دهد. از طرفی این دستگاه بسیار مجهز بوده و دارای انگیزه‌ها و قابلیت‌های متعددی برای تقویت عضلات است و می‌تواند مشکلات کودک و درمانگر را حل کند.


‎ فتحی اصل اضافه کرد: با «دستگاه جلوگیری از پیش‌آمدگی سر و حفظ و کنترل دامنه حرکتی سر و شانه و ستون فقرات در کودکان» نیازی به چند بار مراجعه در هفته به کلینیک نیست. خانواده‌ها می‌توانند این دستگاه قابل حمل را با قیمتی مناسب خریداری کنند تا در خانه با روش‌های استاندارد ورزش کنند. علاوه بر این به دلیل شیوع COVID-۱۹، بیماران دیگر نیازی به تماس مستقیم با یک درمانگر نخواهند داشت.


این پژوهشگر و محقق یادآور شد: در درمان‌های دستی، درمانگر ممکن است نیروهای مختلفی را به عضلات کودک تزریق کند که استاندارد نیستند و باعث آسیب عضلانی می‌شوند؛ اما «دستگاه جلوگیری از پیش‌آمدگی سر و حفظ و کنترل دامنه حرکتی سر و شانه و ستون فقرات در کودکان» دارای نیروها و جریان‌های استاندارد است.


وی در تشریح نحوه کار «دستگاه جلوگیری از پیش‌آمدگی سر و حفظ و کنترل دامنه حرکتی سر و شانه و ستون فقرات در کودکان» به آنا گفت: برای استفاده از این وسیله کودک باید به آن تکیه کند و دستگاه را بالای پیشانی و چانه خود نگه دارد. دستگاه دارای دو الکترود برای تحریک الکتریکی است که می‌تواند به تقویت عضلات از طریق یک جریان فارادیک عملکردی خاص کمک کند. این الکترودها روی عضلات بازکننده سر و گردن قرار می‌گیرند و این عمل باعث تقویت عضلات و بهبود حرکات خودکار سر و گردن می‌شود.


فتحی اصل ادامه داد: در «دستگاه جلوگیری از پیش‌آمدگی سر و حفظ و کنترل دامنه حرکتی سر و شانه و ستون فقرات در کودکان» ویبره‌ها در قسمت بالایی شانه‌ها و دو طرف گردن قرار می‌گیرند. علاوه بر این، ویبره‌های استفاده شده در دستگاه می‌توانند گرما تولید کنند؛ اما اگر کودک حساس باشد، می‌توان از آنها بدون گرما استفاده کرد. این دستگاه شامل یک کمربند است که کودک می‌تواند با آن وضعیت مناسبی داشته باشد.


این محقق در پاسخ به این پرسش که جشنواره تکنولوژی و اختراعات شانگهای چین توسط چه نهادی برگزار شد؟ بیان کرد: این جشنواره که به دلیل همه‌گیری کرونا به صورت غیرحضوری بود، زیر نظر سازمان WIIPA برگزار شد که نتایج و مقام‌های کسب شده در آدرس‌های اینترنتی csitf.com و wiipa.org قابل مشاهده است.


حل مشکل کودکان فلج مغزی با یک اختراع/ دستگاهی که مشکلات کودک و درمانگر را حل کند


عضو باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل درباره کسب جایزه کشور اندونزی هم به آنا گفت: کشور اندونزی در راستای حمایت از منتخبین جشنواره، جوایزی را به آنها اهدا می‌کند که این جایزه به ایده ما با عنوان «دستگاه جلوگیری از پیش‌آمدگی سر و حفظ و کنترل دامنه حرکتی سر و شانه و ستون فقرات در کودکان» تعلق گرفت.


فتحی اصل، الهام صیحه‌ای، نرگس صیحه‌ای، علیرضا ملائی، سید محمدمهدی زارع، سارا عابدینی که از شهرهای اهواز، بندرعباس و شیراز هستند را سایر اعضای تیم سالومنت نام برد و درباره نقش دانشگاه در کسب موفقیت‌هایش بیان کرد: بدون شک دانشگاه آزاد اسلامی و باشگاه پژوهشگران جوان واحد اردبیل با فراهم کردن بستر علمی و فرهنگی مناسب در موفقیت من سهم داشته‌اند که از آنها تشکر می‌کنم و هم سعی دارم با انجام فعالیت‌های علمی به وظیفه خود در قبال دانشگاه عمل کنم.


به گزارش آنا پدر و عموی زهرا فتحی اصل با تولید سنگین‌وزن ترین گلابی و کلم قمری جهان در سال ۲۰۲۱ مدال طلای جهانی در رشته کشاورزی را کسب کردند.


گفت‌وگو: هاشم پورزاهد


انتهای پیام/۴۰۶۲/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب