سطوح پوشش نانورس و نانو پلیاورتان چگونه مانع جذب رطوبت میشوند؟
گروه استانهای خبرگزاری آنا؛ مراسم افتتاحیه و اختتامیه ششمین جشنواره سراسری فناوری نانو دانشگاه آزاد اسلامی سوم و چهارم اسفند ۱۴۰۰ به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج و با حضور مسئولان و تجلیل از برگزیدگان دوره ششم برگزار شد.
اختراعات برتر، ابتکار و نوآوری برتر، مقالات برتر، کتب برتر، ایدههای برتر، محصولات برتر، شرکتهای دانشبنیان و تولیدی برتر، محقق برتر (در شاخههای مختلف: افراد حقیقی، اعضای هیئت علمی، دانشجویی، دانشآموزی)، آزمایشگاه برتر، مرکز تحقیقات برتر، طرحهای پژوهشی و دانشبنیان برتر، پایاننامه برتر ( ارشد و دکتری) از محورهای جشنواره فناوری نانو دانشگاه آزاد اسلامی در دوره ششم بود.
تور بازدیدهای صنعتی مجازی، برگزاری استارتآپ در حوزههای مرتبط با نانوفناوری، برگزاری کارگاههای پژوهشی، آموزشی و سخنرانیهای تخصصی، برگزاری نمایشگاه مجاری نانو و برگزاری چالش فناوری نانو از مهمترین برنامههای جنبی جشنواره ششم بود.
حمایت از توسعه علم، فناوری و تجاریسازی محصولات نانو، شناسایی و قدردانی از افراد حقیقی و حقوقی توانمند و فعال در حوزه فناوری نانو دانشگاه آزاد اسلامی، هدایت فعالیتهای واحدهای دانشگاهی و مراکز تحقیقاتی فعال دانشگاه به سمت فناوری نانو و تشویق فعالیتهای پیشرو در این زمینه از مهمترین اهدافی بود که در ششمین جشنواره فناوری نانو دنبال شد.
بیشتر بخوانید:
شیوهای جدید و نوآورانه برای تولید پروتز مفصل زانو
سنتز سبز نانوذرات نقره با استفاده از عصاره آبی گیاه شاهتره
لزوم برنامهریزی برای ارائه سخنرانیهای علمی در جشنواره فناوری نانو
ششمین دوره جشنواره فناوری نانو دانشگاه آزاد اسلامی و نمایشگاه توانمندیهای فناوری نانو سوم بهمن ۱۴۰۰ آغاز به کار کرد و ۷۵ محصول حوزه فناوری نانو در این نمایشگاه برای آشنایی پژوهشگران و مسئولان رونمایی شد.
در ششمین دوره جشنواره ملی فناوری نانو، ۹۳۶ اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال شد که از این میان ۴۶۰ مقاله، ۱۸ اختراع، ۲۱ ابتکار و نوآوری، ۲۲ تحقیق، ۲۹۲ پایاننامه، ۲۶ ایده، ۱۸ طرح پژوهشی و دانشبنیان، ۲۵ کتاب، ۶ مرکز تحقیقات، ۴۴ محصول و چهار مورد مرتبط بود و در پایان از ۱۹ اثر برگزیده شاخص در عنوانهای مختلف تجلیل شد.
استفاده محدود از کارتن در صنایع بستهبندی محصولات سردخانهای
جعفر ابراهیمپور کاسمانی، دانشآموخته دکتری دانشگاه آزاد اسلامی واحد سوادکوه در بخش پایاننامه ششمین جشنواره سراسری فناوری نانو با عنوان «تأثیر پوشش دولایه نانورس و نانو پلیاورتان روی خواص مکانیکی و ممانعتی مقوای رویه قهوهای بستهبندی مواد» حائز رتبه برتر و از وی تجلیل شد.
ابراهیمپور کاسمانی در گفتوگو با خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا در تشریح چکیدهای از پایاننامه خود اظهار کرد: استفاده از کارتن در صنایع بستهبندی محصولات سردخانهای (مانند صادرات میوهها) و فریزری (مانند میگو و ماهی) در کشور دچار محدودیت بوده و لازم است تدابیر مناسبی بهمنظور ساخت کارتنهایی با کیفیت قابل قبول برای این مصارف اندیشیده شود.
وی اضافه کرد: نگهداری مقواها در شرایط رطوبتی بالا، مانند فریزرها و حمل در فواصل طولانیتر موجب افزایش جذب آب و کاهش خواص مکانیکی و ممانعتی آنها میشود؛ بنابراین در این تحقیق به دنبال این بودیم با پوششدهی سطح بیرونی کارتن (لاینر رویه) با دو سطح پوشش با نانورس و نانو پلیاورتان بهعنوان نخستین لایه کارتن که در تماس مستقیم با رطوبت است، ممانعتی برای جذب آب و رطوبت ایجاد کنیم و خواص کیفی کارتنهای در معرض محیطهای مرطوب را ارتقا دهیم.
کارکردهای اساسی مقواهای بستهبندی افزایش خواص ممانعتی است
برگزیده ششمین جشنواره سراسری فناوری نانو دانشگاه آزاد اسلامی یادآور شد: برای اندود سطح مقوا، ابتدا نانو پلی اورتان و با روش پاشش توسط یک نازل برای هر سطح آغشته، سپس سطوح مقوای رویه قهوهای کرافت لاینر با نانورس برای بهبود عملکرد ماده پوششی تیمار اول پوشش داده شد.
دانشآموخته دکتری دانشگاه آزاد اسلامی واحد سوادکوه متذکر شد: این ماده پوششی توسط یک دستگاه پوششدهنده آزمایشگاهی (بارکوتر) انجام شد و سپس مقوای پوشش داده شده با مهار شدن، برای خشک شدن در آون (دمای حدود ۸۰ درجه سلسیوس) قرار گرفت تا ماده پوششی بر سطح آن تثبیت شود.
بیشتر بخوانید:
گذری بر ۶ دوره جشنواره فناوری نانو در دانشگاه آزاد اسلامی
سیری در ۵ دوره جشنواره فناوری نانو
ابراهیمپور کاسمانی افزود: در ادامه، نمونهها در یخچال و فریزر به مدت دو و چهار ماه قرار گرفت و خواص آنها اندازهگیری شد و یکی از مشکلات اساسی مقواهای بستهبندی مواد، افزایش جذب آب و در نتیجه کاهش خواص ممانعتی بود.
وی بیان کرد: نتایج تحقیق نشان داد که با این پوششدهی که انجام شد، جذب آب به میزان زیادی کاهش پیدا کرد و این امر توانست یکی از کارکردهای اساسی مقواهای بستهبندی که همان موضوع افزایش خواص ممانعتی است را ارتقا دهد و از دیگر نتایج این تحقیق، افزایش صافی سطح، روشنی و برخی خواص مکانیکی مقواها بود.
انتهای پیام/۴۰۷۸/۴۰۶۲/
انتهای پیام/