دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
29 اسفند 1400 - 12:40
با برگزیدگان ششمین جشنواره فناوری نانو(۱۰)/ هاشمی در گفت‌وگو با آنا مطرح کرد؛

افزایش ماندگاری و ارتقای ارزش تغذیه‌ای مواد خوراکی با نانوذرات

ایده‌ای که قابلیت اجرا و به امکانات آزمایشگاهی نیاز داردبرگزیده ششمین جشنواره فناوری نانو دانشگاه آزاد اسلامی ایده‌ای قابل اجرا ارائه کرده است که با استفاده از نانوذرات موجب افزایش ماندگاری و ارتقای ارزش تغذیه‌ای مواد خوراکی می‌شود.
کد خبر : 648118
ساره هاشمی



گروه استان‌های خبرگزاری آنا؛ مراسم افتتاحیه و اختتامیه ششمین جشنواره سراسری فناوری نانو دانشگاه آزاد اسلامی سوم و چهارم اسفند ۱۴۰۰ به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج و با حضور مسئولان و تجلیل از برگزیدگان دوره ششم برگزار شد.


اختراعات برتر، ابتکار و نوآوری برتر، مقالات برتر، کتب برتر، ایده‌های برتر، محصولات‌ برتر، شرکت‌های دانش‌بنیان و تولیدی برتر، محقق‌ برتر (در شاخه‌های مختلف: افراد حقیقی‌، اعضای هیئت علمی، دانشجویی، دانش‌آموزی)، آزمایشگاه برتر، مرکز تحقیقات برتر، طرح‌های پژوهشی و دانش‌بنیان برتر، پایان‌نامه برتر ( ارشد و دکتری) از محورهای جشنواره فناوری نانو دانشگاه آزاد اسلامی در دوره ششم بود.




بیشتر بخوانید:


لزوم حمایت‌ مادی و معنوی مدیران صنعتی از پیشرفت فناوری نانور


سنتز سبز نانوذرات نقره با استفاده از عصاره آبی گیاه شاه‌تره


لزوم برنامه‌ریزی برای ارائه سخنرانی‌های علمی در جشنواره فناوری نانو


گذری بر ۶ دوره جشنواره فناوری نانو در دانشگاه آزاد اسلامی




تور بازدیدهای صنعتی مجازی، برگزاری استارت‌آپ در حوزه‌های مرتبط با نانوفناوری، برگزاری کارگاه‌های پژوهشی، آموزشی و سخنرانی‌های تخصصی، برگزاری نمایشگاه مجاری نانو و برگزاری چالش فناوری نانو از مهم‌ترین برنامه‌های جنبی جشنواره ششم بود.


حمایت از توسعه علم، فناوری و تجاری‌سازی محصولات نانو، شناسایی و قدردانی از افراد حقیقی و حقوقی توانمند و فعال در حوزه فناوری نانو دانشگاه آزاد اسلامی، هدایت فعالیت‌های واحدهای دانشگاهی و مراکز تحقیقاتی فعال دانشگاه به سمت فناوری نانو و تشویق فعالیت‌های پیشرو در این زمینه از مهم‌ترین اهدافی بود که در ششمین جشنواره فناوری نانو دنبال شد.


ششمین دوره جشنواره فناوری نانو دانشگاه آزاد اسلامی و نمایشگاه توانمندی‌های فناوری نانو سوم بهمن ۱۴۰۰ آغاز به کار کرد و ۷۵ محصول حوزه فناوری نانو در این نمایشگاه برای آشنایی پژوهشگران و مسئولان رونمایی شد.


در ششمین دوره جشنواره ملی فناوری نانو، ۹۳۶ اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال شد که از این میان ۴۶۰ مقاله، ۱۸ اختراع، ۲۱ ابتکار و نوآوری، ۲۲ تحقیق، ۲۹۲ پایان‌نامه، ۲۶ ایده، ۱۸ طرح پژوهشی و دانش‌بنیان، ۲۵ کتاب، ۶ مرکز تحقیقات، ۴۴ محصول و چهار مورد مرتبط بود و در پایان از ۱۹ اثر برگزیده شاخص در عنوان‌های مختلف تجلیل شد.


ساره هاشمی متولد شهر تهران تحصیلات مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد خود را در رشته بیماری‌شناسی با رتبه اول در هر دو مقطع گذرانده و اکنون دانشجوی مقطع دکتری دانشگاه تهران در گرایش کنترل بیولوژیک است. علاقه‌مند به فعالیت‌های علمی و آزمایشگاهی بوده و بیشتر اوقات خود را در این زمینه می‌گذراند.


او در مراسم افتتاحیه و اختتامیه ششمین جشنواره سراسری فناوری نانو دانشگاه آزاد اسلامی که سوم و چهارم اسفند ۱۴۰۰ به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج و با حضور مسئولان و تجلیل از برگزیدگان دوره ششم برگزار شد در بخش شاخص «ایده» با ارائه ایده «استفاده از لفاف‌های پوششی حاوی باکتری‌های پروبیوتیک تولیدکننده نانوذرات نقره جهت افزایش ماندگاری و ارتقای ارزش تغذیه‌ای مواد خوراکی» از برگزیدگان این جشنواره شناخته و از وی تجلیل شد.


هاشمی صاحب ایده «استفاده از فرآیند تخمیر در افزایش ماندگاری و کیفیت گیاهان دارویی» نیز بوده و به‌تازگی در کنگره فرآوری و مکانیزاسیون گیاهان دارویی مرکز آموزش علمی امام خمینی(ره) استان البرز جزء پنج ایده برتر شناخته شد.




بیشتر بخوانید:


سیری در ۵ دوره جشنواره فناوری نانو


معرفی برترین‌های ششمین جشنواره فناوری نانو دانشگاه آزاد اسلامی


اختراع پوشش و چسب پایه آب ضد حریق




تولید سالانه ۲۲۵ تریلیون پلاستیک در دنیا


برگزیده ششمین جشنواره فناوری نانو دانشگاه آزاد اسلامی در تشریح ایده‌ خود با عنوان «استفاده از لفاف‌های پوششی حاوی باکتری‌های پروبیوتیک تولیدکننده نانوذرات نقره برای افزایش ماندگاری و ارتقای ارزش تغذیه‌ای مواد خوراکی» به خبرنگار خبرگزاری آنا گفت: جرقه این ایده از یک خبر که در شبکه‌های اجتماعی دیدم آغاز شد که سالانه ۲۲۵ تریلیون پلاستیک در سراسر دنیا تولید می‎شود و ۴ تا ۵ تریلیون از این مقدار، سهم کیسه‎های پلاستیکی در یک سال در جهان است؛ بنابراین به این فکر افتادم که یک ماده جایگزین و خوراکی و در عین حال ضدمیکروبی برای بسته‌بندی مواد غذایی طراحی کنم.


وی ادامه داد: از سوی دیگر با توجه به اهمیتی که برای مصرف مواد غذایی سالم و باکیفیت قائل هستم، ایده استفاده از باکتری‌های اسید لاکتیک برای ارتقای خواص کیفی غذاها و تلفیق علم نانوفناوری با صنایع غذایی و بسته‌بندی مواد را مطرح کردم.


هاشمی هدف اصلی از ایده خود را کمک به حفظ سلامت محیط‌زیست با کاهش مصرف مواد پلاستیکی و در عین حال کمک به سلامت بشر دانست و افزود: با توجه به قابلیت باکتری‌های اسید لاکتیک (LAB) در سنتز نانوذرات نقره، استفاده از این باکتری‌ها می‌تواند علاوه بر ارتقای ارزش غذایی مواد خوراکی با سنتز نانوذرات نقره که خواص آنتی باکتریال آنها به خوبی شناخته شده است، منجر به کاهش استفاده از مواد نگه‌دارنده شیمیایی شود.


تقویت فلور میکروبی روده، تولید ویتامین‌ها و اسیدهای آلی و درمان بسیاری از بیماری‌ها


این پژوهشگر یادآور شد: باکتری‌های اسید لاکتیک جدا از تولید ویتامین‌ها و مواد مغذی، عوامل سمی را هیدرولیز می‌کنند و فراهمی زیستی ترکیبات خاص را افزایش می‌دهند. از سویی LAB می‌تواند در تولید ویتامین‌ها با تولید شیمیایی آنها از نظر پایداری و شرایط اقتصادی رقابت کند.


برگزیده ششمین جشنواره فناوری نانو دانشگاه آزاد اسلامی اضافه کرد: با تولید پوشش محافظ خوراکی، باکتری‌های پروبیوتیک وارد بدن شده و به تقویت فلور میکروبی روده، تولید ویتامین‌ها و اسیدهای آلی و درمان بسیاری از بیماری‌ها مانند یبوست کمک می‌کند.




بیشتر بخوانید:


بهبود خواص و فرآوری گیاهان دارویی در فرآیند تخمیر


«کاتالیزگر مغناطیسی هسته-پوسته» طراحی و سنتز شد


ایده‌ای برای رهایی بیماران سرطانی از شیمی درمانی




به گفته صاحب ایده «استفاده از لفاف‌های پوششی حاوی باکتری‌های پروبیوتیک تولیدکننده نانوذرات نقره برای افزایش ماندگاری و ارتقای ارزش تغذیه‌ای مواد خوراکی» این ایده می‌تواند در صنعت بسته‌بندی مواد خوراکی به‌عنوان پوشش محافظتی قابل خوردن برای مواد مختلف مورد استفاده قرار گیرد.


ایده‌ای که قابلیت اجرا و به امکانات آزمایشگاهی نیاز دارد


هاشمی مزایای ایده خود را تشریح و اظهار کرد: استفاده این پوشش می‌تواند تحولی عظیم در صنعت بسته مواد غذایی ایجاد کند، همانطور که اشاره شد کمک به حفظ محیط‌زیست با کاهش مصرف کیسه‌های پلاستیکی، ارتقای کیفیت و خواص مواد غذایی، کمک به سلامت مصرف‌کنندگان، کمک به افراد دارای مشکلات و بیماری‌های خاص (مانند حساسیت به لاکتوز، کمبود ویتامین، یبوست و ...)، کاهش نیاز به مصرف مکمل‌های غذایی، کمک به افزایش ارزآوری با تولید این محصول و صادرات آن از مزایایی این طرح است.


وی با بیان اینکه انجام این طرح به امکانات آزمایشگاهی معمول و قابل دسترس نیاز دارد، عنوان کرد که در کل با یک فرآیند ساده و تقریباً کم‌هزینه می‌توان به محصولی باارزش و باکیفیت دست یافت، اکنون تجهیزات آزمایشگاهی برای بررسی و آنالیزهای کیفی این محصول مورد نیاز است.


این محقق در پاسخ به این پرسش که آیا از حمایتی در اجرای ایده خود برخوردار شده‌اید به آنا گفت: معمولاً ایده‌ها در سطح ایده باقی می‌مانند و مورد حمایت قرار نمی‌گیرند، چه بسا افرادی که به همین دلیل با وجود داشتن ایده‌های ناب حتی از مطرح کردن آنها هم امتناع می‌کنند. ایده برگزیده جشنواره فناوری نانو کاملاً قابل اجراست؛ اما با توجه به در اختیار نداشتن تجهیزات آزمایشگاهی مورد نیاز نتوانستم آن را عملی کنم، امیدوارم با حمایت مسئولان این ایده را در سطح تجاری محقق کنم.


انتهای پیام/۴۰۷۸/۴۰۶۲/



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب