دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
20 اسفند 1400 - 00:11
با برگزیدگان ششمین جشنواره فناوری نانو(۴)/ سلیمانی‌امیری در گفت‌وگو با آنا:

«کاتالیزگر مغناطیسی هسته-پوسته» طراحی و سنتز شد/ محصولی قابل استفاده در تهیه انواع دارو

اختراع «کاتالیزگر مغناطیسی هسته-پوسته کارآمد در سنتز ترکیبات دارویی»عضو هیئت علمی تمام‌وقت دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج و برگزیده جشنواره فناوری نانو گفت: کاتالیزگر مغناطیسی هسته-پوسته ساخته شده در صنایع دارویی برای تهیه انواع مختلف دارو قابل استفاده است.
کد خبر : 645551
سمیه سلیمانی‌امیری



گروه استان‌های خبرگزاری آنا؛ مراسم افتتاحیه و اختتامیه ششمین جشنواره سراسری فناوری نانو دانشگاه آزاد اسلامی سوم و چهارم اسفند ۱۴۰۰ به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج و با حضور مسئولان و تجلیل از برگزیدگان دوره ششم برگزار شد.


اختراعات برتر، ابتکار و نوآوری برتر، مقالات برتر، کتب برتر، ایده‌های برتر، محصولات‌برتر، شرکت‌های دانش‌بنیان و تولیدی برتر، محقق‌ برتر (در شاخه‌های مختلف: افراد حقیقی، اعضای هیئت علمی، دانشجویی، دانش‌آموزی)، آزمایشگاه برتر، مرکز تحقیقات برتر، طرح‌های پژوهشی و دانش‌بنیان برتر، پایان‌نامه برتر (ارشد و دکتری) از محورهای جشنواره فناوری نانو دانشگاه آزاد اسلامی در دوره ششم بود.




بیشتر بخوانید:


معرفی برترین‌های ششمین جشنواره فناوری نانو دانشگاه آزاد اسلامی


ایده‌ای برای رهایی بیماران سرطانی از شیمی درمانی




تور بازدیدهای صنعتی مجازی، برگزاری استارت‌آپ در حوزه‌های مرتبط با نانوفناوری، برگزاری کارگاه‌های پژوهشی، آموزشی و سخنرانی‌های تخصصی، برگزاری نمایشگاه مجاری نانو و برگزاری چالش فناوری نانو از مهم‌ترین برنامه‌های جنبی جشنواره ششم بود.


کاتالیزگر مغناطیسی هسته-پوسته مرحله تولید آزمایشگاهی را با موفقیت به پایان رسانده و با توجه به تقاضای دانشگاه‌ها، مراکز تحقیقاتی، صنایع داروسازی و سازندگان تجهیزات پزشکی در صورت وجود سرمایه‌گذار، امکان تولید انبوه و عرضه آن وجود خواهد داشت.حمایت از توسعه علم، فناوری و تجاری‌سازی محصولات نانو، شناسایی و قدردانی از افراد حقیقی و حقوقی توانمند و فعال در حوزه فناوری نانو دانشگاه آزاد اسلامی، هدایت فعالیت‌های واحدهای دانشگاهی و مراکز تحقیقاتی فعال دانشگاه به سمت فناوری نانو و تشویق فعالیت‌های پیشرو در این زمینه از مهم‌ترین اهدافی بود که در ششمین جشنواره فناوری نانو دنبال شد.


ششمین دوره جشنواره فناوری نانو دانشگاه آزاد اسلامی و نمایشگاه توانمندی‌های فناوری نانو سوم بهمن ۱۴۰۰ آغاز به کار کرد و ۷۵ محصول حوزه فناوری نانو در این نمایشگاه برای آشنایی پژوهشگران و مسئولان رونمایی شد.


در ششمین دوره جشنواره ملی فناوری نانو، ۹۳۶ اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال شد که از این میان ۴۶۰ مقاله، ۱۸ اختراع، ۲۱ ابتکار و نوآوری، ۲۲ تحقیق، ۲۹۲ پایان‌نامه، ۲۶ ایده، ۱۸ طرح پژوهشی و دانش‌بنیان، ۲۵ کتاب، ۶ مرکز تحقیقات، ۴۴ محصول و چهار مورد مرتبط بود و در پایان از ۱۹ اثر برگزیده شاخص در عنوان‌های مختلف تجلیل شد.


سمیه سلیمانی‌امیری متولد ۱۳۵۴ شهر تهران، مدرک کارشناسی خود را سال ۱۳۷۹ در رشته شیمی محض از دانشگاه شهید بهشتی دریافت کرده، سال ۱۳۸۱ در مقطع کارشناسی ارشد در رشته شیمی آلی از دانشگاه الزهرا فارغ‌التحصیل شده و مقطع دکتری را در دانشگاه تربیت مدرس با راهنمایی محمدزمان کسایی سال ۱۳۸۷ به پایان رساند. وی از سال ۱۳۸۸ با واحدهای مختلف دانشگاه آزاد اسلامی همکاری کرده و سال ۱۳۹۳ به عضویت هیئت علمی تمام‌وقت دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج درآمده است.


سلیمانی‌امیری که فعالیت تحقیقاتی خود را در زمینه نانو شیمی، مطالعه و سنتز ترکیبات آلی و شیمی آلی محاسباتی آغاز کرده و تاکنون موفق به چاپ بیش از ۵۰ مقاله در مجلات مختلف شده‌ که غالباً ISI هستند، ترجمه کتاب شیمی فولرنها را نیز به انجام رسانده و مخترع کاتالیزگر مغناطیسی هسته-پوسته کارآمد در سنتز ترکیبات دارویی نظیر مشتقات کومارین است.


او در بخش اختراعات ششمین جشنواره فناوری نانو دانشگاه آزاد اسلامی با عنوان «کاتالیزگر مغناطیسی هسته-پوسته کارآمد در سنتز ترکیبات دارویی نظیر مشتقات کومارین» برتر شناخته و از وی تجلیل شد.


سلیمانی‌امیری در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا با تشریح مشخصات و مزایای اختراع خود اظهار کرد: طراحی و تهیه یک کاتالیزگر با فعالیت کاتالیزگری بالا، تهیه آسان و مقرون‌به‌صرفه، سازگار با محیط‌زیست و قابلیت جداسازی آسان اهداف اصلی این محصول و اختراع بوده که در صنایع دارویی برای تهیه انواع مختلف دارو قابل استفاده است. علاوه بر این در دارورسانی با هدایت هدفمند دارو و در تصویربرداری بر پایه رزونانس مغناطیسی کاربرد دارد و دانشگاه‌ها، شرکت‌های دارویی و سازندگان تجهیزات پزشکی می‌توانند از متقاضیان این محصول باشند.


«کاتالیزگر مغناطیسی هسته-پوسته» طراحی و سنتز شد/ محصولی قابل استفاده در تهیه انواع دارو


وی افزود: کاتالیزگرها اهمیت زیادی در سنتز ترکیبات آلی بیولوژیکی دارند؛ بنابراین انتخاب کاتالیزگر مناسب از دیرباز مورد توجه محققان بوده و تاکنون کاتالیزگرهای متعددی سنتز و استفاده شده‌اند که غالباً معایب گوناگونی از جمله کارایی نامطلوب و آلوده سازی محیط زیست را نشان داده‌اند. روش‌های تهیه دشوار و گرانقیمت از نقاط ضعف این کاتالیزگرها به شمار می‌آید. جداسازی کاتالیزگر از محصول واکنش به‌ویژه محصولاتی با کاربرهای دارویی بسیار مهم است؛ زیرا چنانچه کاتالیزگر در دارو باقی بماند، خسارت جبران‌ناپذیری را وارد می‌کند.


عضو هیئت علمی تمام‌وقت دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج درباره ایده اولیه اختراع خود به آنا گفت: از سال ۱۳۹۳ به دنبال مطالعه ویژگی‌های منحصربه‌فرد ترکیبات نانو ساختار به‌ویژه نانوکاتالیزگرها و کاربرد مفید آنها در سنتز ترکیبات آلی، ایده اولیه این اختراع به ذهنم رسید. در پی مطالعه و تحقیقات گسترده‌تر در این زمینه، طراحی کاتالیزگر مغناطیسی هسته-پوسته نهایی و از سال ۱۳۹۷ تلاش برای سنتز این محصول آغاز شد. حدود دو سال کار آزمایشگاهی به طول انجامید تا سنتز این محصول به سرانجام رسید.




بیشتر بخوانید:


گذری بر ۶ دوره جشنواره فناوری نانو در دانشگاه آزاد اسلامی


سیری در ۵ دوره جشنواره فناوری نانو


اختراع پوشش و چسب پایه آب ضد حریق




طراحی کاتالیزگر مغناطیسی هسته-پوسته برای نخستین‌بار در کشور


سلیمانی‌امیری با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج در مراحل مختلف سنتز کاتالیزگر مغناطیسی هسته-پوسته کمک قابل توجهی داشته است، عنوان کرد: مشابه خارجی این کاتالیزگر وجود ندارد و برای نخستین بار طراحی، سنتز و کاربرد آن در تهیه ترکیبات دارویی بررسی شد. با توجه به اینکه این محصول برای نخستین مرتبه طراحی و سنتز شد؛ بنابراین برای تهیه آن نیاز به انجام آزمایش‌ها و آنالیزهای متعدد در مراحل مختلف کار بودیم که حدود ۱۵ میلیون تومان برای تهیه محصول، آنالیزها و کاربرد آن هزینه شد.


وی با ارزیابی تولید انبوه کاتالیزگر مغناطیسی هسته-پوسته مطرح کرد: این محصول مرحله تولید آزمایشگاهی را با موفقیت به پایان رسانده و با توجه به تقاضای دانشگاه‌ها، مراکز تحقیقاتی، صنایع داروسازی و سازندگان تجهیزات پزشکی در صورت وجود سرمایه‌گذار، امکان تولید انبوه و عرضه آن وجود خواهد داشت.


انتهای پیام/۴۱۲۱/۴۰۶۲/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب